سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** حضور زنان در ورزشگاه، پیگیری درس های عاشورا است!
«الهه کولایی» از نمایندگان اصلاح طلب مجلس ششم در یادداشتی در روزنامه اعتماد- به مدیرمسئولی «الیاس حضرتی» نماینده اصلاح طلب و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس- با عنوان «کاهش ناملایمات» نوشت: «تاکید بر حقوق انسانی زنان یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی است که با برجسته کردن الگوهای ارزشمند صدر اسلام معنا پیدا میکند. زنان ایرانی با بهرهگیری از درسهای عاشورا و شجاعتهای مثالزدنی حضرت زینب(س) در انتقال پیام امام حسین(ع) به تاریخ بشری، حقوق انسانی خود را دنبال کردهاند. آنها در پرتوی چنین فرهنگی برای دفاع از حقوق و مطالبات قانونی خود کوشیدهاند. بیتردید حضور زنان در ورزشگاهها نه بالاترین و نه مهمترین خواسته آنها، بلکه نمادی از پیگیری حقوق قانونی آنهاست».
کولایی در ادامه با تکرار دروغ رسانه های معاند نوشت:«در شرایطی که هیچ قانونی تامین این خواسته(حضور زنان در استادیوم) را منع نکرده، نهادهای مسوول باید با تدبیر و برنامهریزی درست از حادثه تلخی که محروم کردن زنان از حضور در ورزشگاهها به وجود آورده و سبب خودسوزی دختری جوان و مرگ دلخراش او و جریحهدار شدن احساسات مردم شد، جلوگیری میکردند. اصلا این وظیفه حکومت است تا از چنین رخدادهای دردناکی به سادگی پیشگیری کند».
یکی از رفتارهای پرتکرار اصلاح طلبان این است که «تابلوی دین را بلند می کنند» اما «پاسخ های غیردینی، ضددینی و التقاطی» می دهند. جازدن مسئله «حضور زنان به عنوان تماشاچی در بازی مردان» به عنوان «پیگیری درس های عاشورا» نیز از همین جنس است.
این رویکرد غلط پیش از این نیز با ادعاهایی همچون «عاشورا و کربلا، درس تعامل و مذاکره بود» و «درس عاشورا،نقد قدرت بود» و...مطرح شده بود.
اصلاح طلبان این روزها در اقدامی مسبوق به سابقه، فریاد وامصیبتا برای حقوق زنان سر می دهند. این در حالی است که در ماههای گذشته وقتی «محمد علی نجفی» سیاستمدار اصلاح طلب، همسر دوم خود- که ۳۰ سال از وی جوانتر بود- را با سلاح غیرمجاز به قتل رساند، طیف اصلاح طلب از «قاتلِ یک زن» دفاع کرده و او را تا حد یک قهرمان! بالا بردند و با اتهام زنی های ناجوانمردانه و غیراخلاقی، به مقتول برچسب بدکاره بودن! و مهدور الدم بودن! زدند.
همین طیف اصلاح طلب در مقطعی که دولت دهم پیشنهاد حضور زنان در ورزشگاه را مطرح کرده بود، به مخالفت با آن پرداخته و تاکید کردند که این مسئله به هیچ عنوان در میان مشکلات و مطالبات عموم مردم جایی ندارد و مخالف نظر مراجع نیز هست. اما حالا این طیف این مسئله را به عنوان مطالبه اصلی زنان ایرانی جا می زند.
اصلاح طلبان که اکنون فریاد وامصیبتا برای حقوق زنان سر می دهند، وقتی «شهیندخت مولاوردی» معاون سابق دولت روحانی در امور زنان و خانواده، پیشنهاد تأسف برانگیز «عقیم کردن زنان کارتن خواب» را مطرح کرده بود، تمام قد از این پیشنهاد توهین آمیز دفاع کردند.
اکنون بانوان ایرانی در رشته های مختلف ورزشی در کشور مشغول به فعالیت بوده و رقابت های باشگاهی در حال برگزاری است. اما اصلاح طلبان هیچگاه از زنان دعوت نمی کنند تا به عنوان تماشاچی به رقابت های بانوان رفته و آنان را تشویق و حمایت کنند. برای اصلاح طلبان اصلا مهم نیست که برای افزایش سرانه ورزشی زنان ایرانی کاری انجام دهند. استعدادیابی از کودکان و نوجوانان دختر ایرانی در رشته های ورزشی نیز به هیچ عنوان برای اصلاح طلبان دغدغه نیست.
هدف اصلی طیف اصلاح طلب، نه دفاع از حقوق زنان ایرانی، بلکه مطرح کردن مسائل دست چندم برای تضییع حقوق زنان ایرانی و خرید زمان برای دولت در «زنگ حساب» است.
** کاهش تعهدات برجامی ایران باید در حد «بلوف» باشد!
روزنامه آرمان در مطلبی نوشت:«ایران کاهش تعهدات برجامی را با تاکتیک بلوف (مانور) به منظور کشاندن طرف مقابل به منظور حل و فصل مساله بهکار گرفته است. این تاکتیک ایران به منظور ترغیب طرف مقابل است. لذا تهران میبایستی بسیار دقیق و حساب شده عمل نماید. همچنین باید بدانیم که ایران قصد خروج از برجام را ندارد. خروج از برجام در شرایط فعلی به نفع و مصالح ایران نیست. خروج ایران از برجام موجبات بهانه ترامپ و همراهی اروپا به وی برای ایجاد اجماع علیه ایران است. لذا خروج از توافق هستهای به نفع ایران نیست. مسائل میان ملتها از طریق دیپلماسی قابل حل است. در چنین چارچوبی دو طرف دست به مانورهای مختلف میزنند. گام سوم کاهش تعهدات برجامی ایران مانور تاکتیکی ایران است. لذا باید در تحلیل بدانیم که نباید مانورهای سیاسی را با عمل اشتباه بگیریم».
فعالین و رسانه های اصلاح طلب بارها اذعان کرده اند که تا زمانیکه اروپا مطمئن باشد که دولت روحانی به هر قیمت در پی حفظ برجام است، به هیچ عنوان به تعهدات خود عمل نمی کند.
کشورهای سلطه گر غربی فقط زبان زور را می فهمند. بنابراین تنها راه احقاق حقوق ایران در سیاست خارجی، دیپلماسی مقتدرانه است. همان رویکردی که پهپاد متجاوز آمریکایی را سرنگون و نفتکش قانون شکن انگلیسی را نیز توقیف کرد.
و همان رویکردی که به با سیلی موشکی، گوشمالی سختی به تروریست های تکفیری و جدایی طلب و حامیان آنان داد.
چندی پیش «عباس عبدی» فعال سیاسی اصلاح طلب در اعترافی دیرهنگام با زیرسوال بردن رویکرد دولت در سیاست خارجی نوشته بود:«پرسش این است دوستانی که پیشنهاد مذاکره میدادند و به آن اصرار داشتند، چرا ضمانت اجرای آن را مورد توجه خود قرار ندادند؟ اگر قرار بود که وارد برجام شویم، باید فرض میکردیم که چنانچه طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد ما چه باید انجام دهیم تا از ترس عمل ما، طرف مقابل به تعهداتش ملتزم باشد؟ به نظرم بسیاری از افراد درک درستی از ماهیت روابط بینالملل و سیاست واقعگرایانه ندارند و روابط بینالملل را به گفتوگو و صلحخواهی تقلیل میدهند، در حالی که روابط بینالملل در اصل متکی به قدرت است و بس».
** شرطی سازی مردم توسط ارگان رسانه ای دولت!
روزنامه ایران در گزارشی با عنوان «سلام بازارها به خداحافظی بولتون» نوشت:«بازارهای داخلی ایران که بیشترین تأثیر را از اخراج مشاور افراطی کاخ سفید میپذیرد، با بهبود شاخصها به استقبال این رخداد رفتند.برهمین اساس هرچند برخی کارشناسان اعتقاد دارند که آثار این تغییر رویکرد کاخ سفید از روز شنبه آتی در بازارها نمایان میشود، اما در روز چهارشنبه نیز آثار این خبر در شاخص بازارهای سهام، ارز و طلای ایران نمایان شد».
ارگان رسانه ای دولت در ادامه نوشت:«جو خوش بینی که روزگذشته در بازار ایجاد شده بود باعث شد تا نرخ بازار آزاد از صرافیهای بانکی نیز کمتر شود. روزگذشته قیمت دلار در بازار صرافیهای بانکی ۱۱ هزار و ۶۰۰ تومان قیمت خورد که نسبت به روز کاری قبل هر چند افزایش نشان میدهد اما روندی ر و به کاهش در بازار آزاد حاکم است».
متاسفانه رسانه های اصلاح طلب در اقدامی تأمل برانگیز، معیشت مردم را به سیاست خارجی گره زده و رویکرد غلط «شرطی سازی مردم» را دنبال می کنند.
این رویکرد غلط، این شائبه را ایجاد می کند که ببینید وقتی اقتصاد ایران به تغییر یک مقام آمریکایی این چنین واکنش مثبت می دهد، پس، فردای مذاکره با ترامپ، چنان رونقی در بازاهای ایران ایجاد می شود که نگو و نپرس!
این در حالی است که پس از ضرب الاجل برجامی ایران و همچنین سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکایی و همچنین پس از ضرب شست سپاه در به هلاکت رساندن تروریست های تکفیری، قیمت دلار در بازار ایران کاهش پیدا کرد.
راه حل اصلی بهبود اقتصادکشور، اهتمام جدی به اقتصاد مقاومتی، مدیریت صحیح نقدینگی ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومانی و به کار بردن بخشی از آن در رونق تولید و همچنین تقویت دیپلماسی منطقه ای است.