به گزارش مشرق، در روزهای اخیر و در جریان برگزاری رزمایش «فاتحان خیبر» که در آذربایجان غربی، برخی رسانه های وابسته به دولت و حزب حاکم ترکیه، دست به اقدامات جانبدارانه و تحریک آمیزی زده و تلاش کردند باکو را علیه تهران تحریک کنند.
این در حالی است که مقامات سیاسی و امنیتی و فرماندهان نظامی ایران اعلام کرده اند که اولاً هدف و مقصود رزمایش، ارتقای توان رزمی و دفاعی و حفظ امنیت مرزها است و دوم این که برگزاری رزمایش، یک حق حاکمیتی است و قرار نیست از طرف همسایه، به چالش کشیده شود. به همین خاطر باید گفت تلاش رسانه های دولتی و حزبی ترکیه برای تحریک جمهوری آذربایجان علیه جمهوری اسلامی ایران، با هیچ منطقی سازگار نیست و آب در آسیاب دشمنان منطقه می ریزد.
سوال تحریک آمیز خبرگزاری رسمی آناتولی
نخستین اقدام غیرحرفه ای و خارج از چهارچوب تعهدات رسانه ای و پایبندی به ثبات و امنیت منطقه از سوی خبرگزاری رسمی آناتولی ترکیه انجام شد.
این رسانه، عملاً تلاش کرد تا رئیس جمهور آذربایجان و رسانه ها را علیه جمهوری اسلامی ایران، تحریک کند. بنابراین چنین سوال سو داری را پیش کشید: «شما به همکاری منطقهای اشاره کردید. شما و رئیس جمهور اردوغان مدام درباره ایجاد بستر همکاری ۶ جانبه از جمله ایران صحبت می کنید. با این حال اخیراً تصاویری منتشر شده که نشان دهنده ورود کامیونهای ایرانی به ارمنستان و خانکندی در خاک آذربایجان است. شما نیز نسبت به این موضوع اعتراض کردهاید. بلافاصله پس از آن نیز ایران از آغاز رزمایش نظامی در این منطقه خبر داد. می خواهم نظر شما را در این زمینه جویا شوم؟»
پاسخ علی اف نیز چنین بود: «این یک اتفاق بسیار شگفت آور است، زیرا چنین اقدامی در دوران ۳۰ ساله استقلال آذربایجان رخ نداده بود. البته هر کشوری می تواند هر رزمایش نظامی را که می خواهد در خاک خود انجام دهد. این حق حاکمیت اوست. اما سوال اینجاست که چرا اکنون و چرا در مرز ما؟ این سوالات را نه من بلکه جامعه آذربایجان می پرسند. آذربایجانی های سراسر جهان آن را می پرسند.»
البته علی اف در ادامه به جزئیاتی در مورد تردد کامیون های ایرانی اشاره کرده و شخصاً اذعان کرده که اختلافات به پایان رسیده است. اما نکته جالب این است که آناتولی و دیگر رسانه های نزدیک به حزب حاکم ترکیه، با وجود آن که رئیس جمهور آذربایجان، پایان اختلاف را اعلام کرده، موضوع رزمایش را برجسته کرده اند و کاری که انجام داده اند، مصداق روشن فتنه انگیزی و تحریک است.
ادعای سخیف ترس ایران از آذربایجان
روزنامه ینی آکیت از روزنامه های نزدیک به حزب عدالت و توسعه که بر طبل تئوری ضرورت بازگرداندن نظام خلافت و مدح و ثنای امپراتوری عثمانی می کوبد، هم در نسخه کاغذی روزنامه و هم در پایگاه اینترنتی خود، مطالبی منتشر کرده که نشان دهنده دیدگاه های سیاه و خصمانه این رسانه وابسته به آکپارتی، در مورد همسایه مقتدری به نام ایران است.
ینی آکیت در عکس بالا ادعا کرده که قدرتمند شدن آذربایجان موضوعی است که ایران را به ترس و هراس می اندازد!
فارغ از این که پرداختن به ابعاد روشن مقایسه قدرت دفاعی دو کشور، نیازی به تفسیر و استدلال ندارد، باید از اتاق فکر این روزنامه پرسید: کشوری که در چهار دهه اخیر همواره برای دفاع از مظلومان و تقویت قدرت کشورهای جهان اسلام هزینه کرده، چرا باید از قدرتمند شدن همسایه خود ترس و هراس داشته باشد؟ آن هم قدرت کشوری که با ایران روابط حسنه داشته و اگر مشکل و اختلافی هم با ایران داشته باشد، بدون نیاز به قیّم و واسطه، حرف خود را مطرح می کند و پاسخ می گیرد.
ینی آکیت در نمونه دیگری در پایگاه اینترنتی خود، این بار در مسیری وارونه تغییر جهت داده و ادعا کرده که رزمایش فاتحان خیبر، در واقع یک سیگنال تهدیدآمیز نظامی است که ترکیه را هدف گرفته است!
مشخص نیست ینی آکیت چه تحلیلی از منطقه نظامی و رزمایش دارد اما چیزی که مشخص است این است که هیچ چیزی به اندازه رویارویی سه کشور مسلمان، مسئولین و نویسندگان این روزنامه را بر سر ذوق و شعف نمی آورد.
مطالب مطرح شده در آناتولی و ینی آکیت، در چندین روزنامه رسانه دیگر نیز بازتاب داشته و در فضای مجازی نیز، ده ها توییت، از سوی دارندگان اکانت های مشکوک و دارای شائبه سازماندهی، در این مورد به شکلی فتنه انگیزانه علیه ایران قلم زدند.
یکی از آنها یک اکانت توییتری تندروی ترکیه ای بود که طی سالهای گذشته اقدام به انتشار اخبار ضد ایرانی و دروغ کرده و توییتهای او از سوی رسانه های ترکیه نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
این اکانت در توییتی مدعی شد که سرلشکر باقری باکو را تهدید به محو کردن با استفاده از ۴ هزار موشک کرده که این خبر کذب به سرعت از سوی رسانه های ترکیه مورد استفاده قرار گرفت و به صورت گسترده در سطح منطقه منتشر شد. در حالیکه اصل خبر دروغ بوده و رسانه هایی که معمولاً در شرایط عادی اقدام به انتشار خبر از روی منبع معتبر می کنند این خبر کذب را بدون منبع منتشر کردند که در شب رزمایش نظامی فاتحان خیبر بازتاب زیادی در منطقه ترک زبان خارج و داخل ایران داشت.
همه این ها در حالی است که جمهوری اسلامی ایران، با وجود همه اقدامات تحریک آمیز و غوغا سالارانه رسانه های آکپارتی، به طور موجز و اجمالی، تنها بر این دو بند کوتاه تاکید ورزیده است:
۱.هیچگاه حضور رژیم صهیونیستی را در مرزهایمان نمی پذیریم.
۲.زیر بار تغییرات ژئوپولیتیکی و رفتار متفاوت در مرزها نمی رویم.
خویشتن داری و پایبندی به آداب حُسن همجواری
جمهوری اسلامی ایران نشان داده در تحولات منطقه ای و جهانی، همواره در اوج خویشتنداری و متانت با مسائل مواجهه می کند و در عین حال، ذره ای بی حرمتی به کرامت، عزت ملی و حقوق حاکمیتی و بین المللی خود را نمی پذیرد.
در عین حال، همواره در سور و سوگ و در شادی و اندوه، در کنار همسایگان خود بوده است. اما نه خویشتن داری و نه توجه به ابعاد مهم و اصول موسوم به آداب حسن همجواری، از سر ضعف نیست.
اینک، ایران از چنان قدرت سیاسی و رزمی بالایی برخوردار است که در برابر هر هجومی توان مقاومت و پیروزی دارد و بنابراین بردباری در برابر اظهارات حساب نشده یک سیاستمدار یا مطالب تند، خصمانه و هدفمند برخی رسانه های فتنه برانگیر، نشانه ای از این اصل مهم و حیاتی است که ایران در تلاش است تا برخلاف دیگران، بدون هیجانات گذرا و حب و بغض لحظه ای و در اوج بلوغ و آگاهی تاریخی و سیاسی با قضایا روبرو شود. چرا که خود را در قامت کشوری می بیند که در برابر حفظ ثبات، امنیت و آرامش منطقه، مسئولیت های مهمی بر گردن دارند و دیگران را نیز به پذیرفتن مسئولیت و تعهد در قبال حقوق همدیگر، فرا می خواند.