به گزارش مشرق، صندوق بینالمللی پول در گزارش جدید خود پیشبینی کرد که رشد اقتصادی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به بدترین شرایط یک دهه اخیر برسد.
در گزارش صندوق بینالمللی پول، دلیل کاهش رشد اقتصادی منطقه تحریمها علیه ایران عنوان شده که به کل اقتصاد منطقه تأثیر خواهد گذاشت.
بیشتر بخوانید:
آرزوهای بربادرفته سران عرب و نسخهپیچی اندیشکده اماراتی علیه ایران + سند
آیا صندوق بینالمللی پول در تهیه گزارش اصلاح ساختار بودجه موثر بوده است؟
چالش های اساسی آمریکا از نگاه صندوق بین المللی پول
در پیشبینی صندوق بینالمللی پول، رشد اقتصادی خاورمیانه، شمال آفریقا، افغانستان و پاکستان برای سال جاری تنها یک درصد اعلام شده که بدترین وضعیت در سال 2009 محسوب میشود.
صندوق بینالمللی پول در پیشبینی جدید خود رشد اقتصادی منطقه را نسبت به پیشبینی ماه آوریل نیم درصد کاهش داده است.
مهمترین دلیل تغییر پیشبینی IMF برای رشد اقتصادی منطقه تحریمها علیه ایران است که از نظر این نهاد بینالمللی تأثیر آن بر اقتصاد منطقه هم بیشتر خواهد بود.
از سوی دیگر درگیریها در سوریه و یمن هم باعث شده که صندوق بینالمللی پول چشمانداز خوبی برای اقتصاد منطقه نداشته باشد.
IMF تأکید کرده است که قیمت نفت همواره به عنوان پیشران درآمدهای این منطقه بوده و نوسان آن بر رشد اقتصادی منطقه خاورمیانه تأثیرگذار خواهد بود. در سال 2018 این منطقه رشد اقتصادی 1.6 درصد را تجربه کرد که سال قبل از آن هم حدود 2.1 درصد بود.
صندوق بینالمللی پول در ماه آوریل، پیشبینی کرد که اقتصاد ایران در سال جاری 6 درصد کوچکتر شود اما در گزارش جدید صندوق به پیشبینی از اقتصاد ایران اشاره نشده است. تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران در ماه می اعمال شد.