مرغ ۳۵ هزارتومانی نتیجه عملکرد دولتِ اصلاح‌طلبان است؛ اما این روزها هیچ روزنامه و سایت و فعال اصلاح‌طلبی اعتراض نمی‌کند؛ در عوض این طیف یکروز دنبال رفع حصر است و روز دیگر آدرس آشوب خیابانی می‌دهد.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با   «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** در ۱۴۰۰ به فردی همانند «علی مطهری» نیازمندیم

«محمدصادق جوادی حصار»   از فعالین فتنه ۸۸ و عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «در انتخابات ۱۴۰۰...اگر فردی از جنس دولت روحانی و آشنا به آن اتمسفر در افق برجام ظاهر شود و قصد داشته باشد گفت‌وگوهای بین ایران و غرب را ادامه بدهد فضایی در کشور ایجاد خواهد شد که به شور و نشاط بیشتر انتخابات ریاست‌جمهوری کمک خواهد کرد...بهترین راه این است که دولتی از جنس اعتدالی آقای روحانی یا حتی راست میانه مانند امثال علی‌لاریجانی و علی‌مطهری در دولت آینده نقش‌آفرینی کنند و اجازه ندهند کشور بیش از این دچار تنگناهای اقتصادی شود».

جوادی حصار در ادامه گفت: «موضوع کلیدی در این زمینه آن است که تیمی که برای مذاکره انتخاب می‌شود توانمند باشد و زبان گفت‌وگو با دنیا را بداند و اراده‌ای برای مرتفع کردن مشکلات اقتصادی کشور داشته باشد. اگر این اتفاق رخ بدهد و اگر سرپرست گروه فردی ماننـد آقــای ظــریف باشد خیلی خوب است».

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: «پس از پیروزی جو بایدن در انتخابات چند سناریو محتمل است. نخست اینکه به همان شکل که بایدن عنوان کرده آمریکا دوباره به برجام بازگردد، اگر بایدن بلافاصله پس از حضور در کاخ سفید دوباره به برجام بازگردد فرصتی پیش خواهد آمد که پنج به علاوه یک به تعهدات خود عمل کند. در چنین شرایطی ایران نیز به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت و به آنها عمل خواهد کرد. به ازای انجام تعهدات طرفین گشایش‌های اقتصادی برای ایران پیش خواهد آمد، تحریم‌ها برداشته خواهد شد و فضای اقتصادی ایران رونق خواهد گرفت و فضای عمومی جامعه امیدوار خواهد شد. این وضعیت در اتمسفر سیاسی ایران نیز تغییر ایجاد خواهد کرد. گشایش و رونق اقتصادی در جامعه این امید را در بین مردم ایجاد خواهد کرد که برای انتخابات آینده از فضای دلسردی که در آن قرار دارند، خارج شوند و با امیدواری و دلگرمی بیشتری به انتخابات ریاست‌جمهوری آینده نگاه کنند».

اظهارنظر این فعال اصلاح طلب درباره انتخابات ۱۴۰۰ از چند جنبه قابل بررسی اسست.

اول اینکه، اصلاح طلبان از یکسو مدعی هستند که دولت در ایران صرفا «تدارکاتچی» است و هیچ اختیاری ندارد و همه امور در دست دولت پنهان است و...از سوی دیگر در شرایطی که حدود ۷ ماه تا انتخابات ریاست جمهوری فاصله است، از هم اکنون تعداد زیادی کاندیدا معرفی کرده و برای حضور در پاستور سر و دست می شکنند.

دوم اینکه، طیف اصلاح طلب همواره دچار «قحط الرجال» بوده است. این طیف به هیچ عنوان قائل به جوان گرایی نیست و نام کاندیداهای زن نیز صرفا جنبه تبلیغاتی و نمایشی دارد و در نهایت فیلترهای عجیب و غریب مبتنی بر قبیله گرایی، اصلا اجازه نمی دهد که شایسته سالاری در این طیف رخ دهد.

سوم اینکه، اصلاح طلبان یدطولایی در «فرار از مسئولیت» دارند. این طیف به شدت علاقه دارد که افرادی که سابقه اصولگرایی دارند را به عنوان کاندیدا برگزیند و در صورت پیروزی وی، پس از قبضه کردن کابینه و در اختیارگرفتن وزارتخانه های کلیدی و معاونت های ریاست جمهوری و استانداری ها و...در زنگ حساب، با این ادعا که رئیس جمهور یک اصولگرا است و ما سهمی از کابینه نداریم، از پاسخگویی فرار کند.

چهارم اینکه، اصلاح طلبان به خوبی می دانند که از پایگاه اجتماعی مناسب و قابل قبول برخوردار نیستند و سرمایه اجتماعی خود را از دست داده اند، بنابراین این طیف در آستانه انتخابات با ترفند «مظلوم نمایی» و بیان این ادعا که کاندیدای ما اشخاص دیگری بودند و شورای نگهبان به آنها اجازه حضور نداد، اینگونه وانمود می کنند که ناچار شده اند که از یک شخص با سابقه اصولگرایی حمایت کرده و با این ترفند در پی جلب رای مردم هستند.

اظهارنظر جوادی حصار درباره ارتباط گشایش اقتصادی با انتخاب جو بایدن نیز به هیچ عنوان با واقعیت تناسب ندارد؛ چرا که بایدن پیش از این معاون اول دولت اوباما بوده است. همان دولتی که در اولین روز اجرای برجام، تحریمهای جدید علیه ایران وضع کرد.

همان دولتی که با عهدشکنی، قانون محدودیت ویزا و قانون آیسا و قانون وضعیت اضطراری علیه ایران را تصویب و تمدید کرد و بی عملی خود در اجرای تعهدات را آنقدر ادامه داد که مقامات ارشد دولت روحانی صراحتا اذعان کردند که دولت اوباما برجام را به صورت فاحش نقض کرده است.

مرغ ۲۵ هزارتومانی و دلار ۲۵ هزارتومانی و پرواز قیمت خودرو و مسکن و سکه همگی از نتایج عملکرد بسیار ضعیف و غیرقابل قبول دولت است؛ با اینحال اصلاح طلبان همچنان مدعی هستند که در ۱۴۰۰ به فردی از جنس دولت روحانی نیازمندیم.

** سهم «عباس آخوندی» ها در آلونک نشینی ها

«عباس عبدی» فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه اعتماد با عنوان «آلونک؛ مسئله چیز دیگری است؟» نوشت: «تخریب آلونک یک خانم سرپرست خانوار در بندرعباس بازتاب گسترده‌ای داشت؛ آلونکی که نیازی به خراب کردن هم نداشت چون معلوم بود چنان بدون استحکام است که اگر کوچک‌ترین ضربه‌ای می‌خورد دیر یا زود خراب می‌شد».

عبدی در ادامه نوشت: «مطابق اصل ۳۱ قانون اساسی باید برای همه مسکن ساخت حالا کار به دفاع از آلونک‌نشینی کشیده...اگر اول انقلاب بود و شاهد چنین وضعی بودیم شاید قابل فهم بود ولی ۴۲ سال پس از انقلاب باید ارزیابی دقیقی از علل وجودی چنین پدیده‌ای را ارایه داد. در غیر این صورت همچنان با پدیده فقر، بی‌خانمانی، بدمسکنی، حاشیه‌نشینی، مشاغل کاذب و... مواجه خواهیم بود. هر گونه پرداختن به مسائل اجتماعی بدون ریشه‌یابی آنها موجب تشدید مشکلات و مسائل خواهد شد».

این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: «اگر جلوی آلونک‌نشینی را نگیرند مثل قارچ همه شهرها را دربرمی‌گیرد و اگر بگیرند این‌چنین موجب عصبانیت عمومی می‌شوند».

امثال آقای عباس عبدی «سانسورچی های ماهری» هستند؛ وی و همفکرانش اصرار دارند که همیشه ماجرا را نصفه و نیمه و با تحریف روایت کنند.

وی در یادداشت مذکور به قانون اساسی و وظیفه ساخت مسکن اشاره کرده است. براساس قانون اساسی وظیفه ساخت مسکن بر عهده دولت است.

در ۴۲ سال پس از انقلاب، اصلاح طلبان حدودا ۳۴ سال قوه مجریه را در اختیار داشتند. از این مدت زمان، عباس آخوندی در دولت های هاشمی رفسنجانی و روحانی در مجموع حدود ۹ سال و اندی وزیر مسکن بوده است.

آخوندی در سال ۷۲ وعده داد که «مسکن اجتماعی» را برای اقشار ضعیف و متوسط خواهد ساخت، اما در آن مقطع حتی ماکت مسکن اجتماعی هم ساخته نشد. وی در سال ۹۲ مجددا وعده داد که مسکن اجتماعی را خواهد ساخت. اینبار وی نه تنها حتی یک واحد مسکن اجتماعی هم نساخت، بلکه در مراسم تودیع خود با تکبر و بی ادبی گفت: «حضرات هر روز تبلیغ می کنند که این دولت حتی یک مسکن هم نساخته  است،  این افتخار دولت است که حتی یک واحد مسکونی را نساختاز ابتدا قرار نبود دولت خانه ای بسازد»!

آخوندی با سرمایه چند صد میلیاردی و ویلای چند صد متری در لواسان، ۹ سال و اندی وزیر مسکن بوده و در نهایت با تکبر اعلام می کند که «این افتخار دولت است که حتی یک واحد مسکونی را نساخت».

عباس آخوندی ها، متهم اصلی آلونک نشینی برخی از خانوارهای ایرانی هستند. اما عباس عبدی ها با بی انصافی و بی اخلاقی، کارنامه غیرقابل این افراد را سانسور کرده و به هیچ عنوان از آنان مطلبه گری نمی کنند.

عباس آخوندی ها به «خانه نساختن برای مردم افتخار می کنند» و عباس عبدی ها، حاکمیت را به آزادی مشروبخواری و آزادی خرید و فروش مواد مخدر توصیه کرده و تاکید دارند که «الگوی پیشرفت ایران در ۵۰ سال آینده خیالی است».

دوستان عباس عبدی ها و عباس آخوندی ها از عمر ۴۲ ساله جمهوری اسلامی، حدود ۳۴ سال مناصب کلیدی و از جمله قوه مجریه و وزارت مسکن و راه و شهرسازی را در اختیار داشته اند و حالا بجای اینکه بابت کارنامه غیرقابل قبول خود عذرخواهی کرده و ریل گذاری خود را تغییر دهند، با توهین به شعور مردم، ژست شاکی به خود می گیرند.

** مرغ ۳۵ هزارتومانی و نعل وارونه بانیان وضع موجود

«مرتضی مبلغ» معاون وزیر کشور در دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بارها اعلام کرده است به برجام بازمی‌گردد و این موضوع می‌تواند نویدی برای مردم و فرصتی برای حاکمیت باشد و گرچه هنوز بازگشت به برجام رخ نداده است، اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد که دموکرات‌ها تمایل به احیای برجام دارند، زیرا خودشان یکی از مؤسسان آن بوده‌اند؛ بنابراین نفس شکست ترامپ بر سپهر سیاسی ایران اثر مثبت داشته و مردم ایران از حذف یک ستمگر خوشحال هستند و این امید را دارند که با روی‌کارآمدن بایدن و رفع یا کاهش تحریم‌ها و احیای برجام، شرایط بهتری در کشور رقم بخورد».

مبلغ در ادامه گفت: «البته متقابلا جریان‌های تندرو و افراطی که در دوران تحریم‌ها مناسبات و رانت‌ها و منافع اقتصادی و تبلیغی سیاسی برای خود ایجاد کرده‌اند و برخی از آنان در سایه تحریم‌ها و نارضایتی عمومی و سرخوردگی مردم به‌دنبال مصادره انتخابات ١۴٠٠ هستند و می‌خواهند با شبیه‌سازی آن انتخابات با انتخابات اخیر مجلس نتیجه تضمینی برای خود کسب کنند، اکنون احساس خطر می‌کنند و شکست ترامپ برایشان به‌مثابه یک کابوس شده است و ناشیانه واکنش‌ها و تحلیل‌های عجیب و غریبی از خود نشان می‌دهند به‌گونه‌ای که انگار خواهان تداوم رنج‌های مردم هستند».

در روزهای گذشته، «تونی بلینکن» مشاور سیاست خارجی جو بایدن و گزینه احتمالی وزارت امور خارجه در مصاحبه با شبکه سی‌بی‌اس گفت: «اگر بایدن به قدرت برسد و اگر ایران به اجرای کامل تعهداتش بازگردد، آمریکا هم چنین خواهد کرد. اما ما از آن (برجام) به عنوان یک سکو استفاده خواهیم کرد، با متحدان و شرکای خود همکاری خواهیم کرد تا آن را تقویت و بلندمدت‌تر کنیم. به این ترتیب زمینه بهتری برای «فشار جمعی» علیه سایر فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران فراهم می‌شود و اطمینان حاصل می‌شود که وقتی بحث این فعالیت‌ها به میان آمد، این ایران است که منزوی می‌شود، نه آمریکا».

مشاور بایدن صراحتاً از تشدید فشار علیه ایران به منظور دائمی کردن محدودیت‌های هسته‌ای کشورمان و تعمیم خسارت محض برجام به دیگر حوزه‌ها از جمله توان موشکی و قدرت منطقه‌ای ایران سخن گفت.

این اظهارنظر دقیقا تکرار اظهارات ضدایرانی ترامپ و پمپئو است. مقامات ارشد دولت ترامپ بارها تاکید کرده بودند که باید محدودیت‌های برجامی ایران دائمی شده و برجام موشکی و منطقه‌ای نیز به آن اضافه شود.

با اینحال اصلاح طلبان با ذوق زدگی کودکانه و حقارت آمیز، اصرار دارند که جمهوری خواهان را دشمن مردم ایران و دموکرات ها را دوست مردم ایران جلوه دهند. این در حالی است که دموکرات ها رکورددار تحریم مردم ایران هستند.

بایدن و ترامپ دو روی یک سکه هستند؛ به عبارت دیگر سگ زرد برادر شغال است. اما جریان تحریف اصرار دارد که خود را حامی لغو تحریم و منتقدان دولت را حامی تحریم جلوه دهد.

این طیف در حالی خود را حامی لغو تحریم جا می زند که وقتی ظریف در اظهارنظری عجیب گفت «هدف از برجام اصلا اقتصادی نبود» از این اظهارنظر دفاع کرده و برای ظریف سوت و کف و هورا کشیدند!

طیف اصلاح طلب بانی اصلی وضع موجود است. مرغ ۳۵ هزارتومانی یکی از نتایج روی کاربودن دولت اصلاح طلبان است؛ این روزها هیچ روزنامه و سایت و فعال اصلاح طلبی به قیمت مرغ اعتراض نمی کند؛ در عوض این طیف یکروز دنبال رفع حصر است و روز دیگر آدرس آشوب خیابانی می دهد!

برچسب‌ها