سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
اگر انتقام نمیگرفتیم؛ به روایت علی ربیعی
علی ربیعی، فعال چپ و از مقامات دولت روحانی به تازگی طی یادداشتی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد با اشاره به انتقام بزرگ ایران از اسرائیل نوشت:
"ماجرا از این قرار است که رژیم اسرائیل مدتهاست با عملیات ایذایی و تروریستی خود، قصد تضعیف ایران را دارد. به اعتقاد من کینه و شرارت اسراییل _ بر خلاف ادعای بسیاری _ ارتباطی تام به موضوع غزه ندارد. نگاه کنید به لیست ترورهایی که اسرائیل در سال های گذشته در ایران انجام داده است. به طوری که در بسیاری از این ترروها، با پیام های مختلف و کنایه آمیز ایران را مورد خطاب قرار داده است. به عنوان مثال خرابکاری ها در نیروگاه ها، هک کردن ها که مدتهاست در حال تکرار است و همچنین ترور دانشمندان هسته ای در داخل کشور و اقدامات خرابکارانه ای که رژیم اسرائیل مدتهاست دنبال می کند.
من بر اساس فهم خودم از امنیت ملی معتقدم اقدام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یک اقدام درست، شایسته، به موقع و در جهت منافع ملی و امنیت درازمدت ایران زمین صورت گرفته است. فکر می کنم در صورتی که ما پاسخی مناسب به رژیم اسرائیل نمی دادیم، فردا حتی همسایگان بسیار ضعیف هم (که شواهدی از آنرا در همین چند وقت اخیر دیدیم) برای ما گردن کشی می کردند. بدون شک تلاش برای کوچک انگاری ایران آنقدر تدوام می یافت که تبعات خوشایندی برای ایران به دنبال نداشت.
به نظرم این عملیات بیشتر جنبه اثبات توانایی و اقتدار داشت. به گونه ای که جان انسان ها در معرض خطر قرار نگیرد. البته این نکته هم قابل تامل است که اگر انسان های زیادی آسیب دیده و کشته می شدند هدف از این عملیات، کشتار تلقی می شد؛ حالا که یک پایگاه نظامی مشخص هدف قرار گرفته شده، بهانه جویی ها به نوع دیگری عنوان می شود. من معتقدم از نظر نوع عملیات، زمان آن و همچنین اصل عملیات، کاری درست، حساب شده و در جهت منافع ملی ایران بوده است.
*قبل از ربیعی، آقای روحانی رئیس جمهور سابق ایران نیز مواضعی در حمایت از انتقام قاطع ایران از اسرائیل اتخاذ کرده بود. [1]
الیاس حضرتی، صاحب امتیاز روزنامه اعتماد و از چهره های محوری حزب اعتماد ملی نیز یکی از فعالان اصلاح طلب است که طی یادداشتی رسمی از عملیات سپاه تجلیل کرد. [2]
اقدام حمایت آمیز برخی سیاسیون اصیل از عملیات سپاه و کنار گذاشتن اختلافات در مقطع فعلی؛ یک رویکرد خوب است که بایستی همه ما نسبت به آن اهتمام داشته باشیم.
***
1500 مورد سگ گزیدگی فقط در یک سال و در یک استان
محسن رضائیان، رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به ایسنا گفته است: در سال گذشته ۱۹۴۹ مورد حیوان گزیدگی در سطح این استان داشتهایم که از این تعداد، ۱۵۱۸ مورد مربوط به گازگرفتگی سگ بوده است.
وی ضمن هشدار به دستگاههای متولی در رابطه ساماندهی و جمع آوری سگهای ولگرد در سطح استان بخصوص شهر یاسوج خاطرنشان کرد: اواسط دی ماه ۱۴۰۲(حدود روز سه شنبه ۱۲ دی ماه) یک پسر ۹ ساله در روستای «سرآبتاوه» در اثر حمله سگ ولگرد از ناحیه صورت و دست مورد حمله قرار گرفت که هم اکنون پس از حدود ۱۰۵ روز همچنان در بیمارستان امام سجاد یاسوج بستری، در حالت کما و زیر دستگاه «اینتوبه» قرار دارد.
این مقام بهداشتی استان کهگیلویه و بویراحمد گفته است: یکی از مشکلات مهم بهداشتی و اجتماعی در بسیاری از شهرها و روستاها وجود سگ های ولگرد است. وجود این حیوان در شهرها و روستاها گاه موجب سلب آسایش عمومی میشود و مشکلات ناشی از افزایش جمعیت آنها در صورت اجرا نشدن برنامههای کنترلی، باعث شیوع بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان، از جمله بیماری هاری و افزایش اینگونه بیماریها در جمعیت دامی میشود. [3]
*فی الواقع مشخص نیست که زندگی چه تعداد کودک و شهروند دیگر در استان های مختلف کشورمان باید مورد آسیب سگ ها قرار بگیرد تا مسئولان ذیربط فکر عاجل و کارایی در این رابطه بکنند.
برای آگاهان اجتماعی پر واضح است که بخش عمده ای از تعلل مسئولان در این قضیه به دلیل محبوبیت طلبی و فرار این مسئولان از هشتگ های فضای مجازی و حملات لفظی سگدوستان است و گرنه مبارزه با سگ های ولگرد و اتخاذ قوانین جدی برای سگ های صاحبدار و صاحبان آنها هرگز یک اقدام دشوار یا غیر ممکن نیست و صرفا به شجاعت و عقلانیت نیاز دارد.
***
خانههایی که ساخته نشد، امتیازهایی که فروخته شد!
ایسنا گزارش داد: اگرچه خرید و فروش امتیاز واحدهای نهضت ملی مسکن، غیر قانونی است و در صورت مشاهده علاوه بر لغو امتیاز متقاضیان، با مشاوران املاک که در این فعالیت مشارکت دارند نیز برخورد قضایی میشود، همچنان این نوع معاملات به شکل علنی و غیرعلنی در جریان است.
مسئولان وزارت راه و شهرسازی بارها بر غیرقانونی بودن خرید و فروش امتیاز واحدهای نهضت ملی مسکن تاکید کردهاند.
بعضا مشاهده میشود افرادی که در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کردهاند امتیاز خود را در دفاتر مشاوران املاک به صورت قولنامهای واگذار میکنند. ظاهرا علاوه بر مشاوران املاک، در مواردی دفاتر اسناد نیز اقدام به ثبت این قراردادها میکنند. این در حالی است که واحد مسکونی به شخص ثبتنام کننده در این طرح واگذار میشود و تا تحویل واحد قابل واگذاری نیست.
در سایتها و اپلیکشنهای فروش مسکن آگهیهایی درخصوص فروش امتیاز واحدهای مسکن ملی توسط برخی متقاضیان و نیز مشاوران املاک دیده میشود.
معاملهی امتیاز نهضت ملی مسکن در شرایطی به یکی از فعالیتهای زیرپوستی برخی متقاضیان و دلالان مسکن تبدیل شده که در مواردی حتی واحد مسکونی فرد ثبت نام کننده وارد فرآیند اجرا نشده و زمین آن نیز مشخص نیست.
در این خصوص یک مقام وزارت راه و شهرسازی گفته است: واگذاری و انتقال امتیاز مسکن ملی به غیر، به صورت وکالتی فاقد وجاهت قانونی و غیرمعتبر است و بر اساس مقررات، پیگرد قانونی داشته و در صورت مشاهده، علاوه بر اقدام قانونی علیه افراد متخلف و لغو امتیاز متقاضیان، با دفاتر ثبت اسناد و مشاورین املاک که در این فعالیت مشارکت دارند از طریق مراجع قضایی وفق مقررات برخورد خواهد شد. [4]
*کار فروش زمین و امتیازهای نهضت ملی مسکن به جای باریک کشیده است. این در حالی است که در بحث نهضت ملی مسکن هنوز شاهد اقدام تأثیرگذاری هم از سوی دولت نبوده ایم.
پیش از این، مدیر کل بنیاد مسکن استان خراسان رضوی نیز طی سخنانی در جمع خبرنگاران گفته بود: طبق شنیده ها، برخی- کسانی که زمین های ۹۹ ساله به آنان در روستاها برای ساخت مسکن در قالب طرح نهضت ملی مسکن واگذار شده است، اقدام به فروش زمین کرده اند!
سیدخلیل منبتی با اشاره به واگذاری ۲۶ هزار قطعه زمین مسکونی در روستاهای استان خراسان رضوی بیان کرده بود: در صورتی که پس از گذشت سه تا ۶ ماه از واگذاری زمین به این افراد، اقدام به ساخت واحد مسکونی و داشتن حداقل ۱۰ درصد پیشرفت اجرایی در ساخت نکرده باشند، زمین از آنان بازپس گرفته می شود، لذا افرادی که زمین ها را نیز خریداری می کنند، چندین برابر متضرر خواهند شد. [5]
اظهارات مقامات ذیربط مبنی بر غیر معتبر بودن واگذاری امتیازات و زمین های طرح نهضت ملی مسکن در حالی است که این کار عملا انجام می شود و خبری از نظارت مسئولان بر بازار مسکن نیست.
لازم به ذکر است که در سایر ابعاد بازار مسکن نیز اثری از نظارت های دولت دیده نمی شود و مثلا دستور چندین ساله دولت برای تعیین سقف اجاره بها نیز عملا بلااجرا مانده است.
***
1_mshrgh.ir/1593552
2_https://www.etemadonline.com/tiny/news-657220
3_isna.ir/xdQVLd
4_isna.ir/xdQVBt
5_mshrgh.ir/1593552