رایس و اوباما

مشاور امنیت ملی دولت اوباما با اشاره به ناکارآمدی روند تصمیم گیری تیم امنیت ملی دولت ترامپ، خواستار کنارگذاشتن بولتون و پامپئو شد و تاکید کرد که خروج آمریکا از برجام نتیجه معکوس داشته است.

به گزارش مشرق، «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی باراک اوباما ضمن هشدار جدی به کاخ سفید تاکید کرد که خطر جنگ با ایران هنوز خیلی واقعی است اما این خطر می‌تواند کاهش پیدا کند اگر «دونالد ترامپ» بتواند کنترل سیاست‌های امنیت ملی دولتش را در اختیار بگیرد.

بیشتر بخوانید:

توکلی: پالرمو ارتباطات محدود بانکی را هم قطع می‌کند

آلمان: در تهران و منطقه، هیچ‌کس خواهان جنگ نیست

واکنش مقام اطلاعاتی آمریکا به سرنگونی پهپاد

به نوشته «هافینگتون پست»، رایس که سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز بوده است بعد از اتفاقات هفته گذشته در زمینه ساقط شدن یک پهپاد جاسوسی آمریکا در خلیج فارس و ادعای ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران و عقب‌نشینی از آن در روزنامه نیویورک تایمز یادداشت نوشته است.

رایس افزود: «از گزارش‌های اخیر نگران شده است اما اگر ترامپ صادقانه به دنبال جنگ با ایران نیست می‌توان امیدوار بود.»

با این حال سوزان رایس نوشت: «خطر جنگ با ایران واقعی باقی مانده است.»

وی گفت: «روی زمین چه کار می‌توانیم بکنیم وقتی رئیس جمهور بدون اینکه عواقب آن را سنجیده باشد ۱۰ دقیقه با یک جنگ ابلهانه فاصله داشته است. به عنوان کسی که مشاور امنیت ملی بودم و در بسیاری از تصمیم سازیها درباره چگونگی و زمان استفاده از نیروی نظامی مشارکت داشته‌ام مطمئن هستم که روند تصمیم سازی در زمینه امنیت ملی خطرناک و ناکارآمد است.»

مشاور امنیت ملی اوباما در ادامه اضافه کرد، استراتژی ما باید تغییر کند؛ از جمله اینکه «جان بولتون» مشاور امنیت ملی فعلی کاخ سفید و «مایک پامپئو» وزیر خارجه باید کنار گذاشته شوند.

براساس گزارش رسانه‌های آمریکا، جان بولتون که از تندروترین چهره‌های جمهوریخواه است نقش زیادی در رویکرد ترامپ در قبال ایران داشته است. هرچند که ترامپ اخیراً در یک مصاحبه تاکید کرد به غیر از بولتون افراد دیگری نیز هستند که تندرو نیستند و او از مشورت آنها نیز استفاده می‌کند.

رایس در ادامه یادداشت خود تاکید کرد، ترامپ باید افراد متخصص در زمینه مذاکره با ایران را به کار گیرد، خط قرمزهایی ترسیم کند و و مطمئن شود که کنگره نیز در این روند سهیم است. ایران طی هفته‌های گذشته در حال آزمایش کردن مرزهای قدرت خود بوده است و به زودی سطح ذخایر غنی سازی این کشور از سطحی که در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ آمده بود بالا خواهد زد.

رایس با اشاره به این موضوع تصریح کرد که رئیس جمهور باید خطوط قرمز خود را در استفاده از گزینه نظامی تعیین و مشخص کند.

رایس در پایان از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای انتقاد کرد و آن را احمقانه است و گفت که قابل پیش بینی بود که این تصمیم نتیجه معکوس داشته باشد.

بامداد پنج‌شنبه گذشته، یک فروند پهپاد جاسوسی آمریکایی که وارد حریم هوایی ایران شده بود، توسط پدافند هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران سرنگون شد.

رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه هفته گذشته در خصوص علت صرفنظر از اقدام نظامی علیه ایران در توییتر خود نوشته بود: «شب گذشته آماده شلیک به سه سایت مختلف برای تلافی بودیم که پرسیدم چند نفر کشته خواهند شد؟ پاسخ یک ژنرال این بود: "۱۵۰ نفر قربان". ده دقیقه قبل از حمله، آن را متوقف کردم، چون متناسب با ساقط کردن یک پهپاد بدون سرنشین نبود.»

«لئون پانتا» وزیر دفاع پیشین آمریکا نیز در واکنش به این ادعای ترامپ گفته، «در اغلب دولتهای آمریکا چنین تصمیماتی موضوعی است که به طول کامل روی آن بحث و بررسی شده است، من بعید می‌دانم که در زمینه تصمیم اخیر ترامپ بحث و بررسی دقیقی صورت گرفته باشد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۳
    0 0
    بر پدر و مادر برجام و برجامیان اجرا کنند و امضا کننده آن لعنت. برجام تو سر همتون بخورد. که این قدر خائن هستید. مرگ بر آمریکا مرگ بر افساد طلبان وحشی و خائن مرگ بر دولت خائن منافقین از کفار بدترند تا زنده ایم رزمنده ایم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس