کد خبر 1346682
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۵

پارلمان اروپا در جریان یک رای گیری و در میان تهاجم روسیه به اوکراین، روز سه‌شنبه به تقاضای کی‌یف برای پیوستن به اتحادیه اروپا رای مثبت داد.

به گزارش مشرق، پارلمان اروپا با ٦٣٧ رای مثبت، ١٣ رای مخالف و ٢۶ رای ممتنع درخواست اوکراین برای پیوستن به اتحادیه اروپا را پذیرفت.

بیشتر بخوانید:

زلنسکی: ثابت کنید حامی ما هستید

چراغ سبز به اوکراین برای پیوستن به اتحادیه اروپا

 روز سه‌شنبه ۸ کشور اتحادیه اروپا خواهان مذاکره فوری پیرامون عضویت اوکراین در این اتحادیه شده بودند. اما پذیرفتن تقاضای اوکراین توسط پارلمان اروپا به معنی عضویت کی‌یف در این اتحادیه نیست بلکه این رای گیری روند پیوستن اوکراین را آغاز می‌کند.

بیشتر بخوانید:

اتحادیه اروپا تحریم‌های جدیدی علیه روسیه وضع کرد

هشدار مدودف به فرانسه: مراقب حرف زدنتان باشید

روز سه‌شنبه ۸ کشور اتحادیه اروپا خواهان مذاکره فوری پیرامون عضویت اوکراین در این اتحادیه شده بودند.

در نامه‌ای که توسط روسای جمهور کشورهای عضو اتحادیه اروپا امضا شده آمده است: «ما، روسای جمهور بلغارستان، جمهوری چک، استونی، لتونی، لیتوانی، لهستان، اسلواکی و اسلوونی که از اعضای اتحادیه اروپا هستیم قویا باور داریم که اوکراین مستحق دریافت الحاق فوری اتحادیه اروپا است.»

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین روز یکشنبه از اتحادیه اروپا خواست با عضویت فوری کشورش در این نهاد از طریق رویه خاص موافقت کند.

ببینید:

عکس/ شلیک به برج مخابراتی کی‌یف

فیلم/ نزاع نظامی روسیه و اوکراین به کجا ختم می‌شود؟

وی در یک سخنرانی ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی گفت: ما از اتحادیه اروپا در مورد الحاق فوری اوکراین از طریق یک رویه خاص درخواست می‌کنیم.

اما پذیرفتن تقاضای اوکراین توسط پارلمان اروپا به معنی عضویت کی‌یف در این اتحادیه نیست بلکه این رای گیری روند پیوستن اوکراین را آغاز می‌کند.

به طور معمول کشور متقاضی پیوستن به اتحادیه اروپا باید شرایط مختلف که به آن‌ها معیارهای کپنهاگ گفته می‌شود را داشته باشد. این معیارها شامل اقتصاد آزاد بازار، دموکراسی باثبات و حاکمیت قانون، و پذیرش تمام قوانین اتحادیه اروپا، از جمله یورو است.

ولادیمیر پوتین روسیه دوشنبه ۲۱ فوریه (۲ اسفندماه) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو اعلام کرد که کشورش استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانتسک را به رسمیت می‌شناسد و در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی را با سران این جمهوری‌ها امضا کرد.

پوتین بامداد پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) در یک سخنرانی در تلویزیون ملی روسیه، از اقدام نظامی در دونباس خبر داد و از نیروهای اوکراینی خواست سلاح‌های خود را زمین بگذارند و به خانه‌های خود بروند.

همزمان با ادامه آتش جنگ، سیل واکنش‌های جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریم‌های بین‌المللی علیه روسیه درحال افزایش است.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها