به گزارش مشرق، «جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس که اخیراً پیرو آمریکا بدون ارائه شواهد مستدل، ایران را به دست داشتن در حادثه دریای عمان برای حمله دو نفتکش متهم کرده بود، هماکنون نیز گفته که آمریکا را در تقابل با ایران همراهی خواهد کرد.
دولت دونالد ترامپ از زمان روی کار آمدن در ژانویه 2017، افزایش فشارها به ایران را آغاز کرده است و حدود یکسال پیش، علیرغم پایبندی ایران به مفاد برجام، از این توافق هستهای خارج شد.
واشنگتن 23 خردادماه، بعد از حادثه در دریای عمان برای دو نفتکش، بدون ارائه شواهد مستدل ایران را متهم به دست داشتن در این حملات کرد و انگلیس نیز درست بعد از آمریکا، ایران را متهم کرد.
بیشتر بخوانید:
خباثتِ انگلیسی، یک روز بعد از جشن تولد ملکه/ چرا دولت در برابر دشمنی «انگلیس» منفعل است؟
پنجشنبه هفته گذشته یک فروند پهپاد جاسوسی آمریکا در فضای ایران هدف قرار گرفت و سرنگون شد. بر اساس بیانیه سپاه پاسداران، این پهپاد پس از پرواز از جنوب خلیج فارس، «بر خلاف قوانین هوانوردی کلیه تجهیزات مربوط به معرفی خود را خاموش نموده و در نهایت پنهانکاری، از تنگه هرمز به سمت چابهار ادامه مسیر میدهد» و نهایتا درون فضای سرزمینی ایران هدف قرار گرفته و ساقط شده است.
مقامات آمریکایی مدعی هستند که این پهپاد در هنگام ساقط شدن در حریم هوایی ایران نبوده است اما برخی درباره صرفنظر ترامپ از پاسخ به این اقدام ایران، تحلیل کردهاند که ممکن است سرویسهای اطلاعاتی آمریکا در خصوص ورود پهپاد جاسوسی آمریکا به خاک ایران اطلاعات اشتباه داده بودند.
طبق گزارش روزنامه «دیلی میل»، هانت تصریح کرده است: «ما در کنار آمریکا بعنوان قدرتمندترین همپیمان خود هستیم اما قطعاً هرگونه درخواست برای حمایت نظامی (علیه ایران) را مورد به مورد بررسی میکنیم».
وزیر خارجه انگلیس در ادامه لفاظیهای خود، ایران را مسئول اقدامات ثباتزدا در منطقه غرب آسیا دانست و گفت: «ما به شدت معتقدیم که راهحل این است که ایران فعالیتهای ثباتزدای در سراسر خاورمیانه را متوقف کند».
این دیپلمات انگلیسی بار دیگر حادثههای به وقوع پیوسته برای نفتکشها را به ایران نسبت داد و گفت: «ما درباره اقدامات مخرب اخیر که برای نفتکشها به وقوع پیوست و قطعاً کار ایران بوده است، بسیار نگرانیم و به طور مداوم با آمریکا در تماس هستیم».
هانت تصریح کرد: «ما خواستار تنشزدایی هستیم اما قطعاً بسیار نگرانیم».
«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در واکنش به سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا در ایران در حساب توئیتری خود نوشت: «شواهد بیشتر از جمله تجازو پهپاد جاسوسی MQ9، خرید قایقهای تندرو و تماس تلفنی که هدفش نسبت دادن حمله به نفتکشها به ایران بود، ثابت میکند که تیم ب با کشاندن ترامپ به ورطه یک جنگ فاصله کمی داشت، احتیاط از آن(وقوع جنگ) جلوگیری کرد اما تروریسم اقتصادی تنش با خود می آورد..»
ظریف توئیت خود را با الصاق یک نقشه از مختصاتِ مکانی که پهپاد جاسوسی آمریکا در خلیج فارس هدف گرفته بود مستند کرده است.
اشاره ظریف درباره تماس تلفنی، به ارتباط عربستان سعودی با اعضای گروهک تروریستی منافقین است.