به گزارش مشرق، زهرا حسامی، معاون درمان مرکز تحقیقات، پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به ممنوعیت فروش سیگار به افراد زیر ۱۸ سال طبق "قانون جامع کنترل دخانیات" گفت: بر اساس این قانون، فقط اماکن خاصی که پروانه کسب و مجوز دارند مجاز به فروش سیگار هستند.
معاون درمان مرکز تحقیقات، پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه شهید بهشتی با انتقاد از نبود همکاری بین بخشی دستگاهها و نهادهای مسئول در این عرصه گفت: وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، وزارت صنایع، صدا و سیما و نیروی انتظامی باید تعامل بین بخشی داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
این مقام مسئول مطرح کرد: با وجود اینکه صنعت سیگار بسیار پرسود است، اما در مقایسه با دیگر اجناس، قیمت سیگار افزایش چندانی پیدا نکرده و حتی تحریم هم نیست.
حسامی با بیان اینکه افزایش قیمت جزئی سیگار باعث افزایش مراجعه داوطلبان ترک سیگار به کلینیکها شده عنوان کرد: افزایش قیمت منجر به کاهش مصرف سیگار در بین نوجوانان میشود و تحقیقات ما این موضوع را در آیندهای نزدیک نشان خواهد داد.
معاون درمان مرکز تحقیقات، پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه شهید بهشتی با تأکید بر لزوم ارتقای آگاهیهای مردم و فرهنگ سازی در خانوادهها برای کاهش تقاضای دخانیات گفت: بسیاری از خانوادهها نسبت به مصرف قلیان بی تفاوت اند و به صورت دسته جمعی قلیان میکشند.
مالیات کم بر خردهفروشی سیگار، سود این تجارت را افزایش داده است
عبدالرحمان رستمیان، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه سیگار به یکی از پرسودترین کالاها تبدیل شده گفت: اتخاذ سیاستهای غلط مسئولان به ویژه سازمان مدیریت و کوتاهی برخی نمانیدگان مجلس نسبت به افزایش مالیات سیگار این اتفاق را رقم زده است.
وی با اشاره به اینکه مالیات بر خرده فروشی سیگار باید ۷۰ درصد باشد افزود: متاسفانه در کشور ما زیر ۲۰ درصد مالیات دریافت میشود. این درصد از مالیات باید در وزارت ورزش، وزارت آموزش و پرورش و بهداشت برای کاهش تقاضا و جایگزینی فعالیتهای ورزشی هزینه میشد.
وی با انتقاد از مخالفتها با افزایش مالیات سیگار و عملکرد نمایندگان مجلس عنوان کرد: معلوم نیست برخی نمایندگان چه وابستگیهایی دارند که کارخانههای تولید سیگار به دو برابر افزایش یافتند.
رستمیان سیگار را از جمله دروازههای ورود به اعتیاد دانست و گفت: طبق مطالعات انجام شده در سالهای گذشته هزینه مصرف سیگار ۱۰ هزار میلیارد تومان بود که هم اکنون شاید به ۱۵ هزار میلیارد تومان نیز رسیده باشد، علاوه براین، درمان بیماران سیگاری سالانه ۳۰ هزار میلیارد تومان هزینه دارد، اما فقط دو هزار میلیارد تومان مالیات دریافت میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به روشهای کشورهای مختلف برای مبارزه با مصرف دخانیات و اعتیاد گفت: افراد معتاد در کشورها شناسنامه دارند و به مراکز معرفی میشوند تا برای تهیه مواد به سراغ قاچاقچیان نروند. اگر این روش در کشور ما هم اجرا میشد الان به جای سه میلیون معتاد سه هزار معتاد داشتیم. البته این روش درخصوص دخانیات و سیگار متفاوت است.