کد خبر 1417464
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۵

تلسکوپ فضایی جیمز وب با تصاویر جذاب و خارق‌العاده خود نه تنها چشم‌ها را خیره می‌کند، بلکه کمک بسیاری نیز به دانشمندان کرده است.

به گزارش مشرق و به نقل دیلی میل، سحابی شکارچی که بیش از ۴.۵ میلیارد سال پیش شکل گرفته، مملو از گازهای رنگی مختلف، مواد مولکولی، غبار و نور پراکنده ستارگان است و تصویر جدیدی که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا (JWST) گرفته شده، اولین تصویری است که به مرکز ساختار کیهانی آن نگاه کرده و به محققان اجازه می‌دهد تا درک بهتری از چگونگی تولد ستارگان عظیم توسط ابر عظیم غبار و گاز داشته باشند.

این تصویر یک خوشه باز از ستارگان پرجرمِ جوان را نشان می‌دهد که ابری از غبار و گاز را با تشعشعات شدید و رشته‌های متراکم خود شکل می‌دهند که ممکن است نقش کلیدی در تولد ستارگان جدید داشته باشند.

این سحابی پیش‌تر توسط تلسکوپ هابل در سال ۲۰۰۴ عکسبرداری شده بود، اما دوربین این تلسکوپ از نور مرئی استفاده می‌کند و دید آن توسط مقادیر زیادی گرد و غبار ستاره‌ای پنهان شده بود.

این تصویری است که ناحیه بزرگ‌تری را در اطراف سحابی شکارچی نشان می‌دهد

با این حال، JWST نور مادون قرمز کیهان را تشخیص می‌دهد و به ناظران این امکان را می‌دهد تا از میان این لایه‌های غبار ببینند و به مرکز کیهانی آن نگاه کنند؛ منطقه‌ای که به تازگی توسط چشم انسان دیده شده است.

گفته می‌شود که سحابی شکارچی که در فاصله ۱۳۵۰ سال نوری از زمین قرار دارد، شبیه به منظومه شمسی خودمان است که دانشمندان معتقدند می‌تواند سرنخ‌هایی از آنچه در میلیون سال اول تکامل سیاره‌مان رخ داده است، ارائه دهد.

تفاوت عکس رنگی هابل با عکس رنگی جیمز وب

سحابی نامی است که به یک ابر غول‌پیکرِ در فضا ساخته‌شده از غبار گفته می‌شود. همچنین سحابی مناطقی هستند که ستارگان جدید را متولد می‌کنند. گفته می‌شود که سحابی شکارچی هزاران ستاره جدید ایجاد کرده است.

سحابی شکارچی حدود ۲۴ سال نوری وسعت دارد و نزدیکترین ناحیه تشکیل ستاره بزرگ به زمین است که به ما اجازه می‌دهد گاهی اوقات با چشم غیرمسلح آن را ببینیم.