شنیده‌ها از منابع آگاه حکایت از این دارد که در جریان اغتشاشات اخیر در کشور، چهار کشور اروپایی و آسیایی نقش اصلی در فضاسازی‌های رسانه‌ای و تحریک مردم به حضور در خیابان و آشوب داشته‌اند!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم. در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.

*******

روزنامه‌های امروز پنجشنبه هفتم مهرماه در حالی چاپ و منتشر شد درخواست مردم از قوه قضائیه برای مجازات سلبریتی‌های قانون شکن، گفتگوی خبری رئیس‌جمهور و سرنوشت برجام در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

روز گذشته رئیس دستگاه قضا از برخورد قاطع با عوامل اصلی اغتشاشات خبر داده است. تأکید قانونگذار بر برخورد جدی و بازدارنده برای عوامل اصلی آشوب و مختل کردن زندگی مردم بوده است. روزنامه اصلاح‌طلب آفتاب یزد سلبریتی‌ها را یکی از عوامل اصلی اغتشاش خوانده و  نوشته است:

مردم دیگر این خداحافظی‌ها را قبول ندارند، آنقدر به فراخور زمان چهره‌های سینمایی و تلویزیونی تغییر چهره داده‌اند که هیچ کس باورشان نمی‌کند. یکی در امریکا در اوج کشته شدن مردم از کرونا در وطن، عکس واکسن زدنش همه‌گیر می‌شود آن یکی در اوج فقر مردم، قرارداد میلیاردی می‌بندد. حالا اینها از جمع شدن بیلبوردهایشان در سطح شهر خدا را شکر می‌کنند و فریاد وا مصیبت‌هایشان گوش فلک را کر کرده است که فیلم‌ها و سریال‌هایشان از صدا و سیما و شبکه‌های تلویزیونی پخش نشود!

در ادامه این گزارش قابل توجه آمده است:

نکته مهم این است که دیگر مردم نه سلام‌ها را جدی می‌گیرند و نه خداحافظی‌هایشان را و اعتمادی وجود ندارد و هر چه بیشتر تلاش می‌کنند برای اینکه خود را به مثابه مردم جلوه دهند بیشتر غرق می‌شوند. مدیری پیش از این چندین و چند دفعه از تلویزیون خداحافظی کرده است و گفته است این سری آخری است که دورهمی را می‌سازد اما بعد از ساخت یک مسابقه نه‌چندان موفق در تلویزیون باز به ساخت دورهمی روی آورد و در تلویزیون ادامه داد. او پیش از این نیز در سال ۹۵ در برنامه هفت با اجرای بهروز افخمی گفته بود که دیگر نمی‌خواهد چه برای تلویزیون و چه برای شبکه نمایش خانگی برنامه‌ای بسازد و می‌خواهد به همان ساخت سالی یک فیلم سینمایی اکتفا کند. اما باز، هم به تلویزیون برگشت و برنامه‌سازی کرد! رفت و برگشت چهره‌های شناخته شده کشور و سلام و خداحافظی‌هایشان و حتی ظهور و بروزشان در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد ارتباط مستقیمی با موقعیت لحظه‌ای آن‌ها دارد و با احتیاجات‌شان در آن لحظه تنظیم می‌شود و هیچ بعید نیست کسی که امروز غزل خداحافظی با تلویزیون را می‌خواند چند وقت بعد با اولین پیشنهاد و موقعیت دوباره سنگ تلویزیون را به سینه بزند. شاید از همین ماجراست که این روزها خداحافظی چهره‌های سرشناس برای مخاطبانشان اهمیت چندانی ندارد.

تحریم و آشوب دو روی یک سکه

روزنامه ایران گفت‌وگوی تلویزیونی دیشب رئیسی را عکس یک کرده و با عنوان «تحریم و آشوب دو روی یک سکه» نوشته است:

رئیس جمهور در گفت وگوی تلویزیونی با ارائه گزارشی از حضور خود در اجلاس شانگهای و مجمع عمومی سازمان ملل، درباره اتفاقات اخیر کشور با مردم صحبت کرد». این روزنامه  به نقل از رئیسی در این مصاحبه تلویزیونی گفته است که دشمن از سویی مردن را تحریم کرده و از سوی دیگر در داخل آشوب سازی می‌کند. پرداخته و نوشته است:

اینکه تحولات داخلی ایران در چند روز اخیر به دلیل ناآرامی‌ها بر برجام اثر گذاشته، اظهارنظر صحیحی نیست که بتوان به آن استاند کرد و از تصمصم برای دستیابی به عدم توافق سخن گفت. البته تحولات داخلی ایران و آمریکا همواره بر مذاکرات اثرگذار است.

روزنامه اعتماد نیز به گفتگوی خبری رئیس‌جمهور پرداخته و می‌نویسد:

در شرایطی که فضای عمومی جامعه پس از فاجعه مرگ مهسا امینی با ابهامات فراوانی مواجه است، سیدابراهیم رییسی در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم تلاش کرد به بخشی از این ابهامات پاسخ دهد. رییس‌جمهوری همچنین گفت که دولتش به یک توافق خوب و عادلانه با کشورهای ۱+۴ و امریکا باور دارد. رییسی با اشاره به سفرهای خود در روزهای اخیر به کشورهای همسایه و نیز حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفته است که هم در اجلاس شانگهای و حضور در سمرقند و هم در نیویورک موضوعات مهمی مطرح شد.

ضربه سخت  سپاه به مقر تروریست‌ها

حملات سنگین نیروی زمینی سپاه پاسداران به لانه تروریس‌ها مورد توجه بسیاری از روزنامه‌ها قرار گرفته است.

روزنامه جام‌جم حمله ایران به شمال عراق را عکس یک کرده و با عنوان «اتاق عملیات تجزیه‌طلبان در آتش» نوشته است:

روز گذشته برای سومین بار مواضع و مقر گروهک‌های تروریستی مستقر در اقلیم شمال عراق به علت پراکنده شدن برخی از تروریست‌ها در منطقه، وارد مرحله جدیدی شد، ضربات مهلکی به تروریست‌ها وارد آمد و عملیات قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) نیروی زمینی سپاه برای انهدام مواضع و مقر گروهک‌های تروریستی ضدایرانی با موشک‌های نقطه‌زن و پهپادهای تهاجمی و انهدامی انجام شد. آن‌طور که معاون عملیات سپاه هم اعلام کرده، مقرهای مورد هدف سپاه، بیشترین نقش را در اغتشاشات اخیر داشتند و از این رو جمهوری اسلامی منشأ تهدید و عملیات علیه کشورمان را در هر نقطه‌ای هدف قرار می‌دهد.    بنابراین به نظر می‌رسد حملات ‌سپاه به مقر گروهک‌های تجزیه‌طلب در کردستان عراق تا برچیده شدن مقر گروهک‌های تروریستی ادامه خواهد داشت.

 روزنامه کیهان  نیزحمله سپاه به شمال عراق را تیتر یک کرده و با عنوان «سپاه، مقر بیرونی مزدوران اسرائیل را درهم کوبید مزدوران داخلی در انتظار مجازات» نوشته است:

 نیروی زمینی سپاه پاسداران دیروز چهارشنبه با موشک‌های نقطه‌زن و پهپادهای انهدامی چندین مقر تروریست‌های تجزیه‌طلب را در اقلیم شمال عراق هدف قرار داد. بدون شک مطالبه اصلی ملت آگاه و بابصیرت ایران این است که مزدوران و پادوهای داخلی غرب و کسانی که هدایت و یا حمایت از اوباش اجاره‌ای را بر عهده داشتند، باید مجازات شوند.

درادامه گزارش کیهان آمده است:

 آنچه از متصدیان حوزه‌های امنیتی و قضایی کشور انتظار می‌رود این است که مستند به قوانین جزایی کشور- که جرائمی مانند «تشویش اذهان عمومی»، «اقدام علیه امنیت ملی» و «بر هم زدن امنیت کشور» در آن جرم‌انگاری شده است- برخورد قاطع و قانونی با مباشرین (اغتشاشگران خیابانی) و معاونین (حامیان، تشویق‌کنندگان و تطمیع‌کنندگان اغتشاشگران) را در دستور کار خود قرار داده و آیینه تمام‌نمای مطالبات قانونی ملت ایران باشند.

چه کسی خانواده مهسا امینی را تحریک می‌کند؟

روزنامه جوان در خبری اختصاصی درباره ارتباط برخی عناصر معاند با خانواده مهسا امینی نوشته است:

منابع آگاه می‌گویند پیغام‌هایی از سوی سفارت آلمان به خانواده مهسا امینی با هدف تحریک آن‌ها به موضع‌گیری‌های تند ارسال شده است که نقض آشکار حاکمیت ملی ایران است و باید با این فضاسازی به شدت برخورد شود. آلمان در شرایط بدی بعد از تحریم‌های روسیه و جنگ اوکراین به سر می‌برد و به دنبال فضایی برای معامله سیاسی با کشورهایی است که گمان می‌برد بتواند برخی از مشکلات سوخت و زمستان سرد خود را با آنان حل کند و این فضاسازی‌ها نوعی باج‌گیری به حساب می‌آید.

در ادامه این خبر قابل توجه آمده است:

 شنیده‌ها از منابع آگاه حکایت از این دارد که در جریان اغتشاشات اخیر در کشور، چهار کشور اروپایی و آسیایی نقش اصلی در فضاسازی‌های رسانه‌ای و تحریک مردم به حضور در خیابان و آشوب داشته‌اند. گفته می‌شود که سفارت آلمان در تهران به عنوان هماهنگ‌کننده سفارت‌های اروپایی در ایران نقش مهمی ایفا کرده است و علاوه بر ارتباط‌گیری‌هایی که با اراذل و اوباش از سوی طرف آلمانی گرفته شده بود، به صورت مستقیم ارتباطاتی با خانواده مرحومه مهسا امینی نیز گرفته است. پیغام‌هایی که با واسطه از طرف سفارت آلمان به خانواده امینی رسیده نشان می‌دهد از آن‌ها خواسته شده مواضعی علیه نیروهای انتظامی گرفته و ضمن مصاحبه با رسانه‌های خارجی همچنان موضوع مربوط به مهسا امینی را داغ نگه دارند. طرف آلمانی همچنین به اطرافیان مهسا امینی این وعده را داده است که در صورت برخورد نظام با ادعاهای نادرست آن‌ها از ابزارهای خارجی برای فشار به جمهوری اسلامی استفاده کرده و دولت آلمان نیز این آمادگی را دارد که هرچه سریع‌تر تابعیت آلمانی به آن‌ها بدهد.

ماجرای پرسروصدای هکرها چقدر جدی بود؟

روزنامه فرهیختگان به یک عملیات روانی پر سر و صدا پرداخته و نوشته است:

حامیان‌ این گروه آن را «مبارزان آزادی» و رابین هودهای دیجیتال نامیده‌اند، درحالی‌که منتقدان از آنها به‌عنوان «تروریست‌های سایبری» یاد کرده‌اند. در سال ۲۰۱۲ مجله تایم، گروه آنانیموس را یکی از «۱۰۰ شخص تاثیرگذار» در جهان نامید. شهرتی که تا سال ۲۰۱۸ به شکل قابل توجهی کاهش یافت اما بعدتر و با مجموعه‌ای از جریانات در سال ۲۰۲۰ ازجمله اعتراضات به قتل جورج فلوید در آمریکا، نام هکرهای آنانیموس دوباره بر سر زبان‌ها افتاد.

فرهیختگان در ادامه نوشته است:

طی ۱۰ روز گذشته که ما درگیر زیرساخت هستیم، اطلاعاتی مبنی‌بر اینکه سایتی هک شده منتشر نشده است. حتی سایت‌هایی که گفته شده توسط گروه هکری آنانیموس هک شده‌اند، بعد از یک الی دو دقیقه دوباره در دسترس قرار می‌گیرند، پس عملا هکی انجام نشده است. به‌صورت دقیق‌تر حمله‌ای که از دستگاه‌های آلوده صورت می‌گیرد، می‌تواند اپلیکیشن‌های بازی که توسط میلیون‌ها کاربر نصب شده، باشد و فرضا هکر به آنها دستوری ارسال می‌کند که به طور مثال سایتی را باز کنند و قطعا سرویس‌ها و زیرساخت سایت مورد نظر که روزانه و طبق پیش‌بینی باید به صدهزار کاربر پاسخ دهند، به‌صورت ناگهانی با ۵۰ میلیون درخواست مواجه می‌شوند و درنتیجه سرورها و سرویس‌هایش قدرت پاسخگویی به این حجم از درخواست را ندارند و عملا از دسترس خارج می‌شوند.

برچسب‌ها