نشریه انگلیسی اکونومیست به کشورهای اروپایی هشدار داد که اگر به دنبال حل بحران انرژی نباشند ورشکسته می‌شوند.

به گزارش مشرق، اکونومیست به کشورهای اروپایی هشدار داد که اگر به بحران انرژی رسیدگی نکنند، ورشکست خواهند شد، زیرا امسال باید ۱.۴ تریلیون یورو برای پوشش قبض گاز و برق اختصاص دهند، یعنی هفت برابر آنچه قبلا اختصاص می‌دادند.

به گفته این نشریه صادره از لندن، پس از تعلیق پمپاژ گاز روسیه از طریق خطوط لوله نورد استریم 1(جریان شمالی ۱)، قیمت سوخت در اروپا ۳۰ درصد افزایش یافت و در صورت تداوم این وضعیت در سال جاری، هزینه اتحادیه اروپا برای گاز و برق ممکن است به ۱.۴ تریلیون یورو، یعنی هفت برابر هزینه سال‌های اخیر برسد.
اکونومیست تاکید کرد که دولت‌های اروپایی نباید منطق و عقلانیت اقتصادی را کنار بگذارند.

این نشریه افزود: استفاده از رایج‌ترین تاکتیک یعنی تعیین قیمت برق، مانند فرانسه، با کاهش فشار بر بانک‌های مرکزی و رفع نیاز به افزایش نرخ بهره، به مهار تورم کمک می‌کند، اما این راه حل دارای اشکالات زیادی است.

اکونومویست گفت: تعیین قیمت، تقاضا برای انرژی را کاهش نمی‌دهد و این امر منجر می‌شود اصلاحات مهم به تعویق افتد و آزادسازی قیمت‌ها هم به دلایل سیاسی امکان پذیر نخواهد بود، در حال حاضر پرداخت نقدی قبوض آب و برق مشترکان و اعطای وام‌های دولتی به مؤسسات می‌تواند از جمله راه حل‌ها باشد.

بر اساس این مقاله، اقدامات مذکور مستلزم هزینه‌های بالایی است و برای خزانه داری اروپا ۴۵۰ میلیارد یورو هزینه خواهد داشت و دولت‌ها نسبت به افزایش بار بدهی از طریق وام‌های جدید باید هوشیار باشند.

اکونومیست به این نتیجه رسید که اگر کشورها در تدابیر خود برای در تحریم نگاه داشتن روسیه، اقدامات اشتباهی انجام دهند، این امر منجر به ورشکستگی آنها خواهد شد و صنعت برق اروپا به گذشته بازمی‌گردد.

از هفته گذشته که صادرات گاز روسیه از طریق خط لوله مهم نورداستریم 1 به اروپا تا مدت نامعلومی متوقف شده، بحران گازی در اروپا بسیار شدیدتر شده است. اگرچه روس‌ها به صادرات گاز به اروپا از طریق خط لوله عبوری از اوکراین ادامه می‌دهند اما میزان آن در مقایسه با حجم صادرات گاز روسیه قبل از بحران اوکراین بسیار کمتر است.

در آلمان کمبود سوخت موجب شدت گرفتن نگرانی‌ها نسبت به ورشکستگی احتمالی شرکت‌های توزیع گاز شده است.

منبع: فارس