کد خبر 409728
تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۱

با وجود فرهنگ خوراكي كه ما ايرانيان داريم چرا خوراك‌هاي غيرايراني ـكه گاه بسيار هم ناسالم هستندـ جاي خوراك‌هاي اصيل ما ايراني‌ها را گرفته است؟ مشكل از آشپز است يا آن‌كه خوراك را مي‌خورد؟

از خيابان نوفل لوشاتو كه مي‌گذشتم پيرمردي را ديدم كه بساطش را روي موتورش چيده بود. پرسيدم چه مي‌فروشي؟ شبيه به كباب‌لقمه بود. گفت نامش «گل‌كباب» است. در گوگل جستجو كردم چيزي نيافتم. گويا از ياد برده شده است؛ در هياهوي فست‌فودهايي كه همه جاي تهران را پر كرده‌اند ديگر كسي نام «گل‌كباب» كه روزگاري فست‌فود تهراني‌ها بود را نمي‌شناسد.
از عموسعيد (فروشنده) كه نزديك به ٤٠ سال پيش پختن گل‌كباب را آغاز كرده است روش تهيه‌ي آن را پرسيدم: گوشت تازه‌ي گوسفندي به همراه ادويه و نمك و فلفل. البته كه فوت كوزه‌گريش را رو نكرد. اما دست‌كم مي‌دانيم مواد اصلي خوراكش سالم است، در برابر فست‌فودهايي كه ساليان سال است به ناسالم بودنشان آگاه هستيم.
پرسش اينجاست كه با وجود چنين فرهنگ خوراكي كه ما ايرانيان داريم چرا خوراك‌هاي غيرايراني ـكه گاه بسيار هم ناسالم هستندـ جاي خوراك‌هاي اصيل ما ايراني‌ها را گرفته است؟ مشكل از آشپز است يا آن‌كه خوراك را مي‌خورد؟
{$sepehr_album_25632}

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 8
  • ۱۷:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    خدا برکت دهد
  • ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    دست و پا زدن رقت انگیز آدمها برای زندگی
  • سید زین العابدین حیدری ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    بسم الله مشکل نه از اشپز است نه از خورنده مشکل از آن است که ذائقه مردم را عوض کرد و فرهنگ پفکی را از طریق واردات نوع زندگی غربی به زندگی مردم تزریق کرد او که وزارت ارشادش به فیلم هایی مجوز میداد که اپارتمان نشینی را خوشبختی بیان کند او که فروشگاه های زنجیره ای دایر کرد دانشگاه ازاذ به راه انداخت و فرهنگ بومی را در مناطق مختلف نابود کرد او که سرمایه داری را راه حل گذر از مشکلات میدانست مشکل از اوست که سنت ما را منبوذ و بی کلاس نشان داد اتفاقا الان همین جوانان که فکر میکنید مشکل از انهاست که ذائقیه شان عوض شده لا به لای کوچه های تنگ پایین شهر دنبال خوراکی های سنتی میگردند چشم کنجکاو میخواهد تا ببیند
  • ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    شرمنده ولی من چیزی جز ابتکار و کسب روزی حلال نمی بینم .خداقوت مرد
  • بچه تهرون ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    تهرونیای قدیم بهش میگفتن کباب لولی !
  • ۱۸:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    این کجاش الان سالمه...اونم گوشت قرمز ...اونم تازه معلوم نیست گوشت چیه؟؟؟!!،،
  • مصطفی ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    نخیر، تلاش با عزت آدمها برای کسب روزی حلال
  • ۱۹:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    افه هاي روشنفكري كه بوي كمونيسم ازش مياد . ناشناس جان از كي تا حالا تلاش واسه رزق حلال شده دستو پاي رقت انگيز براي زندگي ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    پدر من نان حلال را با این دست و پازدن ها در آورد او با تنی بیمار هر روز کار می کرد که شکم 7بچه را سیر کند و به او افتخار می کنم. نمی دانم تو نان حلال خورده ای که این حرف را می زنی؟ نام این دست و پا زدن ها تلاشی است برای روزی حلال در تمام دنیا به این افراد توهین نمی کنند
  • ۲۲:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    پس لابد سوسیس و کالباس سالمه!!!!!!!!!!!!!!
  • ۲۲:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    نه مک دونالد سالمه
  • ایراندوست ۲۲:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    جناب ناشناس جان کمی انصاف هم خوب است اتفاقی به زیبایی رو دست و پازدن رقت انگیز میگویید زنده کردن خاطرات قدیم کاری بسیار زیبایی هست که ممنون این شهر وند عزیز هستیم کاش این موضوع ادامه داشته باشد
  • ۲۲:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    نگاه منفی به همه چیز
  • سانازکرمانی ۲۲:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    مثل همون سوسیسه ولی سالم تر
  • ۲۳:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
    0 0
    تو برو کالباستو سق بزن عمو!
  • علیرضا اهواز ۰۴:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۷
    0 0
    نخیر شما برو دل و روده گاو و گوسفند و خمیر مرغ رو به اسم همبرگر و کالباس و سوسیس بخور لذت هم ببر بگو بهداشتیه !
  • ۰۷:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۷
    0 0
    گوشت تازه گوسفندی کیلویی خدا تومن رو به همین راحتی
  • علی ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۷
    0 0
    یادم میاد چند سال پیش گزارشی از خیابان های کشور آذربایجان از تلوزیون خودمون پخش شد, این گزارش در مورد عدم وجود فست فودهای امروزی در این کشور بود ولی در عوض از این نوع غذاهای سنتی در کوچه و خیابان به وفور دیده می شد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس