به گزارش مشرق، سخنرانی «سید حسن نصرالله»، دبیر کل حزبالله لبنان جمعه (۲۵ مرداد) به مناسبت پیروزی این حزب در جنگ ۳۳ روزه سخنرانی کرد.
او از طریق ویدیو کنفرانسی در همایش پیروزی بزرگ موسوم به «نصر و کرامه» در سیزدهمین سالگرد پیروزی حزبالله در این جنگ و شکست ارتش رژیم صهیونیستی با مردم لبنان سخن گفت.
بیشتر بخوانید:
تصویر دیده نشده از سید حسن نصرالله
سید حسن نصرالله در ابتدای سخنرانی خود این پیروزی را به مردم لبنان و جنوب این کشور تبریک گفت و تأکید کرد که آبادانی شهرکها و روستاهای مرزی نشان دهنده اعتماد مردم به توانایی مقابله با دشمن صهیونیست است.
او با بیان اینکه «صحت و امنیت دو نعمت ناشناختهای هستند»، اظهار داشت که جنوب لبنان در مقایسه با گذشته و زمان جنگ، از امنیت و ثبات برخوردار است و این امنیت و ثبات از موضع قدرت و پیروزی است و باید از آن که اوجب واجبات است، حفاظت کرد.
سید حسن نصرالله گفت زمانی که از موازنه قدرت و بازدارندگی و مقابله با دشمن و ترس آن از مقاومت و حمله به لبنان سخن میگوییم، این مسئله با خطابه گفتنها و شعارها محقق نمیشود.
او در مورد علت ادامه جنگ ۳۳ روزه (جنگ ژوئیه یا حرب تموز) گفت که این جنگ، اسرائیلی نبود بلکه در ادامه حمله آمریکا به افغانستان و عراق بود.
سید حسن نصرالله گفت: «قرار بود اسرائیل در روز اول و [بعد از] به اسارت گرفتن سربازهای اسرائیلی، به این مسئله واکنش نشان دهد ولی آمریکا آن را به جنگ تبدیل کرد و خواستار ادامه آن شد».
او در ادامه، به اهداف این جنگ و نحوه پایان یافتن آن اشاره کرد و گفت که یکی از اهداف این جنگ، سرنگونی حزبالله و حذف مقاومت در لبنان، عراق و فلسطین، سرنگونی دولت سوریه و محاصره ایران بود.
دبیر کل حزبالله گفت که تنها دلیلی که باعث شد که این جنگ علیه مقاومت در لبنان متوقف شود این بود که آمریکاییها و صهیونیستها به این نتیجه رسیدهاند که در این جنگ شکست خوردهاند.
او با بیان اینکه اگر رژیم صهیونیستی اگر به جنگ ۳۳ روزه ادامه میداد، با فاجعه بزرگی روبهرو میشد، اظهار داشت که شرایط انسانی و اجتماعی در این جنگ، ما را مجبور کرد که با آتشبس موافقت کنیم. این در حالی بود که برخی از فرماندهان با این آتش بس مخالفت کردند؛ چرا که آنها مطمئن بودند که نتایج بزرگی خواهد داشت.
سید حسن نصرالله ادامه داد: «برخی در کشورهای عربی ترجیح دادند که برای دو هفته منتظر بمانند با این امید که اسرائیل در این مدت هدفش را (که نابودی مقاومت بود) محقق خواهد کرد».
او به اظهارات جان بولتون، مشاور امنیت ملی فعلی کاخ سفید در آن مقطع با مقامات عربی اشاره کرد و گفت که بولتون در آن زمان گفته بود این جنگ تنها با خلع سلاح و نابودی حزبالله متوقف خواهد شد. سید حسن نصرالله گفت: «بعد از آنکه نماینده دائم اسرائیل در سازمان ملل خواستار توقف جنگ شد، جان بولتون نیز با آن موافقت کرد».
سید نصرالله با توانمندیهای امروز مقاومت لبنان اشاره کرد و گفت که آنچه مقاومت امروز در اختیار دارد قابل قیاس با آنچه که در جنگ ۳۳ روزه داشت، نیست. او گفت که آنچه جنگ رژیم صهیونیستی علیه لبنان را متوقف کرد، قدرت حزبالله و «معادله طلایی» این حزب در مقابله با دشمن صهیونیست بود.
دبیر کل حزبالله لبنان مواضع «میشل عون»، رئیس جمهور لبنان در جنگ ۳۳ روزه را شجاعانه و قوی خواند و گفت که مواضع او یکی از مواردی بود که منجر به ناکامی دشمن در تحمیل شکست علیه لبنان بود.
وی پیروزی حزبالله در جنگ مذکور را «نصرتی از جانب خداوند» خواند و گفت که این پیروزی هیچ تفسیر دیگری ندارد. سید حسن نصرالله ادامه داد: «ارتش اسرائیل بعد از آنکه شکست خورد به دنبال دستاورد نظامی زمینی بزرگی بود تا بر آن تأکید کند».
او شرایط جنگ در جبههها را سخت خواند و گفت که نیروهای مقاومت در این جبههها با فاصله چند متری میجنگیدند و درگیریها گاهی اوقات خانه به خانه بود.
سید حسن نصرالله گفت که شکستی که ارتش رژیم صهیونیستی در «بیتجبیل» متحمل شد، عمیقا در وجدان و حافظه آنها تأثیر گذاشت به گونهای که بعد از گذشت ۱۳ سال تا به امروز تلاش دارد که روحیه و اعتماد به نفس خود را ترمیم کند. این شکست باعث شد که ارتش زمینی این رژیم همچنان از انجام عملیات نظامی زمینی علیه لبنان و همچنین غزه ناتوان است.
او مقامات رژیم صهیونیستی را تهدید کرد که در صورت تکرار جنگ ۳۳ روزه، همه مناطق جنوب لبنان به بنتجبیل تبدیل خواهد شد. او افزود، این جنگ با هدف نابودی حزبالله آغاز شد ولی نهتنها این هدف محقق نشد بلکه حزبالله به قدرتی تبدیل شد که امروز حضور منطقهای دارد.
سید حسن نصرالله صهیونیستها را خطاب قرار داد و گفت: « اگر بار دیگر وارد لبنان شوید، شاهد پخش مستقیم نابودی تیپهای ارتش خود خواهید بود».
حزبالله در سومین روز جنگ ۳۳ روزه توانست با موشک، ناوچه ارتش رژیم صهیونیستی موسوم به «ساعر ۵» را در ساحل لبنان هدف قرار دهد و سید حسن نصرالله طی پخش زندهای از این حمله خبر داد.
سید حسن نصرالله گفت که حزب الله به اینکه بخشی از محور مقاومت است،افتخار میکند؛ چرا که این محور از جنگ ممانعت میکند نه اینکه منطقه را به سمت جنگ سوق دهد.
دبیر کل حزب الله گفت که «خودداری آمریکا از اعلام جنگ علیه ایران یک دستاورد است؛ چرا که ثابت میکند ترامپ متوجه قدرت نظامی ایران هست».
او به سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکایی در آبهای سرزمینی ایران طی ماههای گذشته اشاره کرد و گفت که «ایران با سرنگون کردن هواپیمای جاسوسی آمریکایی و توقیف کشتی انگلیسی [استینا ایمپرو] شجاعت خود را ثابت کرد».
دبیر کل حزبالله لبنان گفت: که « مردم ایران تحت فشار، هرگز با آمریکا مذاکره نمیکند و این بدین معناست که بزرگی و کرامت آنها ما فوق همه چیز است و اگر جنگی علیه ایران اعلام شود، این به معنای اعلام جنگ علیه تمام محور مقاومت است و بهمنزله منفجر شدن سراسر منطقه خواهد بود».
او گفت: «آتشی که برخی میخواهند آن را در منطقه مشتعل کنند، شعلههای این آتش، نهتنها دستان آنها بلکه چهره و وجود آنها را نیز خواهد سوزاند».
سید حسن نصرالله گفت که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا به یقین رسیده است که ایران در سطح نظامی قوی و مقتدر است و جسارت و شجاعت دارد؛ برای همین از حمله به ایران اجتناب کرد.
او گفت که این بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی، امارات عربی متحده و برخی از کشورهای عربی خلیج فارس به دنبال سوق دادن منطقه به جنگ هستند و ما به دنبال این هستیم که جنگ در یمن و سوریه متوقف شود و ثبات در لبنان و عراق نیز حفظ شود.
سید حسن نصرالله گفت که آنچه مانع از وقوع «جنگ ویرانگر» در منطقه میشود، انسجام جبهه محور مقاومت است و با مقاومت است که نفت، خاک، کرامت، حاکمیت، آبرو و شرف حفظ میشود.
او ادامه داد: «با قدرت جبهه مقاومت میتوان قدس و مقدسات اسلامی را بازگرداند و با این مقاومت است که امید در دلهای فلسطینیان زنده میشود».
سید حسن نصرالله به مقاومت در عراق نیز اشاره کرد و گفت که «عراق امروز به نگرانیای برای آمریکا و اسرائیل تبدیل شده است و در یمن بشارتهایی وجود دارد که شکست متجاوزان نزدیک است».
دبیر کل حزبالله لبنان در بخشهایی از سخنان خود به عملیاتهای شهادتطلبانه در سرزمینهای اشغالی اشاره کرد و گفت که شهدای این عملیات نسل جدید فلسطین هستند و این شهدا و شهادتطلبان فلسطینی، همان نسل آینده و مقاومتاند.
سید حسن نصرالله در پایان سخنان خود به مسائل داخلی لبنان پرداخت و گفت که حزبالله در امور داخلی بر اساس قدرت تعامل نمیکند بلکه به دنبال همکاری با همه است و به دنبال این نیست که کسی را از صحنه سیاسی حذف کند.
او از نحوه تعامل برخی از جریانهای سیاسی لبنان با حزبالله انتقاد کرد و گفت: «اگر اسرائیل و آمریکا در جنگ ۳۳ روزه پیروز میشد، آیا شما همانگونه که ما الآن با شما تعامل میکنیم، با ما رفتار میکردید؟».
سید حسن نصرالله بار دیگر از احزاب و جریان های سیاسی در لبنان خواست که به نتایج انتخابات پارلمانی این کشور که بیانگر حجم مشخص این جریانها بود، احترام بگذارند.
او در پایان توصیه کرد به جای اینکه حزبالله را به حذف دیگران در لبنان متهم کنند، خود از حذف سایر شخصیتها خودداری کنند و سمت درگیری حرکت نکنند؛ چرا که درگیری به نفع هیچ کسی نیست.