در حالی رسانه‌های اصلاح‌طلب و ضدانقلاب در خارج از کشور سعی در مخدوش کردن روایت پلیس از نحوه وفات خانم امینی دارند، تمامی ارکان نظام سعی در حمایت از خانواده این فرد دارند.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم. در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.

********

روزنامه‌های امروز دوشنبه ۲۸ شهریورماه در حالی چاپ و منتشر شد که سفر رئیسی در نیویورک و آخرین فرصت ایران به امریکا، پشت پرده سفر نانسی پلوسی به ارمنستان در بحبوحه جنگ با جمهوری آذربایجان و ماجرای گشت‌های ارشاد و تیترهایی در رابطه با درگذشت مهسا امینی در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

سید ابراهیم رئیسی، به‌منظور شرکت و سخنرانی در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد و در راستای تأمین منافع ملت ایران و تلاش برای تحقق «نظم عادلانه بین‌المللی از طریق چندجانبه گرایی اقتصادی» به نیویورک سفر می‌کند. رئیس‌جمهور در این سفر علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با تعدادی از سران کشورهای شرکت‌کننده در این نشست نیز دیدار و گفتگو خواهد کرد و دیدارهای جانبی دیگری نیز خواهد داشت. دیدار رئیس‌جمهور از آمریکا سوژه بسیاری از روزنامه‌ها بوده است.

 روزنامه سازندگی تصویر رئیسی را عکس یک کرده و در گزارشی با عنوان «سفر به آمریکا» سعی دارد به این سؤال پاسخ دهد که سید ابراهیم رئیسی چگونه می‌تواند از تجربیات روسای جمهور پیشین ایران که به سازمان ملل رفتند، استفاده کند؟

این روزنامه اصلاح‌طلب نوشته:

سخنرانی روسای جمهور در سازمان ملل برای هیچ‌یک از روسای جمهور، یک سخنرانی ساده یا تشریفاتی نبود و نیست؛ از حضور و ویزا و زمان سخنرانی تا متن آن و زبان بدن و حضار داخل سالن همه و همه نکاتی هستند که جزءبه‌جزء زیر ذره‌بین رسانه‌ها قرار می‌گیرند.

سازندگی در ادامه می‌نویسد: رئیسی در مقطعی به این سفر می‌رود که از یک‌سو ایران درگیری پرونده هسته‌ای خود است و هنوز برجام به‌عنوان یک سند جهانی احیا نشده و از دیگر سو بخش‌هایی از جامعه جهانی درگیر یک جنگ خون‌بار بین اوکراین و روسیه هستند. این جنگ، جنگ ۲ کشور نایست، جنگ اروپا با روسیه و هم‌پیمانان روس است.

آرمان ملی دیگر روزنامه اصلاح‌طلب نیز سفر رئیسی را سوژه تیتر یک خودکرده و می‌نویسد:

ویزای رئیس‌جمهور صادر شد و رئیسی نخستین سفر خود را به نیویورک انجام خواهد داد ... حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه، علی باقری معاون سیاسی وزیر خارجه، محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر ریاست‌جمهوری و وحید جلال‌زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رئیس‌جمهور را در این سفر همراهی می‌کنند. در همین راستا مشاور تیم مذاکره‌کننده ایران در مذاکرات وین در صفحه توییترش نوشت: با توجه به اینکه دکتر علی باقری، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران قرار است همراه رئیس‌جمهور باشد، فرصت خوبی برای تروئیکای اروپا/ اتحادیه اروپا خواهد بود تا آمریکا را ترغیب کنند تا به‌گونه‌ای هدفمند، معدود مسائل باقی‌مانده را حل‌وفصل کند.

روزنامه شرق هم عکس یک امروز خود را به رئیسی و سفرش به نیویورک اختصاص داده است.

 این روزنامه اصلاح‌طلب با تیتر «فرصت یا چالش؟» نوشته است:

اولین سفر و تجربه حضور سید ابراهیم رئیسی به نیویورک و مقر سازمان ملل در حالی انجام می‌شود که برخی آن را یک فرصت بسیار مناسب برای تقویت دیپلماسی دولت سیزدهم تلقی می‌کنند. در کنارش این زمینه هم فراهم است تا در حاشیه اجلاس سالانه سازمان ملل با سران کشورهای دنیا ملاقات و رایزنی‌هایی در جهت گسترش و تعمیق روابط با این کشورها داشته باشد. لذا انجام این دیدارها نیز به تقویت دیپلماسی تهران کمک می‌کند. در مقابل برخی هم اعتقاددارند که سفر رئیسی به نیویورک و حضورش در مقر سازمان ملل با در نظر گرفتن برخی جنجال‌های سیاسی و رسانه‌ای می‌تواند به محملی برای هجمه علیه تهران بدل شود.

این روزنامه با گرای دادن عجیب به آمریکایی‌ها نوشته است:

 به‌خصوص آنکه هم‌زمانی این سفر با مرگ مهسا امینی می‌تواند چالش‌های حقوق بشری را هم به حواشی حضور رئیسی در نیویورک بیفزاید. در کنار آن تجربه نه‌چندان خوشایند حضور کسانی چون محمود احمدی‌نژاد و رفتار مقامات و سران کشورها در ترک جلسه سخنرانی رئیس‌جمهور اسبق هم می‌تواند اعتبار دیپلماتیک جمهوری اسلامی را به‌شدت تحت‌الشعاع قرار دهد.

سال ۸۸ و پس از شکست خیابانی فتنه برخی اصلاح‌طلبان با ارسال پیام برای آمریکایی‌ها خواهان تحریم مردم ایران شدند؛ بعدها نیک آهنگ کوثر فاش کرد که مهدی هاشمی از او خواسته تا کانالی پیدا کند تا او با آمریکایی‌ها وصل شده و فشار به دولت افزایش یابد. درحالی‌که ارکان نظام در حال رسیدگی به پرونده بیمارستان کسری هستند، گرا دادن یک روزنامه اصلاح‌طلب به آمریکایی‌ها برای استفاده ابزاری از حقوق بشر برای فشار به ایران جای تأمل دارد!

روزنامه جوان هم با اشاره به همراهی علی باقری با رئیسی در نیویورک به مذاکرات هسته‌ای پرداخته و در گزارشی نوشته است: مذاکرات احیای برجام به بن‌بست انتخابات ماه نوامبر امریکا خورده است، وضعیتی که بعید است تا یکی دو ماه آینده، تغییر چندانی بکند. درحالی‌که سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور، امروز در اولین سفر دوره ریاست جمهوری، به نیویورک می‌رود، مشاور تیم هسته‌ای گفته که حضور علی باقری مذاکره‌کننده ارشد ایران، فرصت خوبی برای اروپا و امریکاست تا بن‌بست مذاکرات را بشکنند.

جوان در ادامه می‌نویسد:

کار برجام گره‌خورده و این گره خوردن هم بیشتر از هر چیز، به نزدیک شدن انتخابات ماه نوامبر (آبان ۱۴۰۱) مربوط است که موجب شده تیم جو بایدن رئیس‌جمهور امریکا دست به عصاتر از همیشه حرکت کند. ارزیابی آمریکایی‌ها این است که اگر طی ماه‌های آتی، تحریم جدیدی اعمال نکنند، ایران بیشتر از این با توسعه دادن برنامه هسته‌ای، امریکا را به چالش نخواهد کشید، وضعیتی که موجب خواهد شد بایدن و تیم او، پیچ انتخابات را با حمایت لابی اسرائیلی پشت سربگذارند.

روزنامه ایران هم‌زمان شدن احتمالی زمان سخنرانی جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا با روز سخنرانی رئیس‌جمهور کشورمان نوشته است:

این ماجرای اتفاقی بار دیگر فرصتی را برای شایعه‌سازان رسانه‌ای فراهم کرد تا از افزایش احتمال دیدار رؤسای جمهوری اسلامی و ایالات‌متحده سخن بگویند. باوجوداین رئیسی دوباره احتمال چنین دیداری را رد کرد. او در خلال حضور در نشست شانگهای در گفت‌وگویی تصویری با شبکه سی‌بی‌اس نیوز اعلام کرد که دیداری با بایدن اتفاق نخواهد افتاد.

ایران در ادامه یادآور می‌شود:

روز گذشته رئیس‌جمهور کشورمان در بازگشت از سفر ازبکستان با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کرد و گزارشی از ملاقات و توافق‌ها در اجلاس سازمان همکاری‌های شانگهای و همچنین برنامه‌های پیشرو در سفر به نیویورک به‌منظور شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد بیان کرد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با ابراز خرسندی از گزارش و مجموعه اقدامات صورت گرفته، برای رئیس‌جمهور در آستانه سفر به نیویورک آرزوی توفیق کردند.

روزنامه جام‌جم نیز با اشاره به سفر امروز رئیس‌جمهور به ایالات‌متحده و حضور در مجمع عمومی سازمان ملل از چندجانبه گرایی نوشته:

یکی از محورهای اصلی دیپلماسی دولت سیزدهم، اجرای «نظم عادلانه بین‌المللی از طریق چندجانبه گرایی اقتصادی» است، خطی که ظاهراً در نیویورک هم فعال خواهد بود. همان خطی که در یک سال اخیر دنبال شده و در هفته گذشته هم رئیسی در سفر سه‌روزه به سمرقند ازبکستان در بیست‌ودومین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای آن را ارائه کرد و از سوی دیگر برای چندجانبه گرایی اقتصادی با ۱۰ نفر از سران کشورهای حاضر در این اجلاس ازجمله روسیه، چین و هند دیدار و گفت‌وگو کرد.

تماس همدردی رئیسی

آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور به‌صورت تلفنی با خانواده مهسا امینی گفت‌وگو کرد. این مکالمه موردتوجه روزنامه‌های مختلف قرارگرفته است.

روزنامه اصلاح‌طلب هم‌میهن با اشاره به تماس رئیسی و خانواده امینی نوشت:

این‌که آقای رئیس‌جمهور همه دختران این سرزمین را چون دختر خود تلقی کنند و در برابرشان مسئول باشند خبر خوب و مسرت بخشی است. بااین‌وجود اقدامات ضروری نباید به اینجا ختم شود و برای بررسی دقیق‌ ماجرا، چند نکته را متذکر می‌شویم:

 ۱. اولین و مهم‌ترین مسئله این است که چه مرجعی و با چه ترکیبی می‌خواهد گزارش حقیقت‌یاب را تهیه کند؟

 ۲. نکته دوم اینکه باید از مرگ مهسا فراتر بروید. این موضوع مرتبط با گشت ارشاد است و به‌نوعی مسئله بخش بزرگی از زنان و نیز پدران و مردان ایران است.

۳. مسئله سوم، اصل بازداشت و روندی است که از ابتدا تا خروج از بازداشتگاه طی شده است که بخش اصلی ماجرا همین است. فیلم‌های تقطیع شده نمی‌تواند به فهم موضوع کمک کند.

 ۴. از مرحله ورود به بیمارستان و دور کردن خانواده از دخترشان تا مرحله فوت و سپس انتقال به پزشکی قانونی و اقدامات برای خاک‌سپاری و موضوعاتی است که نیازی به تحقیق چندان ندارد، زیرا همه این‌ها آشکار است و پدر مهسا با ریز جزئیات توضیح داده است.

۵. مسئله مهم‌تر که فضای افکار عمومی را مخدوش کرده است این است که چرا اطلاع‌رسانی رسمی کاملاً یک‌سویه است؟

در حالی رسانه‌های اصلاح‌طلب و ضدانقلاب در خارج از کشور سعی در مخدوش کردن روایت پلیس از نحوه وفات خانم امینی دارند، تمامی ارکان نظام سعی در حمایت از خانواده این فرد دارند. دستورات صریح رئیس‌جمهور و نیز رئیس دستگاه قضائیه در روشن شدن تمامی ابعاد این ماجرا و نیز برخورد با عوامل مؤثر در آن نشان از آن است که پرونده مهسا امینی چون روز روشن است.

متأسفانه ضدانقلاب و برخی خبرنگاران اصلاح‌طلب این روزها در اطراف منزل مرحومه امینی کمین کرده و سعی در هدایت آن‌ها به‌سوی پروژه‌های خاص دارند! این گرگ‌های رسانه‌ای هدفشان حمایت از خانواده محترم امینی نبوده بلکه آن‌ها را تنها سوژه‌ای برای یک اقدامات ضد امنیتی می‌بینند، گفتگوی برخی اعضای خانواده امینی با رسانه‌های ضدانقلاب پس از مکالمه رئیس‌جمهور با پدر مهسا را باید در این خط تحلیل کرد.

روزنامه وطن امروز تماس رئیسی با خانواده مهسا امینی را قابل‌توجه خوانده و نوشته است:

در پی این اتفاق رئیس‌جمهور در تماس تلفنی با خانواده امینی، ضمن ابراز همدردی با این خانواده و طلب صبر و اجر برای آنان در این مصیبت، گفت: دختر شما همچون دختر خود من است و احساس من این است که این حادثه برای یکی از عزیزان خود من پیش‌آمده است. این‌جانب را در مصیبت خود شریک و همدرد غم و اندوهتان بدانید.   در این تماس تلفنی، خانواده امینی ضمن تشکر از دستور فوری رئیس‌جمهور برای رسیدگی به حادثه و همچنین تماس و ابراز همدردی وی، خواستار پیگیری مسئله تا روشن شدن ابعاد موضوع شدند.

برچسب‌ها