اصلاح طلبان با تحریم انتخابات بر اساس توصیه‌های براندازان عمل کرده و در اتخاذ مواضع انتخاباتی هیج مرز هویتی ای با این بخش ها ندارد.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

***********

روزنامه‌های امروز شنبه نهم دی ماه در حالی چاپ و منتشر شد کجنگ دیپلماتیک ایران و غرب، معضل اسفند ۱۴۰۱ درباره حقوق و عیدی معلمان و تشییع و خاکسپاری شهید سیدرضی موسوی در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

اصلاح طلبان ساختاری با طراحی یک پلن تصمیم گیری برای سیدمحمد خاتمی تلاش دارند تا وی را کاملا در قامت اپوزیسیون نظام جمهوری اسلامی هویت بخشی نمایند، در همین راستا بر اساس اخبار دریافتی، بر اساس طراحی های حلقه رادیکال اطراف خاتمی به وی پیشنهاد شده که وی هیچگونه مشارکتی در انتخابات نداشته باشد، از هیچ لیستی حمایت نکرده و حتی برای رای دادن نیز در صحنه حاضر نشود.

روزنامه آرمان‌ملی درباره تاکتیک جدید چپ‌ها در انتخابات نوشته است:

مسلم است که وقتی کاندیدا، لیست و رقابتی وجود نداشته باشد، خاتمی درباره انتخابات مجلس سکوت می‌کند. او موقعی از مردم درخواست مشارکت داشت که مردم انگیزه داشتند و احساس می‌کردند حضورشان می‌تواند تعیین‌کننده باشد. طبیعتا خاتمی حرفی درباره انتخابات نمی‌زند. اکنون حق انتخاب کردن محدود شده به موارد از قبل تعیین‌شده و در چنین فضایی نمی‌توان انتظار رأی دادن به اصلاح‌طلبان را داشت وقتی حتی اصلاح‌طلب واقعی نیز در صحنه نمانده‌ است.» به همین جهت نیز از آنجا که با مطالعه روندهای پیشین نباید انتظار کاری خارق‌العاده از سوی شورای نگهبان داشت که چهره‌های رد صلاحیت شده را بازگرداند؛ لذا به نظر می‌رسد که در بهترین حالت شاهد رقابتی میان اصولگرایان در دسته‌های مختلف با معتدلین باشیم.

روزنامه آرمان امروز دیگر روزنامه اصلاح‌طلب نیز مشارکت در انتخابات را مشروط به عملکرد شورای نگهبان کرده و می‌نویسد:

همانطور که اشاره کردیم ایستگاه شورای نگهبان یکی از مهمترین مراحل انتخاباتی محسوب می‌شود زیرا در دهه‌های اخیر بسیاری نوع برخوردها را مورد نقد قرار داده‌اند و معتقدند که شورای نگهبان به‌عنوان نهاد بالادستی باید برای گرم شدن تنور انتخابات با نرمش بیشتری به نامزدهای انتخاباتی برخورد کند. حالا با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب و توضیحاتی که در مورد چهارطلعی انتخابات مطرح کردند همه در انتظار مشاهده نتیجه عملکرد شورای نگهبان هستند.

گفتنی است این تلاش ها در حالی صورت می گیرد که؛

۱- جریان اصلاحات همواره یکی از اصول خود را شرکت در انتخابات و رقابت از مسیر دموکراسی تعریف و تفسیر کرده می کرده است و تلاش برای تحریم انتخابات دقیقا در مسیر عبور از هویت اصلاح طلبی و به نمایش گذاشتن دیکتاتوری تشکیلاتی در میان اصلاح‌طلبان می‌باشد.

۲ - اصلاح طلبان و شخص خاتمی با تحریم انتخابات بر اساس توصیه های براندازان و دشمنان جمهوری اسلامی عمل کرده و در اتخاذ مواضع انتخاباتی هیج مرز هویتی ای با این بخش ها ندارد.

اصلاح‌طلبان خودکم‌بینی را کنار بگذارند!

روزنامه هم‌میهن اما به نقل از محسن آرمین روایتی دقیق‌تر از جبهه اصلاحات را نمایش داده و نوشته است:

سندی که آقای خاتمی برای مسئله حجاب دادند، سندی که برای مسئله آموزش و پرورش منتشر کردند، سندهایی که مجموعه‌های کارشناسی ماه‌ها روی آن کار کردند، در زمینه‌های مختلف از جمله حجاب و آموزش و پرورش و... ارائه دادند. الان هم سندی در زمینه آموزش عالی دانشگاه‌ها در دستور دارند که در آینده نزدیک منتشر خواهد شد. هیچ جریانی را پیدا نمی‌کنید که اسناد بالادستی مدون داشته باشند که بگویند مردم، دیدگاه ما این است و مملکت را اینگونه می‌توانیم اداره کنیم. بنابراین خیلی دچار خودکم‌بینی نشویم و فکر نکنیم جریان‌های دیگر حرف‌های خاص دیگری دارند.

اصلاح طلبان ساختاری و در راس آنان لیدر اصلاحات در یک راهبرد کلان، مجموعه تلاش هایی را در حال ساماندهی هستند که به واقع بدنبال شیفت جریان اصلاحات از «امر سیاسی» به «امر اجتماعی» و تلاش برای بهره گیری از این ساحت برای تقویت «امر سیاسی مطلوب خود» برای سال های آینده هستند، این اقدامات در جهت کسب نمایندگی آشوب‌گران در فتنه پاییز سال گذشته صورت گرفته است.

بررسی‌ها نشان می دهد که اصلاح طلبان با تاکید بر جامعه محوری ضمن تاکید بر ارتباط گیری با سرحلقه های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی تاکید دارند که می بایست ضمن الگودهی به آنان به یک مدل اجتماعی در قدرت دست یابند. قدرتی از دل جامعه و تنظیم گر حاکمیت که اصولا با سیاست های حاکم همخوانی نداشته و ماهیتی اپوزیسیونی دارد و دقیقا بر همین اساس است که اصلاح طلبان ساختاری در راستای توصیف راهبردهای خود تاکید می کنند که دوگانه اصلی در شرایط حاضر «جامعه محوری» - «حاکمیت محوری» است.

برچسب‌ها