شهید آیت الله دکتر بهشتی

یکی از سنگرهای بسیار مهم فعالیت‌های فرهنگی شهید بهشتی، عهده‌داری مسئولیت اداره مرکز اسلامی هامبورگ بود؛ او اواخر سال ۱۳۴۳، برای مدیریت این مرکز اسلامی انتخاب و راهی اروپا شد.

به گزارش مشرق، امروز، سالروز شهادت مظلومانه شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران او به دست منافقین است. آن شهید مظلوم در روزگاری که اسلام از هر سو، آماج تیرهای تهمت و کینه بود، همراه با بزرگانی که عموماً شاگردان امام خمینی(ره) بودند، به فعالیت‌های گسترده سیاسی و فرهنگی پرداخت و در مسیر دفاع از آموزه‌های اسلامی، رنج‌های بسیاری را متحمل شد.

یکی از سنگرهای بسیار مهم فعالیت‌های فرهنگی شهید بهشتی، عهده‌داری مسئولیت اداره مرکز اسلامی هامبورگ بود؛ او اواخر سال ۱۳۴۳، برای مدیریت این مرکز اسلامی انتخاب و راهی اروپا شد و ساختار فعالیت‌های مرکز اسلامی این شهر را زیر و رو کرد؛ آن‌گونه که برخی تاریخ این مرکز را به دوره قبل و بعد از ورود شهید بهشتی تقسیم می‌کنند.

رویکرد آن مرحوم به گونه‌ای بود که در پرتو اخلاق، سعه‌صدر و دانش، عموم افراد علاقه‌مند به مباحث الهیات را، از هر فکر و اندیشه‌ای، به سمت خود جلب کرد و با سخنرانی در کلیساها و مراکز فرهنگی اروپا، باب جدیدی را بر مردم قاره سبز، برای شناخت بهتر و بیشتر اسلام گشود. شهید بهشتی با نظم و تدبیر فوق‌العاده‌اش، مرکز اسلامی را به یکی از پربرنامه‌ترین مراکز مذهبی آلمان تبدیل کرد؛ این نظم در تاریخ اداره مرکز، بی‌سابقه بود. وی در نامه‌ای به آیت‌ا...‌العظمی میلانی نوشت: «اصولا تماس یک عالم با مردم، باید براساس تفاهم و شناسایی کامل یکدیگر باشد و این اصل، در همه‌جا و همه‌وقت لازم‌الرعایه است. بنابراین، در مورد شناساندن اسلام به مردم آلمان یا دیگر بلاد در اروپا، قبل از هرچیز، اولاً شناختن اسلام، ثانیاً شناختن مردم اروپا، لازم است. قسمتی از کار فعلی من همین شناسایی است.»

*روزنامه خراسان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس