سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
راز مگوی عباس عبدی درباره شهردار شدن نجفی
«عباس عبدی» در اشاره به انتخاب محمدعلی نجفی برای شهرداری تهران توسط اصلاحطلبان شورای شهر گفته است:
«معتقدم انتخابِ ایشان بهعنوان شهردار تهران ناشی از یک نوع کجفهمی یا بدفهمی در تطبیق عمل سیاسی و راهبرد سیاسی بود. اصلاحطلبان در گذشته همیشه معتقد بودند که باید اصلاحات را درون ساختار قدرت با نوعی هماهنگی انجام دهند، اما مجدداً در این انتخابات گفتند چون ما رأی گرفتهایم، هرکسی را میخواهیم باید بیاوریم، حتی چشم باز نکردند تا نقاط ضعف و کاستیهای آن را ارزیابی کنند و چشمبسته ۲۱ رأی دادند و حاضر نشدند مسائلِ موجود را بررسی کنند تا مبادا متهم به ضعف و ناکارکردی شوند.»
او میافزاید: به نظرم مشکل اصلاحطلبان این است که شجاعتشان را در موقعیت نامناسبی به کار میبرند؛ جایی که میتوانند تفاهم کنند انجام نمیدهند و جایی که نباید کوتاه بیایند، کوتاه میآیند و برعکس. به نظرم انتخاب آقای نجفی محصول اشتباهی از گذشته بود که مجدداً در سال ۹۶ تکرار شد. [۱]
*صحبتهای عبدی درباره چرایی انتخاب نجفی بعنوان شهردار تهران از سوی اصلاحطلبان، صادقانهترین اعترافی است که تاکنون درباره علت چرایی انتصاب نجفی شنیدهایم.
اعترافی که به روشنی بیان میکند اصلاحطلبان و اعضای شورای شهرشان چگونه ۴ سال سرنوشت مردم و پایتخت را تبدیل به گروکشی سیاسی و عرض اندام برای حاکمیت بدل کردند و البته در ادامه نیز با سر به زمین خوردند.
آنچه عبدی میگوید، دلیلی بس بزرگ است بر فهم مفاهیم نانجیبانهای که در پشت معنای «تَکرار میکنم»! نهفته بود...
***
استانداری که علیه رئیسجمهور شورید!
«محسن مهرعلیزاده»، فعال اصلاحطلب و استاندار سابق اصفهان در دولت رئیسجمهور روحانی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا اظهار کرده است:
«مردم توقع داشتند که بخش عمدهای از مشکلات معیشتشان با وعدههایی که دولت فعلی و دولت قبل به آنها داد بود، حل شود اما در حال حاضر آنها را حلنشده میبینند.»
او همچنین تصریح میکند: من فکر میکنم هر چه به انتخابات نزدیک میشویم شرایطی که پیش میآید خیلی موثر خواهد بود و با تداوم فشارها گرچه مردم به مشکل بیشتری برخواهند خورد اما بر این امر واقفند که اگر غفلت کنند، این فشارها بیشتر میشود و بیشتر اذیت خواهند شد، بنابراین در تعیین مجلس و دولت آتی مشارکت داشته و قدم برخواهند داشت. [۲]
*سؤال اینجاست که آیا مهرعلیزاده قبل از استفاده از پست و مواهب دولت آقای روحانی هم حاضر به بیان این حرفها بوده است یا خیر؟!
اما در بخش مهمتر ماجرا، چیزی که مردم و رأی دهندگان به آقای روحانی انتظار دارند بشنوند، عذرخواهی از بابت وضع موجود و پذیرش مسئولیت است نه توضیح واضحات!
آقای مهرعلیزاده و دوستان اصلاحطلب او در دولت و در ستاد جریان چپ، اگر قصد دارند با صحبتهایی مثل اینکه «انتظارات مردم رفع نشد»، «مردم مشکل دارند»، «توقعات مردم بر زمین مانده» و… بازی کی بود کی بود من نبودم به راه بیاندازند و نقش مستقیم خود در وضع موجود را انکار کنند، سخت در اشتباهاند.
ضمن اینکه نقش این افراد در پدید آمدن گرانیها و مشکلات موجود حتماً به اندازه شخص آقای روحانی است. همانطور که نقش تمام این افراد نیز همسنگ با نقش «تَکرار میکنم» لیدر اصلاحطلبان است.
پذیرش مسئولیت از جانب رجال سیاسی یکی از بدیهیات امر سیاست در تمام دموکراسیهای جهان است.
مقولهای که البته در جبهه اصلاحات شاهد آن نیستیم و مسببان گرانی و مشکلات امروز کشور، نه تنها حاضر به عذرخواهی نیستند بلکه از هماکنون چشمبهراه انتخابات آینده و البته چشم به راه «فتنه اقتصادی» نیز هستند...
آگاهان سیاسی کشور معتقدند این رفتارهای رجال جریان چپ و عدم پذیرش مسئولیت وضع موجود از سوی آنها به این امید صورت میگیرد که حافظه عمومی مردم کوتاه مدت باشد و قشرهای جامعه فراموش کنند که چه کسانی و با چه وعدههایی، مشکلات امروز کشور را پدید آوردهاند.
و مبرهن است که اگر این امیدواری صحیح باشد و اصلاحطلبان باز هم بتوانند در مناصب اجرایی کشور در دولت، مجلس و شوراهای شهر قرار بگیرند، سرعت پیشرفت مردم و کشور، مجدداً به حدّ مطلوب نخواهد رسید.
***
شهردار تهران مرتکب جرم شد
پس از آنکه یک عضو شورای شهر تهران با طرح ادعایی مجرمانه علیه شهردار سابق، به حبس و شلاق محکوم شد؛ حالا پیروز حناچی، شهردار اصلاحطلب تهران نیز همان جرم را مرتکب شده است.
حناچی روز سهشنبه گذشته در جریان بررسی تفریغ بودجه سال ۹۶ شهرداری تهران، طی اظهاراتی گفته است: اگر چارچوبهای مالی بهطور کامل اجرا میشد ما با بدهی بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومانی روبرو نبودیم!
او میافزاید: تمام تلاشمان این است که هزینه کردها در چارچوب بودجه مشخص شورا باشد. هر چند که موانع زیاد است اما از همکارانم نیز درخواست شده که شرکتها و سازمانها را به گونهای هدایت کنند که هزینهکرد آنها در چارچوب مصوب انجام شود.
این خبر با تیتر «بدهی ۵۰ هزارمیلیاردی شهرداری بخاطر عدم رعایت چارچوبهای مالی در گذشته» در خبرگزاری ایسنا منتشر شده است. [۳]
*ادعای حناچی درباره بدهی ۵۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری در دوره سابق، در حالی است که پیش از این محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران نیز چنین ادعایی را مطرح کرد اما پس از شکایت محمدباقر قالیباف، به جرم توهین و نشر اکاذیب به ۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.
ضمن اینکه عدد اعلامی میرلوحی نیز ۲ هزار میلیارد تومان بیش از رقم اعلامی حناچی بود ![۴]
قالیباف در کنار شکایت از میرلوحی، همچنین در یک برنامه تلویزیونی پیرامون رقم صحیح بدهیهای شهرداری در پایان دوره کاری خود از این گفت که نرخ بدهی شهرداری تهران در زمان اتمام مسئولیت او ۱۶ هزار میلیارد تومان بوده که از این میزان نیز ۱۴ هزار میلیارد تومان مربوط به طلب شهرداری از دولت است.
و اما چرا شهردار اصلاحطلب تهران نیز با اینکه میداند در حال تکرار یک دروغ است اما به جرگه «۵۰ میلیاردیهای شورای شهر» پیوسته است؟
آگاهان سیاسی از این میگویند که شهرداری تهران پس از مشخص شدن ناکارآمدیها، فروخوابیدن غبارهای اقدامات تبلیغاتی و باز افتتاح پروژههای قالیباف؛ قصد دارد با هجوم تبلیغاتی به سمت شهردار سابق و کارنامه «مدیریت جهادی»، دست به عرض اندام سیاسی بزند و ناکارآمدی خود را با سیاستبازی پوشش دهد. اقدامی که توسط نجفی هم پی گرفته شد اما به بدعاقبتی انجامید...
گفتنیست، روزنامه همشهری، ارگان شهرداری تهران نیز اخیراً در اقدامی عجیب و چند روز پس از هدف گرفته شدن پهپاد آمریکایی توسط پدافند ایران، صحبتهای منافقین و مقامات آمریکا درباره ایران را تکرار کرد و در گزارشی مدعی وجود گرسنگی در ایران و شیوع بیماریهای ناشی از سوء تغذیه شد ![۵]
***
1_ https://etemadonline.com/content/315643
2_ https://www.ghatreh.com/news/nn47700818
3_ https://www.isna.ir/news/98040402113/
4_ khabaronline.ir/news/1231707