خوشبینی به آمریکا و فقدان خودباوری رویکرد خسارت باری است که در سال‌های اخیر نتایج خود را نشان داده است از کاهش ارزش پول ملی و کوچک شدن سفره مردم تا بی‌احترامی به پاسپورت ایرانی.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** با رفع حصر،می توانیم کرونا را شکست دهیم

روزنامه آرمان و روزنامه همدلی در شماره امروز به نامه جمعی از فعالین فتنه 88 و ضدانقلاب خارج نشین درباره لزوم رفع حصر با توجه به شیوع کرونا پرداختند.

در بخشی از این نامه که امضای سعید حجاریان، مصطفی تاجزاده، فائزه هاشمی، شهیندخت مولاوردی، شهاب الدین بی مقدار، اکبر ترکان، عبدالله رمضان زاده، پروانه سلحشوری، جمیله کدیور، محسن میردامادی، علی تاجرنیا، محسن صفایی فراهانی، الیاس حضرتی، فیض الله عرب سرخی و...در پای آن وجود دارد، آمده است:«ویروس کرونا،طعم حصر خانگی خودخواسته و البته بدون محرومیت از حقوق و آزادی‌های اولیه زیست انسانی از جمله ارتباط با دیگران را به همه ما چشانده، اما متاسفانه مقامات عالی را به‌صرافت رفع حصر محصورین (دکتر زهرا رهنورد، مهندس میرحسین موسوی و حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی کروبی) نینداخته و تلاش‌های برخی مسؤلان و نیز پیگیری‌های دلسوزان کشور به شمول نامه اخیر زندانیان سیاسی رژیم گذشته در این زمینه هنوز به نتیجه نرسیده است».

در بخش دیگری از این نامه آمده است: «پرواضح است که نمی‌توان در این مختصر، نسخه‌ای شفابخش برای اقتصاد رنجور ایران ارائه داد، چنانکه نمی‌توان لوازم و مقتضیات برون‌رفت از تحریم‌های ظالمانه را تشریح کرد و حتی از روش‌های حکمرانی به‌سامان سخن گفت. باوجوداین معتقدیم در شرایط خطیر کنونی می‌توان و باید بر جلب رضایت عمومی و تحکیم «همبستگی اجتماعی» تاکید و به سوی «همدلی ملی» حرکت کنیم...رجاء واثق داریم هر نوع پیام و اقدام مثبت حکومت، می‌تواند نشانه‌ای امیدبخش از تحقق فردایی بهتر برای جامعه، به‌ویژه نزد شهروندان معترض و نگران آینده کشور تلقی شود و بر ظرفیت و توان ملی در مواجهه با مشکلات و بلایا بیافزاید».

در شرایطی که وزارت بهداشت، کادر پزشکی و پرستاری، سپاه، ارتش، بسیج، گروه های جهادی، مساجد، هیات مذهبی، تشکل های مردم نهاد و...همگی دست به دست هم دادند تا بحران کرونا را پشت سر بگذاریم، کاسبان سیاسی برای اهداف قبیله ای خود دست به کار شده اند.

اصلاح طلبان تبحر خاصی در کاسبی سیاسی از وقایع مختلف دارند. از زلزله و سیل تا سقوط هواپیما و کرونا.

این در حالی است که کاسبی سیاسی برای اهداف قبیله ای، از جمله اقداماتی است که هیچ نسبتی با اخلاق و شرافت ندارد.

مطرح کردن مسأله رفع حصر و تقلای اصلاح طلبان برای امتیازگیری در حالی است که در ماجرای خیانت نابخشودنی فتنه ۸۸، سران فتنه با دامن زدن به دروغ تقلب در انتخابات، تحریک به آشوبی کردند که سرویس‌های جاسوسی آمریکا و اسرائیل و انگلیس سالها برای آن تدارک دیده بودند و انتظارش را می‌کشیدند. فتنه‌گران حیثیت و اعتبار جمهوری اسلامی را مورد هتک حرمت قرار دادند و خیانت بزرگی را مرتکب شدند که در طول تاریخ انقلاب اسلامی بی‌سابقه بود. چنین خیانتی در حکم بغی و محاربه است و مجازات آن روشن است؛ در عین حال سران فتنه صرف‌نظر از اینکه نظام برای خیانت آنها چه مجازاتی را در نظر بگیرد، موظفند از نظام و مردم عذر تقصیر بخواهند.

** حناچی: تحریم های آمریکا وضعیت ایران را بحرانی کرده است!

روزنامه همشهری در مطلبی، یادداشت «پیروز حناچی» شهردار اصلاح طلب تهران در روزنامه انگلیسی گاردین را منتشر کرد.

پیروز حناچی در این یادداشت نوشت:«در ایران، مدیران شهری با یک بحران بی سابقه بهداشت عمومی روبه رو هستند. ارقام نشان می دهد ۳۱۶۰ نفر تا ۲ آوریل از این بیماری فوت کرده اند و بیش از ۵۰ هزار مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است. میزان ابتلا هنوز کند نشده است و بسیاری از مبتلایان در تهران هستند، شهری که من شهردار آن هستم».

حناچی در ادامه نوشت:«بدون تردید مواردی وجود دارد که ما می توانیم مانند همه کشورهای دنیا متفاوت عمل کنیم؛ اما ما تحت شدیدترین رژیم تحریم تاریخ قرار داریم. تحریم ایالات متحده نه تنها شرکت ها و اشخاص آمریکایی را از انجام تجارت قانونی با همتایان ایرانی منع می کند، بلکه با توجه به اینکه این تحریم ها فرامرزی است، همه کشورها و شرکت ها نیز برای انجام فعالیت های قانونی با ایرانیان، حتی در رابطه با فروش دارو مورد ارعاب قرار می گیرند. در نتیجه، توانایی من و همکارانم در فراهم کردن زیرساخت های بهداشتی، لجستیکی و سایر موارد ضروری برای مبارزه با این بیماری به شدت کاهش یافته است. ما هر روز این خسران را تجربه می کنیم».

شهردار اصلاح طلب تهران در بخش دیگری از این یادداشت نوشت:«امتناع دولت دونالد ترامپ از متوقف کردن جنگ اقتصادی خود علیه ایران مستقیما مانع تلاش های ما برای مقابله با ویروس می شود که هیچ مرزی نمی شناسد...اگر رهبران جهانی نتوانند از فرصت برای پذیرش تغییر استفاده کنند، همه ما همچنان در برابر بیماری های واگیردار، فاجعه زیست محیطی، گرم شدن کره زمین، تروریسم، افراط گرایی شدید و سایر تهدیدهای مشترک بسیار آسیب پذیر خواهیم بود».

شیوع ویروس کرونا، هیبت پوشالی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از جمله انگلیس و فرانسه را در هم شکست. اکنون آمریکا در مواجهه با ویروس کرونا با بحرانی جدی مواجه شده است. آمریکا از یکسو رکورددار آمار مبتلایان به کرونا در جهان است و از سوی دیگر، تصاویر پوشیدن کیسه زباله بجای لباس ایزوله و تجمعات اعتراض آمیز پرستاران به دلیل کمبود اقلام بهداشتی، رسوایی بزرگی برای این کشور مدعی ابرقدرتی به وجود آورده است.

علاوه بر این، غارت فروشگاه ها توسط مردم و در ادامه صف های طولانی برای خرید اسلحه در آمریکا، تصویری بدون روتوش از «غربِ وحشی» نمایش داد.

در این سوی میدان، مجاهدت شبانه روزی مدیران وزارت بهداشت، کادر پزشکی و پرستاری و کارکنان مراکز درمانی موجب شد تا ایران رکورددار بهبودیافتگان کرونا در جهان باشد. طراحی کیت تشخیص کرونا با تکنولوژی کاملا ایرانی، راه اندازی کارگاه های متعدد ساخت ماسک و لباس ایزوله توسط سپاه و ارتش، ضدعفونی کردن معابر شهری توسط جوانان بسیجی، توزیع اقلام بهداشتی و بسته های اقلام خوراکی برای خانواده های کم بضاعت توسط پایگاه های بسیج، هیات مذهبی و مساجد و...جلوه هایی امیدبخش از عزم مردم ایران در مقابله با ویروس کرونا را نمایش داد.

همچنین رفتار متمدنانه مردم کشورمان در خرید اقلام ضروری و در ادامه، رفتار بسیار صحیح مردم در روز طبیعت(13 فروردین) و عدم حضور در پارک ها و بوستان ها، جلوه ای دیگر از رفتار اسلامی و ایرانی را به نمایش گذاشت.

در این میان، ترامپ که به دلالی و حقه بازی مشهور است، تقلا کرد تا با کاسبی از کرونا، باب مذاکره با ایران برای برجامیزه کردن مولفه های قدرت کشورمان را بگشاید. وی با ژستی مضحک با انکار وضعیت بغرنج آمریکا در مواجهه با کرونا، مدعی شد که ایران با بحران مواجه شده و آمریکا حاضر است برای عبور ایران از بحران به کمک بیاید!

اما متاسفانه اشخاصی همچون حناچی، چشم های خود را بر واقعیات بدیهی بسته و با ارسال پالس ضعف به طرف مقابل، خواسته یا ناخواسته در پازل دشمن بازی می کنند.

خوشبینی به آمریکا و فقدان خودباوری، رویکرد خسارت باری است که در سالهای اخیر نتایج خود را نشان داده است، از کاهش ارزش پول ملی و کوچک شدن سفره مردم تا بی احترامی به پاسپورت ایرانی و اخراج و بازداشت دیپلمات های ایرانی!  

** جعفرزاده ایمن‌آبادی: قالیباف فقط اسمش بزرگ است

«غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی» نماینده اصلاح طلب مجلس و کاندیدای ردصلاحیت شده انتخابات مجلس یازدهم در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«سیاسیون ما در عالم سیاست بزرگ نشدند و فقط اسم‌ها بزرگ شد و نه افراد. البته آدم‌های بزرگی داشتیم که در گذشتند و برخی در خلوت نشسته‌اند. من توانم بگویم احمد توکلی، صادق زیباکلام، علی مطهری آدم‌های بزرگ سیاسی‌اند، چراکه از خیلی از چیزها گذشتند و خیلی از چیزها برای اینها حل شده است. البته یکسری افراد داریم که بزرگ نشدند قصد توهین ندارم اما وقتی اخبار آقای ضرغامی یا گاه صحبت‌های آقای قالیباف را می‌بینم، نگران می‌شوم».

جعفرزاده ایمن‌آبادی در ادامه گفت:«دنیا با آمدن آقای روحانی به سمت کاهش تنش، ارتباطات و... تمایل پیدا کرد و یک اقبالی ایجاد شد. شاید اکنون که فکر می‌کنم می‌گویم که همه استفاده‌ها را از آن مقطع(دولت اوباما) نبردیم. کاهش تنش خارجی در 4 سال اول خیلی کم بود. کما اینکه وقتی دلواپسان دیدند که کاهش تنش خارجی یکی از عوامل موفقیت دولت محسوب می‌شود شروع به افزایش تنش‌ها کردند...در 4 سال اول دولت آقای روحانی شانسی آورد که دولت اوباما در آمریکا روی کار بود. دولت اوباما برای ما فرصت بود که دلواپسان اجازه ندادند از این شانس استفاده کنیم».

 یکی از تفاوت های بارز روحانی و قالیباف، در «کارنامه» است. به همین خاطر، طیف اصلاح طلب از یکسو، با این ادعا که «منتقدان دولت، مانع از بهره مندی از فرصت دولت اوباما شدند»، بر کارنامه غیرقابل دفاع و ضعیف روحانی سرپوش گذاشته و از سوی دیگر، با ادعاهایی همچون «قالیباف فقط اسمش بزرگ است»، سعی در کوچک نمایی خدمات قالیباف هستند.

اما، نه انداختن تقصیرها به گردن منتقدان، برای روحانی کارنامه پربار می سازد و نه توهین به قالیباف، کارنامه او را در نزد مردم و افکارعمومی پاک می کند.

کم تحرکی در بدنه دولت، ارتباط ضعیف با مردم، رویکرد منفعلانه در سیاست خارجی و چیدن تمام تخم مرغ ها در سبد برجام از جمله جدی ترین نقاط ضعف دولت روحانی است.

از سوی دیگر، پرتحرکی و ارتباط قوی با مردم و نتیجه تحسین برانگیز مدیریت جهادی، از نقاط قوت کارنامه قالیباف است.

حملات روزافزون اصلاح طلبان به قالیباف به این دلیل است که همانطور که کارنامه خالی شهرداری اصلاح طلبان در قریب به سه سال اخیر با کارنامه پربار قالیباف مقایسه شد، قطعا در ماههای آینده، کارنامه اصلاح طلبان در مجلس دهم با کارنامه قالیباف و نمایندگان جوان و انقلابی مجلس یازدهم نیز در نزد افکارعمومی به قضاوت گذاشته خواهد شد.

با این حساب، علت اصلی فحاشی و توهین های روزافزون به قالیباف، کاملا روشن است.  

برچسب‌ها