کد خبر 1288667
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۴۰۰ - ۰۴:۰۵

در یک مطالعه منحصر به فرد، دانشمندان ابعاد مختلف اختلال خواب را در افراد مبتلا به مشکلات روانی، مورد مطالعه قرار دادند.

به گزارش مشرق به نقل از مدیکال نیوز، محققان با استفاده از مچ بندهای شتاب سنج برای تولید داده‌های عینی در مورد خواب، به ارتباط بین مشخصه‌های خواب و اختلال افسردگی، اختلالات اضطرابی، اختلال دوقطبی و اختلال اسکیزوفرنی (شیزوفرنی) پی بردند.

بیشتر بخوانید:

۳ بیماری روانشناختی که کرونا آن را افزایش داد

پس از تجزیه و تحلیل ژنوم شرکت کنندگان، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که حتی افرادی که دارای استعداد ژنتیکی برای این چهار مشکل روانپزشکی بودند، دارای الگوی اختلال خواب مشابهی هم بودند.

محققان در این مطالعه، با استفاده از بانک داده‌های بریتانیا، فعالیت خواب ۸۹,۲۰۵ شرکت کننده را تجزیه و تحلیل کردند. این بانک داده‌ها شامل گزارش خواب، تشخیص‌های پزشکی و داده‌های ژنتیکی افراد است.

دکتر «شریجوی تریپاتی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «اختلالات خواب و روانپزشکی رابطه‌ای دوطرفه دارند. بدخوابی منجر به سلامت روانی ضعیف و بالعکس می‌شود.»

وی در ادامه افزود: «شتاب سنج‌ها، موج مغزی را اندازه گیری نکردند. آنها جنبه‌های خواب، به ویژه مدت زمان و تعداد دفعات بیدار شدن از خواب را در بر می‌گیرند. اختلالات خواب، به ویژه اختلال در کیفیت خواب، مانند تعداد دفعات بیدار شدن در شب، مهم است و این ارزش این دستگاه‌ها است.»

تیم تحقیق دریافت که تغییرات خواب در افرادی که از مشکلات روانی رنج می‌برند شایع است. اختلال دوقطبی / شیدایی، اسکیزوفرنی، اضطراب یا افسردگی، همه با تغییر در کیفیت خواب مرتبط هستند.

محققان مشاهده کردند برای افرادی که یکی از چهار تشخیص مشکل روانی فوق را دارند، و همچنین افرادی که نمره پلی ژنیک بالایی برای بیماری‌های روانی دارند، بیداری بیشتر در شب، چرت زدن بیشتر در روز و بدخوابی بیشتر در رختخواب وجود داشت.

منبع: مهر