لیتوانی با استناد به چارچوب پنجمین بسته تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه، از ۲۸ خرداد ماه سال جاری، حمل و نقل بار از روسیه و بلاروس از طریق خاک خود به استان کالینینگراد را ممنوع کرد.

سرویس جهان مشرق _ تحولات جنگ اوکراین در دو روز اخیر تحت تاثیر تنش شدید در روابط سیاسی روسیه و لیتوانی قرار گرفته است. این تنش با اعلام ممنوعیت عبور قطارهای باری مسکو از خاک لیتوانی به سمت منطقه کالینینگراد آغاز شد.

تحولات روز صد و شانزدهم جنگ اوکراین:

بوریس جانسون: پیروزی روس‌ها در اوکراین فاجعه آمیز خواهد بود/ توپخانه ارتش روسیه روزانه ۷۵ هزار گلوله شلیک می‌کند/ پشیمانی امریکا از ارسال پهپادهای رزمی برای اوکراین +تصاویر

به گزارش وبسایت تحولات جهان اسلام، استان کالینینگراد منطقه‌ای برون بوم در سواحل دریای بالتیک و بین کشورهای لیتوانی و لهستان است که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی همچنان تابع فدراسیون روسیه باقی ماند. کالینینگراد جمعیتی حدود ۹۹۵ هزار نفر و مساحتی معادل ۱۵۱۰۰ کیلومتر مربع دارد. ‌کالینینگراد از طریق راه آهن لیتوانی و شکاف سوالکی (Suwalki Gap) با روسیه ارتباط زمینی دارد. این منطقه محل استقرار قدیمی‌ترین ناوگان نیروی دریایی روسیه یعنی "ناوگان بالتیک" است و ارتش روسیه بهترین تجهیزات نظامی خود نظیر سامانه پدافندی S-۴۰۰ و موشک‌های اسکندر و... را در پایگاه‌های این منطقه مستقر کرده است.

در پی توقف ترانزیت بار از راه آهن لیتوانی به راه آهن استان کالینینگراد از سوی دولت لیتوانی، وزارت خارجه روسیه پس از احضار کاردار لیتوانی در مسکو، این کشور را به اقدام متقابل و تلافی جویانه تهدید کرد.
وزارت خارجه روسیه همچنین در یک بیانیه‌ی خبری، اقدامات لیتوانی در کالینینگراد را دشمنی آشکار و ناقض تعهدات حقوقی بین المللی و بیانیه مشترک روسیه و اتحادیه اروپا در مورد ترانزیت با استان کالینینگراد روسیه در سال ۲۰۰۲ میلادی دانسته است. "دیمیتری پسکوف" سخنگوی رئیس جمهور روسیه نیز این تصمیم مقامات لیتوانی را غیرقانونی و بی سابقه دانست و گفت روسیه پس از تحلیل عمیق، طی چند روز آینده اقدامات تلافی جویانه را انجام خواهد داد.

لازم به ذکر است که لیتوانی با استناد به چارچوب پنجمین بسته تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه، از ۲۸ خرداد ماه سال جاری، حمل و نقل بار از روسیه و بلاروس از طریق خاک خود به استان کالینینگراد را ممنوع کرد. این تحریم‌ها شامل تمامی کالاهای ارسالی روسیه و بلاروس به استثنای محصولات پزشکی و غذایی می‌شود.

 آژیر قرمز انرژی در آلمان به صدا درآمد

در پی نصف شدن صادرات گاز روسیه به آلمان، "روبرت هابک" وزیر اقتصاد آلمان اعلام کرد که مصرف گاز در نیروگاه‌های برقی را محدودتر می‌کند و کاهش واردات گاز از روسیه را با مصرف بیشتر سوخت زغال سنگ جبران خواهند کرد. آلمان در زمستان گذشته افزایش مصارف خود را با استفاده از ذخایر گازی خود جبران کرد. اما این ذخایر با کاهش ۵۷ درصدی مواجه شده و دولت آلمان از مردم خود خواسته است که در مصرف انرژی صرفه جویی کنند. لازم به ذکر است که روسیه در سال ۲۰۲۱ حدود ۴۰ درصد از گاز مصرفی اتحادیه اروپا (معادل ۱۴۵ میلیارد متر مکعب) را تأمین کرده بود که ۶۰ میلیارد متر مکعب از این میزان سهم آلمان بوده است.

گفتنی است شرکت گازپروم روسیه به بهانه عملیات تعمیر در خط لوله انتقال گاز به اروپا، از هفته گذشته صادرات گاز به آلمان، اسلواکی و ایتالیا را نصف و صادرات گاز به فرانسه را به طور کامل متوقف کرده است. روسیه پیش از این نیز صادرات گاز به لهستان، بلغارستان و فنلاند را کاملا متوقف کرده بود.

حمله موشکی ارتش اوکراین به سکوهای گازی کریمه

منابع روسی روز گذشته اعلام کردند که اوکراین سکوی حفاری و اکتشاف نفت و گاز با نام  Chernomorneftegaz را در دریای سیاه هدف قرارداده است. این سکو که در فاصله ۷۲ کیلومتری بندر اودسا و در ساحل شبه جزیره کریمه واقع شده است.

به گفته فرماندار کریمه، زمان حمله اوکراینی ها به مجموعه اکتشاف نفت و گاز chernomorneftgaz در دریای سیاه که متشکل از سکوهای شناور BK-۱ و BK-۲ و BK-۳ بوده است، سکوی BK-۱ آسیب دیده و دو سکوی دیگر سالم هستند.

همچنین وی عنوان کرده که هفت نفر در حال کار روی سکوی BK-۱ بوده اند که سه نفر از آن ها به شدت زخمی شده و با هلیکوپتر به بیمارستان منتقل شده اند.

این حمله احتمالا با موشک های کروز ضد کشتی هارپون صورت گرفته است؛ شبه جزیره کریمه و منطقه دریایی آن در سال ۲۰۱۴ توسط ارتش روسیه به تصرف درآمد و حق مالکیت و تردد اوکراینی ها از آن سلب شده بود.

ارسال خودروهای زرهی جدید برای اوکراین توسط بریتانیا

بر اساس اطلاعات منتشر شده در روزنامه سان، انگلیس با ارسال حداقل ۱۲۰ خودروی زرهی دیگر به اوکراین موافقت کرده است که ۸۰ عدد از آنها خودروهای زرهی ماستیف، هاسکی و ولف هاوند هستند.

بریتانیا پیش از این تعداد زیادی خودروی زرهی از جمله اسپارتان، آمبولانس های سامری، خودروهای فرماندهی زرهی و خودروهای نجات زرهی سامسون را به اوکراین منتقل کرده بود.

خبرنگار: فرشاد محمدپور

برچسب‌ها