کد خبر 880023
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۸
قرمز شدن رنگ دریاچه ارومیه

این یکی از هزاران زیبایی دریاچه ارومیه است که در فصل تابستان هر بیننده و گردشکری را مجذوب خود می‌کند تا مدتی در کنار زیبایی‌های دومین دریاچه بزرگ جهان به تماشا و آب تنی بپردازند.

به گزارش مشرق، هر سال با فرا رسیدن  فصل تابستان و در پی گرمای شدید هوا که باعث افزایش سرعت تبخیر آب دریاچه ارومیه می‌شود، به علت اشباع نمک، کاهش اکسیژن و افزایش دما آب، باکتری‌هایی نمک دوست از جنس‌های هالوباکتریوم و هولوکوکوس و آرکوباکترها به شدت تکثیر پیدا می‌کنند، این باکتری‌ها پروکاریوت هستند یعنی رنگیزه‌های داخل سلول آن‌ها به صورت پراکنده در سیتوپلاسم و بدون غشاء محافظ قرار گرفته است، بنابراین به راحتی نور خورشید را جذب و آن را منعکس می‌کنند که این امر باعث ایجاد رنگ قرمز مایل به صورتی تا زرشکی آب دریاچه ارومیه می‌شود. علاوه بر باکتری‌های شورپسند جلبک‌های دونالیلا سالینا نیز در سرخ شدن رنگ دریاچه ارومیه اثر گذار هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس