گروه بین‌الملل مشرق- سرخط اخبار ایران در رسانه‌های صهیونیستی به همراه گزیده‌ای از مهمترین مطالب آن در ادامه برای استفاده کارشناسان و مخاطبان محترم آمده است:

مشرق: محورهای اصلی اخبار روز گذشته رسانه‌های انگلیسی‌زبان صهیونیست‌ها درباره ایران شامل استقبال ایران از آشتی حماس و فتح در فلسطین علیه اسرائیل، حمایت مردم ایران از توافق عادلانه هسته‌ای، و نابودی یک نمونه ناو هواپیمابر آمریکایی در مانور ایران می‌شود.



هاآرتص/ ایران از آشتی فلسطینیان علیه "اشغالگران صهیونیست" استقبال کرد

ایران، دشمن قسم‌خورده اسرائیل، شنبه از توافق آشتی بین دو گروه بزرگ فلسطینی استقبال کرد اما درباره توافق دو طرف برای تشکیل دولت واحد سکوت اختیار کرد. مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه ایران در اظهاراتی در این‌باره گفت: "جمهوری اسلامی ایران از هر اقدامی جهت اتحاد، همبستگی و آشتی ملی فلسطینیان علیه اشغالگران صهیونیست استقبال می‌کند."

اما وی اشاره مستقیمی به توافق محمود عباس رئیس‌جمهور فلسطین با گروهک حماس برای تشکیل دولت واحد نکرد. افخم تصریح کرد: "ایران از هر تصمیمی حمایت می‌کند که موجب تحقق ایده‌آل‌های ارزشمند علیه یک رژیم خشونت‌طلب و توسعه‌طلب شود."

توافق بین حماس و حزب فتح که محمود عباس عضوی از آن است، مبنی بر ایجاد دولتی متشکل از تکنوکرات‌های مستقل طی پنج هفته آینده و برگزاری انتخابات دست‌کم شش ماه دیگر است. ایران مدت‌هاست از حماس و سایر فرقه‌های خشونت‌طلب که خواهان نابودی دولت "نامشروع" یهودی هستند، حمایت می‌کند.

تایمز اسرائیل/ وزیر خارجه ایران: مردم از توافق عادلانه هسته‌ای حمایت خواهند کرد

محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران یک‌شنبه گفت اکثریت مردم ایران از توافق جامع هسته‌ای که "به حقوق ایران و خواسته‌های مردم احترام بگذارد" حمایت خواهند کرد. ظریف طی کنفرانس مشترک خبری با همتای اتریشی خود "سباستین کورتز" تأکید کرد: "این تنها توافقی است که من و رئیس‌جمهور آقای روحانی با آن موافقت خواهیم کرد."

کروتز هم با تصریح این نکته که توافق جامع به ثبات منطقه کمک خواهد کرد، گفت: "باید از هدر رفتن این فرصت جلوگیری کنیم، چون این راه‌حل مذاکرات هسته‌ای منجر به ثبات و امنیت در تمام منطقه خواهد شد و از دیدگاه اقتصادی هم برای مردم ایران مفید خواهد بود."

مفاد توافق نهایی در مذاکرات هسته‌ای با غرب ممکن است شامل کاهش تعداد سانتریفیوژهای ایران، تغییر در طراحی یک رآکتور جدید در اراک و دادن اجازه نظارت بیش‌تر به ناظران سازمان ملل باشد. این در حالی است که تا همین جا هم دولت روحانی مورد انتقاد شدید اصولگرایان قرار دارد که معتقدند مذاکره‌کنندگان امتیازات بیش از حدی را در مذاکرات به طرف غربی داده‌اند.

هاآرتص/ ایران قرار است ماکت ناو هواپیمابر آمریکایی را در مانور خود نابود کند

ارتش ایران قرار است طی مانور بعدی خود یک مدل ساختگی از ناو هواپیمابر آمریکایی را هدف قرار دهد. دریاسالار "علی فدوی" فرمانده نیروی دریایی سپاه قدرتمند پاسداران می‌گوید نیروهای ایرانی "بعد از پایان ساخت نمونه این ناو، آن را در تمرین‌های خود هدف قرار می‌دهند." وی افزود: "ما باید نقاط ضعف و قوت دشمن خود را بیاموزیم."

این اولین واکنش مقامات ایرانی به گزارش ماه مارس است که در آن آمده بود ایران در حال ساخت نمونه‌ای ساده از ناو هواپیمابر USS Nimitz در منطقه جنوبی بندر عباس است. مقامات ایرانی در آن زمان چیزی در این‌باره نگفتند، اما تلویزیون دولتی ایران اعلام کرد که از این نمونه در یک فیلم استفاده خواهد شد.

روزنامه‌های ایران خبر داده بودند که این نمونه "بخشی از دکور" فیلمی به کارگردانی نادر طالب‌زاده درباره سقوط هواپیمای مسافربری ایران ایر به دست ناو آمریکایی "وینسنس" در سال 1988 است. آمریکا می‌گوید شلیک به هواپیما که موجب سقوط و کشته شدن 290 مسافر و خدمه آن شد، یک اتفاق بوده است.

تحلیلگران اطلاعاتی آمریکا اولین بار تابستان گذشته و از روی تصاویر ماهواره‌ای از تأسیسات نظامی ایران متوجه این نمونه در حال ساخت از ناو آمریکایی شدند. این نمونه همان شکل و سبک خاص ناوهای کلاس Nimits را دارد و شماره 68 مربوط به Nimitz هم به زیبایی در کنار قوس آن نوشته شده است. جنگنده‌های ساختگی هم روی عرشه ناو گذاشته شده‌اند.

مقامات آمریکایی گفته‌اند که این نمونه هیچ سیستم پرتاب هسته‌ای ندارد و تنها دو سوم طول یک ناو هواپیمابر معمولی 1100 فوتی را دارد. مقامات اطلاعاتی واشینگتن هم اعتقادی ندارند که ایران می‌تواند یک ناو هواپیمابر واقعی را بسازد.