کد خبر 1483340
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۲

«سرگئی ملنیک» ژنرال اوکراینی در مصاحبه با روزنامه اسپانیایی با بیان اینکه «شرکای بین‌المللی با تشکیل واحدهای رزمی در پایگاه‌های خود پشتیبانی نمی‌کنند» گفت «مشکل این است که کمبود نیرو و تجهیزات داریم».

به گزارش مشرق، سرگئی ملنیک (Serguéi Melnik) ژنرال ۴۵ ساله اوکراینی و مقام ارشد نظامی در استان خارکف (Járkov/دومین شهر بزرگ اوکراین در شرق این کشور و هم‌مرز با روسیه) در گفت‌وگو با روزنامه ال پائیس اسپانیا با اشاره به اینکه انتظار نمی‌رفت جنگی میان روس‌ها و اوکراینی‌ها آغاز شود، گفت که او ۱۵ سال پیش، یکی از کسانی بوده که معتقد بودند جنگ با روسیه غیرقابل تصور است و نیازی به تقویت ارتش اوکراین نیست؛ تا اینکه همه چیز در سال ۲۰۱۴ با درگیری در دونباس و الحاق کریمه به مسکو تغییر کرد.

ال پائیس می‌نویسد:روسیه از تابستان گذشته ۸۰۰ کیلومتر استحکامات برای محافظت از سرزمین‌های اشغال شده در برابر تهاجم ساخته است. ملنیک تخمین می‌زند که برتری تسلیحات و نیروهایی که برای شکستن دفاع روسیه مورد نیاز خواهند بود، چهار تا شش برابر برتری دشمن است. این داده‌ها چالش بزرگ پیش روی سربازان اوکراینی را تایید می‌کند، زیرا تئوری های نظامی نشان می‌دهد که برای موفقیت یک ارتش مهاجم، باید حداقل سه به یک برتری نسبت به ارتش مدافع وجود داشته باشد.

این مقام ارشد نظامی اوکراین همچنین نسبت به اینکه روسیه بخواهد استراتژی را که در جنگ‌های چچن انجام داد، در اوکراین تکرار کند، ابراز نگرانی کرد و گفت: آرامش فعلی کمی مرا نگران می‌کند (ارتش روسیه در حال تمرکز نیروهای خود در دونتسک است).

ملنیک اعتراف کرد که اوکراین به نیروهای بیشتری نیاز دارد، اما نه فقط به مردان نظامی بلکه به مهمات توپخانه و تانک نیز نیاز دارد. وی تصریح کرد: مشکل این است که ما کمبود نیرو و تجهیزات داریم. زیرا کسانی که سربازان حرفه‌ای هستند، پیشتر خسته، مجروح و در حال طی دوران نقاهت هستند و یا مرده‌اند. به همین دلیل از افراد بدون تجربه نظامی دعوت می‌کنیم و آن‌ها را آموزش می‌دهیم تا آمادگی کافی برای مقابله با دشمن را داشته باشند.

این ژنرال اوکراینی افزود: شرکای بین‌المللی ما نیز با تشکیل واحدهای رزمی در پایگاه های خود پشتیبانی نمی‌کنند. وی اما هشدارها مبنی بر اینکه علاوه بر جذب نیروهای فعلی ممکن است یک بسیج عمومی اجباری پنهانی نیز رخ دهد را رد کرد.

ملنیک اگر چه تاکید کرد که نیروهای مسلح اوکراین تسلیحات کافی برای هماهنگی حمله بهاری دارند، اما اذعان کرد که هر چه بیشتر و بیشتر تسلیحات مدرن از متحدان بین‌المللی خود دریافت کنند، بهتر است. وی همچنین چندین بار در این مصاحبه تاکید کرد که اولویت، دریافت سامانه‌های پدافند هوایی است؛ نه تنها برای از بین بردن تهدید هواپیماها و بالگرد های روسی در جبهه نبرد، بلکه برای محافظت از شهرهای اوکراین.

سرگئی ملنیک در مورد اظهار نظر جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه واشنگتن قصد ندارد سلاح‌های دوربرد به کی‌یف تحویل دهد، اطمینان داد اوکراینی‌ها قصد ندارند از موشک‌ها یا سلاح‌های خارجی برای حمله به مواضع روسیه استفاده کنند.

به نوشته ال پائیس، اوکراین بر ایجاد صنعت تولید پهپاد خود تمرکز کرده است. ملنیک در این باره می‌گوید هواپیماهای بدون سرنشین انقلاب بزرگ جنگ در اوکراین از نظر تئوری نظامی هستند، آن‌ها در همه جبهه‌ها و برای مصارف متعدد مورد استفاده قرار می گیرند. «این امن‌ترین گزینه برای ضربه زدن به نیروها و دارایی‌های فنی دشمن است. پهپاد یک قطعه پلاستیکی با بمب است که دقیقاً به سمت هدف پرواز می‌کند. یک دهه پیش ما فیلم هایی در مورد آن تماشا می کردیم اما امروز این یک واقعیت است. جنگ با هواپیماهای بدون سرنشین باورکردنی نیست زیرا در حال رسیدن به نقاط غیرمنتظره است».

ملنیک با بیان اینکه باید از هواپیماهای بدون سرنشین برای انهدام بمب‌افکن‌های روسی در فرودگاه‌های نظامی روسیه استفاده شود، اطمینان داد که اوکراین می‌خواهد این کار را نه فقط برای دفاع از خاک خود، بلکه برای بقیه اروپا انجام دهد؛ زیرا همان طور که روس‌ها موشک‌های خود را به کی‌یف یا خارکف پرتاب می کنند، می‌توانند این کار را علیه بقیه اروپا نیز انجام دهند.

منبع: ایرنا