ترامپ و ماکرون

رئیس‌جمهور فرانسه روز چهارشنبه از همسویی سیاست‌های کشورش با دولت آمریکا به طور کامل پرده‌برداری کرد و گفت که پاریس و واشنگتن دنبال عقد توافقی «دقیق‌تر» با ایران هستند.

به گزارش مشرق، «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه امروز چهارشنبه گفته که پاریس و واشنگتن به دنبال عقد یک توافق جدید و دقیق‌تر با ایران است.

همسویی ماکرون با ترامپ

به نوشته خبرگزاری رویترز، ماکرون در گفت‌وگو با تلویزیون NHK ژاپن گفت او در خصوص جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای با «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا هم‌نظر است، اما گاهاً در خصوص روش‌های رسیدن به این هدف با او اختلاف نظر دارد.

اهداف مشترک فرانسه و آمریکا

امانوئل ماکرون ماه قبل هم در یک کنفرانس خبری مشترک با ترامپ گفته بود واشنگتن و پاریس اهداف مشترکی در قبال ایران دارند. او سپس از ۴ هدف مشترک میان دو کشور نام برد.

ماکرون، روز ۱۶ خرداد گفت: «چه کارهایی مدنظرمان است که انجام دهیم؟ اول، می‌خواهیم مطمئن شویم آنها به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کنند، منظورم این است تا سال ۲۰۲۵ ابزاری در اختیار داریم، می‌خواهیم از آن فراتر برویم و به اطمینان کامل در درازمدت دست پیدا کنیم.»

رئیس‌جمهور فرانسه برقراری صلح در منطقه را چهارمین هدف مشترک واشنگتن و پاریس خواند و گفت: «بنابراین، ما باید با یکدیگر این چهار هدف را محقق کنیم.»

ماکرون اضافه کرد: «دوم، ما می‌خواهیم فعالیت آنها در زمینه موشک‌های بالیستیک را کاهش دهیم. سوم، می‌خواهیم فعالیت منطقه‌ای آنها را مهار کنیم.»

فرانسه در ماه‌های بعد از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» و قبل از خروج او از برجام رهبری فشارهای اروپا علیه برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران را به عهده داشت.

«امانوئل ماکرون» اولین رئیس یک کشور اروپایی بود که بعد از تهدیدهای ترامپ به خروج از توافق هسته‌ای، بحث «توافق مکمل برجام» با ایران برای دائمی کردن محدودیت‌های ایران در برجام را به میان آورد.

این کشور، در کنار انگلیس و آلمان سه کشور اروپایی طرف برجام هستند که بعد از خروج آمریکا از برجام نتوانسته‌اند به وعده‌هایشان برای تضمین عواید اقتصادی ایران از این توافق هسته‌ای عمل کنند. سه کشور اروپایی با ادعاهای آمریکا علیه ایران در زمینه‌های موشکی و منطقه‌ای همسو شده‌اند.

دعوت فرانسه به تنش‌زدایی میان ایران و آمریکا

رئیس‌جمهور فرانسه در بخش دیگری از مصاحبه با NHK همچنین گفته ایران و قدرت‌های جهانی بایستی راهی برای بازگشت به مذاکرات پیدا کرده و از تنش‌های دوجانبه بکاهند.

ماکرون گفت: «من معتقدم دامن زدن به تنش‌ها، تحریم پشت تحریم، اقدامات تحریک‌آمیز، افزایش حضور نظامی به شدت خطرناک هستند چون می‌توانند منطقه را به آتش بکشند.»

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال گذشته در ادامه کارشکنی‌های دولت آمریکا در اجرای توافق هسته‌ای برجام به مشارکت کشورش در این توافق پایان داد و تحریم‌های یکجانبه علیه ایران را احیا کرد.

او بعد از خروج از این توافق در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی قرار داده، از صدور معافیت‌های تحریمی برای مشتری‌های نفت ایران خودداری کرده و چندین ناو و بمب‌افکن به منطقه اعزام کرده است.

ارتش آمریکا در جدیدترین اقدام تحریک‌آمیز پنجشنبه هفته گذشته (۳۰ خرداد) یک پهپاد جاسوسی از نوع «گلوبال‌هاوک» را به نزدیک مرزهای ایران ارسال کرد. نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این پهپاد را بعد از تجاوز حریم هوایی ایران سرنگون کرد.

ماکرون گفت: «اکنون همه طرف‌ها بایستی راهی برای مذاکره پیدا کنند تا اطمینان حاصل شود که هیچکس آبرویش از دست نمی‌رود و اعتماد می‌تواند بازسازی شود.»

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۲۲:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۵
    0 0
    10 میلیارددلار دادن به فرانسه اخرشم شد این چر انقد به اینا باج میدید چرا
  • IR ۲۳:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۵
    0 0
    باشه!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس