نیک آهنگ‌کوثر (مدیر) منصوب مهدی هاشمی برای مدیریت سایت سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت و یار غار وی به هنگام فرار از کشور، در سایت شخصی خود (خودنویس) نوشت: مهدی هاشمی فراموش نکرده با چند نفر در واشنگتن تماس تلفنی گرفته تا بتواند رابطی پیدا کند تا اطلاعاتی به مقام‌های خزانه‌داری برای افزایش تحریم‌ها علیه ایران بدهد.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

** کیهان

رازگشایی از محبوبیت ایران و مهارت در حل بحران‌های منطقه

یک نشریه آمریکایی تأکید کرد مقاومت و مهارت موجب گسترش نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه شده و پیشبرد این سیاست متوقف به برداشته شدن تحریم‌ها نیست.

نشنال اینترست با این استدلال که توافق هسته‌ای با ایران موجب افزایش مداخله ایران در منطقه خواهد شد نوشت: چنین استدلالی گمراه کننده است و نشانگر عدم درک از ماهیت و چرایی توسعه نفوذ شدید ایران در منطقه طی سال‌های اخیر می‌باشد. در این راستا، به منظور درک علت رسیدن ایران به جایگاه یک قدرت منطقه‌ای، باید ساز و کارهایی را که این کشور توانسته با بهره‌گیری از آن‌ها، دیگران را با خود همسو کند، ارزیابی کنیم.

این نشریه می‌افزاید: در محور استراتژی ایران، ایدئولوژی انقلابی این کشور یا آنچه از آن با نام «مقاومت اسلامی» یاد می‌شود، قرار دارد. ایران تصویری از مقاومت اسلامی را نشان داده که از مرزهای قومی فراتر رفته و با رویکردهای محبوب ضد آمریکایی، ضد صهیونیستی و ضد افراط‌گرایی در منطقه ارتباط برقرار می‌کند. با وجود اینکه به دلیل ماهیت فرقه‌گرایانه برخی بحران‌های منطقه، این تصویر با چالش‌هایی نیز مواجه شده، ایران همچنان منطقی‌ترین متحد برای شمار زیادی از اعرابی است که به دولت‌های منطقه خلیج فارس بی‌اعتماد بوده و نیازمند سلاح برای مبارزه با افراط‌گرایان هستند.

نشنال اینترست تصریح کرد: در کنار ایدئولوژی انقلابی، مسأله مهم دیگر، وجود این حقیقت است که ایران خواد را در پاسخ دادن به بحران‌های منطقه‌ای ماهر نشان داده است. در جایی که دیگران شکست خورده‌اند، ایران راه‌حل‌های سیاسی و نظامی خود را مطرح کرده که توانسته به سرعت سبب پر کردن خلأ قدرت و به موفقیت رسیدن متحدانش شود. نمود این امر به خوبی در عراق قابل مشاهده است.

ایران به مدت بیش از سه دهه، تحت تحریم‌های شدید بین‌المللی قرار داشته است. از سوی دیگر، درست در میان جنگ ویرانگر ایران و عراق بود که ایران توانست ریشه شکل‌گیری حزب‌الله را در لبنان ایجاد کند که اکنون به مهمترین بازیگر غیر دولتی در منطقه تبدیل شده است. درعراق، با وجود منابع فراوانی که آمریکا از نظر مالی دارد، نفوذ ایران از این کشور بیشتر است.
نشریه مذکور خاطرنشان کرد: حتی اگر بپذیریم که ایران با استفاده از ثروت خود اقدام به توسعه نفوذ می‌کند، این استدلال که برداشته شدن تحریم‌ها به مداخله بیشتر ایران منجر خواهد شد، صحیح نیست. این استدلال نه تنها نوع کارکرد سیستم سیاسی ایران را نادیده می‌گیرد، بلکه ظرافت‌های سیاست منطقه‌ای ایران را نیز در نظر نمی‌گیرد. این استدلال که برداشته شدن تحریم‌ها به افزایش نفوذ ایران در منطقه منجر می‌شود، به دلایل مختلف صحیح نیست. چندین دهه تحریم علیه ایران، نتوانسته در این امر تغییر خاصی ایجاد کند و برداشته شدن تحریم‌ها نیز تأثیر چندانی بر سیاست منطقه‌ای ایران نخواهد داشت.

واقعا هاشمی نگران فشار تحریم‌ها بر مردم است؟!

رفیق گرمابه و گلستان مهدی هاشمی می‌پرسد آیا واقعا هاشمی مخالف تحریم و نگران آثار آن است؟

نیک آهنگ‌کوثر (مدیر) منصوب مهدی هاشمی برای مدیریت سایت سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت و یار غار وی به هنگام فرار از کشور، در سایت شخصی خود (خودنویس) نوشت: مهدی هاشمی فراموش نکرده با چند نفر در واشنگتن تماس تلفنی گرفته تا بتواند رابطی پیدا کند تا اطلاعاتی به مقام‌های خزانه‌داری برای افزایش تحریم‌ها علیه ایران بدهد. مطمئنا یادش هم هست وقتی از او پرسیده شد که وقتی پدرش در آن سال (1389)، رئیس مجلس خبرگان و رئیس مجمع تشخیص مصلحت بوده و یکی از «استوانه‌های نظام»، چه پاسخی درباره ارتباط پدرش و خودش با ماجرای تحریم داده است؟ حالا در نظر بگیرید هاشمی رفسنجانی را که امروز دارد درباره اثر تحریم‌ها حرف می‌زند.

هاشمی اخیرا گفت تحریم‌ها پدر مردم را درآورده و استخوان آنها در حال خرد شدن است.

خودنویس می‌افزاید: مهدی هاشمی فراموش نکرده وقتی درباره تقسیم وظایف بعد از سال 88 حرف می‌زد، او یک وظیفه داشت، پدرش یک وظیفه، و فائزه هاشمی وظیفه‌ای دیگر. خوشبختانه یا متاسفانه، این حرف او مستند شده است وقتی می‌گوید: «ما تقسیم کار کرده‌ایم هر کسی کار خودش رو می‌کند. بابا کار خودش رو می‌کند. اینها به من گیر داده‌اند چون می‌خواهند وظیفه اصلی‌ام را انجام ندهم. وظیفه من به عنوان مهدی هاشمی این نیست که رسانه‌های خبری را کنترل کنم. من وظیفه‌ای برایم تعریف شده که آن را انجام می‌دهم.» مهدی هاشمی به عبارتی می‌گوید که براساس وظیفه‌ای که برایش تعریف شده کار می‌کند و خارج از آن محدوده نمی‌رود. آیا تلاش برای افزایش تحریم‌ها علیه کشور خودش، بر پایه همین تقسیم وظیفه است؟

در ادامه این یادداشت آمده است: مهدی هاشمی حتما به یاد دارد که در روز 13 اکتبر 2010، بعد از بحث مبسوطی درباره متابولیزم و اهمیت خوردن دارو (احتمالا تحریم نشده) درباره تشدید تحریم‌ها چه گفته؟ لابد وکیل محترمش که منتظر روزهای خوبی است، چنین چیزی را هم «دروغین» می‌خواند. به اعتراف وزیر ارشاد، ایران باید خسارتی 14 میلیارد دلاری به شرکت اماراتی کرسنت بپردازد، ولی احتمالا کسی که ضرری از این بابت نخواهد خورد، جورکننده قرارداد است.
یادآور می‌شود نیک‌آهنگ کوثر کاریکاتوریست بسیاری از نشریات زنجیره‌ای است که در طول سالها به ترور شخصیت‌ هاشمی مشغول بود اما به مرور با عناصری نظیر مهدی و فائزه هاشمی رفیق صمیمی شد.

پولیتیکو: قرار نیست توافق هسته‌ای گشایشی در اقتصاد ایران ایجاد کند

نشریه آمریکایی پولیتیکو در گزارشی به آثار اقتصادی توافق هسته‌ای پرداخت.

این نشریه نوشت: اگر تحریم‌ها به سرعت متوقف یا لغو شوند، جمهوری اسلامی بلافاصله به منابع مالی عظیمی دست می‌یابد که ممکن است براساس نگرانی عده‌ای از آنها برای فعالیت‌های تروریستی خود بهره بگیرد. در مقابل عده‌ای هستند که خبر از تهدیدی دیگر می‌دهند. به عقیده این گروه، اگر تحریم‌ها به سرعت متوقف نشوند و تهران احساس نکند که از بار آنها دست‌کم تا اندازه‌ای خلاص شده، ممکن است انگیزه خود را برای اجرای توافق جامع از دست بدهد.

پولیتیکو افزود: با این حال الیزابت روزنبرگ مشاور سابق وزارت خزانه‌داری آمریکا در امور تحریم در این باره گفته است؛ حقیقت این است که بنا به چند دلیل توقف تحریم‌ها نه سریع خواهد بود و نه آسان.

پولیتیکو نوشت: مسئله گشایشی که قرار است توقف تحریم‌ها ایجاد کند نیز در دراز مدت در هاله‌ای از ابهام است. از جمله اگر در سال 2016 یک جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برنده شود، آن گاه به تعهد ایالات متحده به اجرای تواقف جامع اتمی نیز نمی‌توان اعتمادکرد.
نشریه آمریکایی نوشت: بنا به دلایلی از همین قبیل، تحلیل‌گران معتقدند کمپانی‌های آمریکایی همچنان در برابر ایران و تجارت در این کشور دست به عصا خواهند بود و دیگر کمپانی‌های خارجی هم ترجیح خواهند داد محتاطانه رفتار کنند تا مبادا مورد غضب آمریکا واقع شوند.

به عقیده روزنبرگ، این امر می‌تواند باعث استیصال و عصبیت در تهران شده و از انگیزه مقامات جمهوری اسلامی برای اجرای توافق جامع بکاهد.

پولیتیکو خبر می‌دهد در کنفرانس سالانه جروزالم پست که اوایل ماه جاری میلادی در نیویورک برگزار شده است، جک لو وزیر خزانه‌داری آمریکا تأکید کرد، بهبود فوری اقتصاد ایران پس از لغو تحریم‌ها افسانه‌ای بیش نیست. اینجاست که این احتمال پیش می‌آید که بهبود اقتصادی کند و پس از توقف تحریم‌ها دست تندروها در تهران را قوی کند که از ابتدا با مذاکرات اتمی و دادن امتیاز به غرب در ازای رهایی از تحریم‌ها مخالفت کرده‌اند.

آن سخنان فقط برای انتخابات بود؟!

مسئولان و حامیان دولت، در دوره دولت قبل ریشه مشکلات اقتصادی کشور را سوءمدیریت دولت وقت می‌دانستند و نقش تحریم‌ها را ناچیز عنوان می‌کردند. اما از دو سال پیش با تغییر دولت، مواضع آنها هم تغییر کرده و اکنون می‌گویند ریشه مشکلات اقتصادی، تحریم‌ها است و رفع تحریم‌ها نیز به توافق با آمریکا منوط است.

مروری بر مواضع روحانی در 2 سال پایانی دولت دهم نشان می‌دهد آن زمان روحانی اعتقاد داشت که دلیل اصلی مشکلات اقتصادی کشور، سوءمدیریت است و تحریم تاثیر ناچیزی دارد. سایت مشرق با مرور سخنان روحانی در گذشته می‌پرسد، «روحانی قبل از ریاست‌جمهوری تحریم‌ها را چقدر موثر می‌دانست؟»  روحانی 23اردیبهشت 92 در مورد اینکه تورم و تحریم تا چه حد با هم در ارتباطند، گفت «یکی از دلایل تورم کاهش تولید است. هر چند تورم و تحریم با هم در ارتباطند اما اگر تحریم هم نمی‌بود ما تورم را داشتیم. الان دولت نقدینگی را به 7 برابر افزایش داده است. وقتی نقدینگی زیاد باشد، گرانی هم خواهد بود. این کاهش ارزش پول ملی هم به معنای تورم جدید است. ضمن اینکه باید روابط ما با دنیا معتدل و منطقی باشد و همه اینها در شرایط اقتصادی کشور موثر است.»

 روحانی همچنین 7 اردیبهشت 92 با بیان اینکه یک مدیریت خوب می‌توانست جلوی تحریم‌ها را بگیرد، گفته بود: آیا اموری چون افزایش نقدینگی در جامعه و 7 برابر شدن آن و تبدیل 68 هزار میلیارد تومان نقدینگی جامعه در عرض 7 سال به 450 هزار میلیارد تومان ربطی به تحریم‌ها داشت؟ یا به مدیریت ضعیف مسئولان امر برمی‌گردد؟ رشد اقتصادی ایران در شرایط امروز یا صفر و یا زیر صفر است در حالی که ما هیچ‌گاه چنین شرایطی را نداشتیم و از این رو به نظر می‌رسد مشکل از مدیریت داخلی است؛ البته بخشی از مشکلات به تحریم‌های بین‌المللی برمی‌گردد، اما این موضوع هم به مدیریت داخلی کشور برمی‌گردد، چرا که یک مدیریت خوب می‌توانست جلوی تحریم‌ها را گرفته یا حداقل این تحریم‌ها را تقلیل کند.

روحانی در تاریخ 22 فروردین‌ 92 نیز تصریح کرده بود: مدیریت اقتصادی کشور به جای آنکه در این شرایط حساس با تکیه بر قدرت مقاومت و ابتکار مردم عزیز و سرفراز ایران پیام رشد پایدار به جهان بدهد، متاسفانه پیام ضعف به تحریم‌کنندگان می‌دهد... همه ضعف‌ها و ناکارآمدی‌ها را نمی‌توان پای تحریم نوشت.

 حسن روحانی 23 مهر 91 نیز خاطرنشان کرده بود: مگر از سال 1385 تحریم نشدیم، اما برای شرایط تحریم چه کار کردیم؟ آیا به فکر اقتصاد مقاومتی و برنامه‌ریزی برای این شرایط بودیم؟ آنچه مهم است سرمایه اجتماعی است اگر مردم بدانند و مطمئن باشند مسئولان می‌فهمند و دلسوزند و به دنبال حل مشکلات و مسائل هستند، از این شرایط عبور می‌کنیم. اما شرط اساسی این مسئله امید به آینده است دیگر دوران شعار دادن و درشت‌گویی گذشته است و مردم از بس حرف شنیدند خسته شدند.

پرسش مهم این است که اکنون چه اتفاقی افتاده که آقای روحانی حتی آب خوردن و محیط‌زیست را هم به لغو تحریم‌ها مشروط می‌کند!

قاچاق کالا در سال 93 چهار برابر واردات رسمی!

یک روزنامه حامی دولت اذعان کرد میزان قاچاق کالا در سال 93، چهار برابر واردات رسمی به کشور بوده است.

روزنامه آفتاب یزد در گزارشی نوشت: قاچاق دیگر آنقدر تکراری شده که نوشتن از آن و ارائه راهکار برایش نه تازه است و نه چاره‌ساز، گویی مانند سرطانی به جان اقتصاد کشور افتاده است. اما شاید کمتر باری «قاچاق کالا از مبادی قانونی» به گوشمان رسیده باشد.

قاچاق کالا از مبادی قانونی به چند شکل صورت می‌گیرد و علل آن متعدد است؛ پولشویی، کم‌اظهاری، پرداخت سود و عوارضی کمتر از میزان واقعی.

مجیدرضا حریری، عضو کمیسیون واردات اتاق بازرگانی قاچاق کالا به صورت رسمی و قانونی را الفاظی صوری می‌داند و معتقد است باید از آنها به «تخلفات گمرکی» یادکنیم. وی می‌گوید: «این مفاهیم به صورت صوری به کار برده می‌شود، اما معنی مشخصی ندارد. اتفاقی که در گمرک افتاده است، این است که اظهار در حال حاضر به صورت الکترونیکی انجام می‌شود. زد و بندهای بین صاحب کالا و مامور ارزیابی گمرک می‌تواند در عدم ارائه اظهارها کمک کند.»

حریری می‌افزاید: در سال 93 کالای ساخته شده‌ای که توسط تجار جابه‌جا شد، در مجموع 5 میلیارد دلار بود. اما آنچه که قاچاق شد، 20 میلیارد دلار بود، یعنی 4 برابر واردکنندگان قانونی.
این اقتصاددان تاکید می‌کند که عده‌ای سعی دارند آدرس قاچاقچی را گم کنند، با کارهایی مثل تعریف قاچاق معادل کوله‌بری و... با این کارها می‌خواهند آدرس قاچاقچی را گم کنند که چه کسی است. یک مثال یخچال فریزر ساید بای ساید است. مگر چقدر یخچال فریزر ساید بای ساید از گمرک ترخیص می‌کنیم. آمارها موجود است، اما نگاه کنیم، ببینیم چقدر یخچال فریزر ساید بای ساید در بازار موجود است و فروخته می‌شود. نمی‌توانیم بگوییم یخچال فریزر ساید بای ساید با قاطر یا کوله‌بر قاچاق می‌شود، قطعا به صورت سازمان‌یافته قاچاق می‌شوند. آدرس‌های غلط و پرت کردن حواس مردم از موضوع اصلی قاچاق، کار غلطی است. همه چیز تمیز و حساب‌شده وارد می‌شود. پیدا کردنش هم در عین حال کار سختی نیست.

آفتاب یزد همچنین درباره سوءاستفاده‌های میلیاردی از کارت‌های بازرگانی نوشت: متاسفانه برخی از فعالان اقتصادی برای فرار از پرداخت مالیات به سراغ افراد ناآگاه می‌روند و با دادن مبلغ ناچیزی به ‌آنان، برایشان کارت بازرگانی می‌گیرند سپس با انجام فعالیت‌های اقتصادی گوناگون با استفاده از این کارت‌های بازرگانی سودهای کلان و میلیاردی می‌برند. این در حالی است که دارنده کارت باید مالیات بدهد و این دسته از فعالان اقتصادی از این طریق از پرداخت مالیات فرار می‌کنند.

در این باره، مدیرکل امور مالیاتی استان کردستان با اشاره به تخلفاتی در صدور کارت بازرگانی استان گفت: کارت بازرگانی برای زن 75 ساله، بدون اطلاع وی 12میلیارد تومان با این کارت فعالیت اقتصادی انجام شده است و از سوی اداره مالیات نیز برگه مالیاتی یک میلیارد تومانی برای این شخص صادر شده است.

در همین حال محمود دودانگه مشاور وزیر صنعت می‌‌گوید: چیزی که مسلم است این است که اتاق‌های بازرگانی باید دقت خود را بیشتر کرده و در تکمیل مدارک و صدور کارت یک نظام‌مندی داشته باشند و حتی بعد از صدور بازرگانی دائما این پایش و کنترل را انجام دهند.به نظر من اتاق‌های بازرگانی می‌توانند دقت بیشتری داشته باشند تا سوءاستفاده از کارت‌های بازرگانی انجام نشود.

** خراسان

ابلاغيه جديد براي لغو يک مصوبه دولت احمدي نژاد

بر اساس ابلاغيه يک مسئول ارشد اجرايي به آخوندي و ظريف، مقرر شده براي مذاکره، پيش امضا (پاراف) و امضاي موقت پروتکل اصلاحي موافقت نامه حمل و نقل هوايي بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت اوکراين که در تيرماه سال ۱۳۷۲ به امضاي دو طرف رسيده بود، ظرف ۳ سال از تاريخ ابلاغ اين تصويب نامه اقدام و مراحل قانوني تا تصويب نهايي پيگيري شود. بر اساس بند دوم اين ابلاغيه، مصوبه دولت سابق که در آخرين روزهاي فعاليت اش در اين خصوص تصويب شده، لغو خواهد شد.

رد درخواست يک وزير به علت تاثير بر تورم

بر اساس دستور روزهاي اخير يک مسئول مهم اجرايي به تعدادي از اعضاي کابينه، اعلام شده است که با توجه به بررسي هاي صورت گرفته، درخواست شماره ۰۲ /۱۰۰ /۲۰۳۶ وزارت راه و شهرسازي براي افزايش نرخ عوارض جابه جايي کالا، ضمن بررسي شوراي اقتصاد پس از بحث در اين خصوص با توجه به سياست دولت در تعديل و کاهش تورم، درخواست مذکور به طور رسمي رد شده است.


** وطن امروز


۲۶ خرداد؛ رفراندوم تاریخی «نه به سازش» و «آری به مقاومت»


محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در پایان نشست دبیران این حزب با اشاره به حضور با شکوه مردم در تشییع جنازه شهدای غواص گفت: روز 26 خرداد یک روز مانند روز 9 دی بود. آن روز که محمد بخارایی در همان میدان بهارستان گلوی منصور، نخست‌وزیر شاه خائن را باگلوله درید، فریاد برآورد: «من اولین گلوله را به سینه دشمن رها کردم، یعنی ای جوانان مسلمان به پیش!» از آن روز تاکنون جوانان سینه خود را در برابر دشمنان اسلام سپر کردند و سکوت سیاه استبداد و مستکبران را در تاریخ این ملت شکستند. روز 26 خرداد امسال ده‌ها هزار جوان رشید ایرانی آمده بودند تا با تعظیم و تکریم شهدا بگویند ما تا آخر ایستاده‌ایم. حبیبی با اظهار تأسف از تیتر روزنامه‌های مدعی اصلاح‌طلبی در روز چهارشنبه گذشته، اظهار داشت: روزنامه‌های مدعی اصلاح‌طلبی شعارهای مردم در 26 خرداد امسال را «مصادره شهدا» و «برگزاری یک میتینگ سیاسی» معنی کردند. این فهم از شعارهای ملت واقعاً تأسف‌انگیز است. مگر این جماعت دنبال سازش با آمریکا هستند که از شعار مرگ بر آمریکا می‌ترسند. دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب درباره تشییع شهدا تصریح کرد: شهیدان غواص 29 سال پیش دل به رود اروند زدند و در 26 خرداد امسال سر از تهران درآوردند، درست زمانی که بایدمردم را به مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن دعوت کنند، همین پیام را آوردند که ما ایستادیم حتی با دست‌های بسته، شما هم بایستید. روز 26 خرداد در حقیقت یک رفراندوم تاریخی بود؛ مردم به سازش «نه» گفتند و به مقاومت «آری».

دسترسی مدیریت شده هم  منجر به دستیابی به اسرار امنیتی می‌شود


سیدفضل‌الله موسوی، استاد حقوق روابط بین‌الملل دانشگاه تهران در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به شاخص‌ها و ویژگی‌های توافق بد و توافق خوب اظهار داشت: به طور کلی توافقی که از حیثیت و اعتبار کشور دفاع کند، توافق خوبی است. وی افزود: پذیرش بازرسی از مراکز نظامی مصداق خوبی برای یک توافق خوب نیست، زیرا مراکز نظامی و امنیتی باید به دور از بازرسی‌ها و دسترسی‌ها باشند، برخی به‌طور کلی اعلام می‌کنند ایران هیچ بازرسی‌ای نخواهد داشت و تنها دسترسی‌هایی را ایجاد خواهد کرد، هر چند عنوان دسترسی یا بازرسی مدیریت‌شده را مطرح می‌کنند اما این هم به گونه‌ای است که دست طرف مقابل را باز گذاشته و باعث دستیابی آنها به اطلاعات می‌شود، قطعا چنین توافقی، توافق خوبی نخواهد بود زیرا اطلاعات و اسرار امنیتی و نظامی کشور را در اختیار دیگران قرار می‌دهد. این استاد دانشگاه تهران با اشاره به مساله تحریم‌‌ها در یک توافق خوب یادآور شد: تحریم‌های ایران به دلیل اینکه ظالمانه و غیرقانونی است باید بلافاصله پس از توافق برداشته شود زیرا تحریم‌های ایران دارای ابعاد هسته‌ای و حقوق بشری است و بیشتر سیاسی است تا حقوقی، بنابراین در یک توافق خوب تحریم‌ها بلافاصله در اولین روز اجرای توافق به طور یک جا حذف می‌شود. موسوی با اشاره به بحث تحقیق و توسعه دانش هسته‌ای در یک توافق خوب خاطرنشان کرد: حق توسعه یکی از حقوق مسلم بشری است و کشوری حق ندارد سایر کشورها را از این حق محروم کند.


** آرمان

ناپدید شدن هدایای خارجی وزارت نفت

شنیده شد که برخی هدایای خارجی در وزارت نفت در دولت گذشته ناپدید شده‌اند. رسم است در مناسبات بین كشورها هدایایی نفیس یا غیرنفیس بین وزرا در سطوح مختلف رد و بدل می‌شود. این هدایایی نفیس و گرانبها در دفتر شخص وزیر یا شخص مسئول به عنوان یادگاری نگهداری می‌شود. شنیده‌های نفت ما حكایت از آن دارد كه برخی از اشیاء قیمتی كه پس از انقلاب به وزرای نفت توسط برخی كشورها اهدا شده بود در دولت احمدی‌نژاد به یك‌باره ناپدید شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد كه در دولت جدید به دستور وزیر تمام هدایای دریافتی توسط وزارت نفت كد‌گذاری شده تا امكان سوءاستفاده از این اموال امكان‌پذیر نباشد. 
 
تکذیب برکناری استاندار فارس

شنیده شد که معاون سیاسی وزارت کشور در واکنش به انتشار اخبار برخی رسانه‌ها مبنی بر برکناری استاندار فارس اعلام کرد: برکناری استاندار فارس شایعه‌ای بیش نیست. ایرنا نوشت؛ محمدحسین مقیمی افزود: تا این لحظه هیچ گونه تغییری در استانداری فارس ایجاد نشده است. وی همچنین گمانه‌زنی برخی رسانه‌ها مبنی بر برکناری سیدمحمد احمدی، استاندار فارس و انتخاب کدخداپور، معاون سیاسی امنیتی استاندار به جای وی را تکذیب کرد.
 
سفر احمدی‌نژاد به «جیبوتی»

شنیده شد که بر اساس اسناد منتشرشده در پایگاه ویکی‌لیکس، وزارت امورخارجه عربستان و سفارتخانه‌های این کشور در پایتخت‌های مختلف از جمله تهران خبرهای مربوط به روابط ایران با جنبش حماس را به‌طور ویژه پیگیری می کنند. انتخاب نوشت؛ در اسناد منتشرشده گزارش‌های متعددی درباره روابط ایران با جنبش حماس و دیدارهای مسئولان دو طرف وجود دارد. یکی از این اسناد به تلاش کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس برای راضی کردن اسماعیل هنیه به خودداری از سفر به تهران اشاره می کند. در این اسناد چند گزارش درباره سفر اسماعیل هنیه به ایران، سخنان و دیدارهای او در تهران آمده است. بر اساس یکی از اسناد سری منتشرشده در پایگاه اینترنتی ویکی‌لیکس، عربستان‌سعودی روابط ایران و جیبوتی را و همچنین سفر احمدی‌نژاد به این کشور را به دقت زیر نظر داشته است. بر اساس یکی از اسناد ویکی لیکس ریاست اداره اطلاعات عمومی عربستان گزارشی سری از روابط ایران و جیبوتی و تاریخچه این روابط تهیه کرده بود. این گزارش شامل سفرهای متقابل مقامات ایران و جیبوتی از جمله سفر محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق ایران به جیبوتی و امضای توافقنامه‌های اقتصادی بین دو کشور است.
 
بازداشت موقت مدیرعامل اسبق منطقه آزاد قشم

شنیده شد که رئیس کل دادگستری هرمزگان جزئیاتی از بازداشت موقت مدیرعامل اسبق منطقه آزاد قشم در رابطه با پرونده فرودگاه قدیم قشم و پرونده‌های مالی این منطقه آزاد عنوان کرد. مهر نوشت؛ حجت‌الاسلام محمدصادق اکبری در نشستی خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه که در سالن جلسات دادگستری هرمزگان برگزار شد، در مورد آخرین وضعیت پرونده تخلفات مالی و زمین‌خواری در جزیره قشم بیان کرد: پرونده در شعبه مورد نظر در حال بررسی و پیگیری است و تعدادی از مدیران و افراد مرتبط با پرونده جهت بازجویی و جمع‌آوری اطلاعات احضار شدند که در روند بررسی پرونده یکی از مدیران اسبق منطقه آزاد قشم به صورت موقت بازداشت شد. وی عنوان کرد: این پرونده در جریان ابهامات و شکایت‌های مطرح شده اراضی فرودگاه قدیم قشم و تخلفات مالی در استان تشکیل و در حال بررسی بیشتر است.
 
اختلاس میلیاردی در یکی از بانک‌های اصفهان

شنیده شد که رئیس دادگستری استان اصفهان با اعلام خبر یک فرار مالیاتی از کشف این پرونده در اصفهان خبر داد. تابناک نوشت؛ البته این خبر چندی پیش در فضای مجازی و از سوی برخی رسانه‌ها به صورت غیررسمی نیز مطرح شد. حال خسروی‌وفا در این مورد گفته است؛ این پرونده یک فرار مالیاتی 300 میلیارد تومانی بوده است که از سوی چند حسابدار در یک شرکت صورت گرفت. وی اظهار کرد: در این پرونده چند نفر از کارمندان اداره مالیاتی نیز دست داشته اند و روش فرار نیز جعل فاکتور و اسناد بوده است. همچنین یکی دیگر از تخلفات مالی سنگین در اصفهان طی ماه‌های اخیر که اکنون پرونده آن رسانه‌ای شده است، اختلاس 42 میلیارد و 300 میلیون ریالی در یکی از شعب پست‌بانک اصفهان است. این اختلاس از سوی دو نفر از کارمندان این بانک انجام شده و به گفته رئیس دادگستری استان اصفهان متهمان دستگیر شده اند.
 
خبر پسر از ناامیدی هسته‌ای پدر

شنیده شد که فرزند یکی از مسئولین که در امور پزشکی فعال است از «ناامیدی» پدرش درخصوص به نتیجه رسیدن پرونده هسته‌ای و برداشته شدن تحریم‌ها خبر داده و تاکید کرده است: آمریکایی‌ها تا امتیاز بزرگی از ما نگیرند درمورد تحریم‌ها کاری نمی‌کنند و لذا بعید است که مذاکرات به نتیجه برسد و آنها تحریم‌ها را بردارند. پارسینه نوشت؛ وی افزوده است: چون دو سال پیش امتیازاتی که باید می‌دادیم و ندادیم، شرایط مذاکرات بد شده است بنابراین حالا باید امتیازات بیشتری بدهیم. این یک واقعیت است که اگر امتیاز مناسبی به آمریکا و غرب ندهیم، این پرونده همچنان مفتوح خواهد ماند. از این فرزند مسئول درباره علت نرفتن پدرش به عربستان سؤال شده که وی جواب داده که پدرم قصد داشت به عربستان برود و می‌توانست مشکل بین دو کشور را حل کند، اما آقای روحانی خیلی خوشش نیامد. دکتر روحانی مایل نبود که این کار توسط پدرم انجام شود و دوست داشت که از کانال دستگاه دیپلماسی خودش موضوع حل شود.
 
تكذيب استعفاي استاندار خراسان رضوي

شنیده شد که مديركل روابط عمومي استانداري خراسان رضوي شايعه استعفاي استاندار خراسان رضوي را تكذيب كرد. امير پورمهدي با اشاره به شايعات منتشر شده مبني بر استعفاي استاندار خراسان رضوي، اظهار داشت: من تمامي اين شايعات را قوياً تكذيب مي‌كنم و استعفاي استاندار به هيچ‌وجه صحت ندارد. وي خاطرنشان كرد: عليرضا رشيديان هيچگونه استعفايي ارائه نكرده است. مدير روابط عمومي استانداري خراسان رضوي درباره شايعات منتشر شده بر تعليق حكم جمشيدي معاونت برنامه‌ريزي اين استانداري نيز تصريح كرد: تعليق حكم آقاي جمشيدي معاون استاندار خراسان رضوي نيز به هيج‌وجه صحت ندارد. 
 
رئیس شورای روستای«راوه» دلیجان به قتل رسید

شنیده شد که حسین علیزاده، رئیس شورای روستای راوه شهرستان دلیجان به ضرب گلوله اسلحه شكاری كشته شد.ایرنا نوشت؛ این اتفاق شنبه‌شب رخ داده است. با توجه به شایع شدن اخباری درباره سیاسی بودن این اقدام، شكرا... حسن‌بیگی، معاون سیاسی- امنیتی استاندار مركزی با تاكید براینكه تاكنون هیچ موردی كه نشان دهد این اقدام سیاسی بوده، یافت نشده است، گفت: مقتول بعد از خروج از مسجد توسط فرد ناشناسی به قتل می‌رسد. وی شخصیت سیاسی نبوده و اقدامات لازم جهت بررسی حادثه در دست انجام است.  

** ایران

تحریم‌هایی که می‌ماند

هماهنگ‌کننده ضدتروریسم وزارت خارجه امریکا گفته است که هیچ یک از تحریم‌های مربوط به آنچه او حمایت ایران از تروریسم خواند، بعد از توافق هسته‌ای احتمالی ایران و 1+5 لغو نمی‌شود. به گزارش فارس، «تینا کیداناو» هماهنگ‌کننده ضدتروریسم وزارت خارجه امریکا روز جمعه همزمان با انتشار گزارش سال ۲۰۱۴ تروریسم گفت: «این گزارش، لزوماً حرفی درباره تعداد حملاتی که به تحریک‌ یا حمایت برخی کشورهای خاص در تمامی موارد صورت گرفته‌ است اشاره‌ای نکرده است... اما ما همچنان بسیار بسیار درباره فعالیت سپاه و همچنین واسطه‌های آنها که از جانب ایران فعالیت می‌کنند، نگران هستیم.»


تکذیب ساخت مجسمه روحانی

دبیر ستاد مردمی جشن بزرگداشت ۲۴ خرداد در سرخه اخبار مربوط به ساخت مجسمه رئیس‌جمهوری را تکذیب کرد. «تدبیر و امید» نوشت؛ «مهدی غلامی سرخه با ارسال یادداشتی اعلام کرد: «این اثر حجمی نه قرار بود سردیس باشد و نه مجسمه‌ای که اساساً ساخت آن با هنر دینی و اسلامی و روحیات و اخلاقیات جناب رئیس‌جمهوری همسو نیست؛ بلکه یک اثر هنری فاخر ماندگار است که تصویر پرتره رئیس‌جمهوری با کنار هم قرار دادن تعدادی میله فلزی نمادی از سال‌های مبارزه ایشان در پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون می‌باشد، طراحی شده است که پیشنهاد شد در ورودی زادگاهش نصب شود.»


پاسخ زیباکلام به حدادیان

صادق زیباکلام در نامه‌ای به سعید حدادیان نوشت: «فرموده بودید که آقای‌ هاشمی رفسنجانی به جای بازدید از جبهه‌ها و رفتن با کاروان راهیان نور، به کیش و جت اسکی می‌روند و... ای کاش جنابعالی هم به کیش و جت اسکی تشریف می‌بردید اما در عوض ۶ میلیون جوان مملکت امروز بیکار نبودند؛

ای کاش جنابعالی و همفکرانتان هم به کیش و جت اسکی می‌رفتید اما از در و دیوار مملکت پرونده فساد نمی‌ریخت؛ ای کاش جنابعالی هم عید نوروز به کیش و جت اسکی می‌رفتید اما صف فارغ‌التحصیلان بهترین دانشگاه‌هایمان در مقابل سفارتخانه‌های غربی هر روز طولانی‌تر نمی‌شد؛ ای‌کاش جنابعالی هم به جت اسکی می‌رفتید اما به فکر سرمایه‌گذاری و تأمین آب مملکت هم می‌بودید؛ ای کاش جنابعالی هم به کیش می‌رفتید اما جنگل‌های مملکت به واسطه بی‌توجهی و کمبود امکانات این چنین در معرض نابودی قرار نمی‌گرفت؛ ای کاش جنابعالی هم به کیش و جت اسکی می‌رفتید اما در عوض محیط زیست‌مان در این حال و روز نبود؛ ای کاش جنابعالی و یارانتان هم به کیش و جت اسکی می‌رفتید اما شمار هم‌میهنان‌تان که به زیر خط فقر رفته‌اند چند برابر نشده بود؛ ای کاش و ای کاش و باز هم ای‌کاش...»

حمله سیاسی به «اینستاگرام» یک روحانی

حجت الاسلام زائری که چندی پیش در صفحه «اینستاگرام» خود انتقاداتی را نسبت به حضور احمدی نژاد بر روی سن در مراسم تشییع شهدای غواص کرده بود، اخیرا با تهمت ها و فحاشی هایی در این صفحه و از سوی برخی فعالان مجازی مواجه شده است که بر اثر همین موضع طی نامه ای به وزیر اطلاعات که در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده است خواستار رسیدگی به این موضوع شده. در بخشی از این نامه آمده است:« کاملا واضح است این هجوم مجازی به شکل سازماندهی شده برای اهداف سیاسی در ماههای آینده و در آستانه انتخابات مجلس و خبرگان و در حمایت از یک جریان خاص صورت می گیرد. می گویند در سالهای گذشته ارقام هنگفتی اموال ناپدید شده است و سرنخی از آنها به دست نیامده ، اینک این سرنخ را بگیرید و ببینید به کجا می رسید. شاید بخشی از آن اموال دارد اینجا برای اشتغال زایی برای جماعتی بی ادب و هتاک در پشت مانیتورها و به شکل گروهی هزینه می شود» .

** شرق

کمک یک‌میلیارد‌و ۵۰۰ میلیون ریالی مقام‌معظم‌رهبری برای آزادی زندانیان نیازمند


پایگاه اطلاع‌رسانی مقام‌معظم‌رهبری: هم‌زمان با برگزاری بیست‌و‌هشتمین همایش گلریزان، ویژه كمك به آزادی زندانیان نیازمند، حضرت آیت‌الله‌خامنه‌ای، مقام‌معظم‌رهبری، یک‌میلیارد‌و ۵۰۰ میلیون ریال به این امر خداپسندانه اختصاص دادند. جشن گلریزان، هر سال در ماه مبارک رمضان، به همت ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و كمك به زندانیان نیازمند، با حضور جمعی از مسئولان و خیّرین نیکوکار در تهران و شهرهای مختلف کشور برگزار می‌شود.

علیزاده طباطبایی: نگفتم حکم اعدام صادر شده


شرق: محمود علیزاده‌طباطبایی در گفت‌و‌گو با «شرق»، درباره خبر صدور حکم اعدام برای محمدعلی طاهری، که روز یکشنبه خبرگزاری تسنیم به نقل از او منتشر کرده بود، توضیح داد. به گفته طباطبایی، پس از تماس خبرگزاری تسنیم با او، به عنوان وکیل طاهری، وی به خبرنگار تسنیم توضیح داده که قاضی پرونده به صورت شفاهی از تصمیم خود برای صدور حکم اعدام به او خبر داده است. طباطبایی با تأکید بر اینکه «در گفت‌و‌گو با تسنیم گفتم تا وقتی که حکم به ما ابلاغ نشده، نمی‌توانیم بگوییم چنین حکمی صادر شده»، انتشار خبر صدور حکم اعدام موکلش به نقل از او در تسنیم را نادرست دانست. همچنين یک منبع آگاه روز گذشته در گفتگو با ميزان اعلام كرد: حکم محمد‌علی طاهری تا امروز صادر و ابلاغ نشده است.

انتخاب شورای اصلاح‌طلبان در استان‌ها در مراحل پایانی


ایلنا: آذر منصوری گفت: پیگیری‌های لازم در حال انجام است و انتخاب شورای اصلاح‌طلبان در استان‌های کشور، مراحل پایانی خود را طی می‌کند. علاوه‌بر‌این، هم‌اکنون و به‌تدریج شورای حوزه‌های انتخابیه نیز به‌موازات شوراهای استانی در حال شکل‌گیری هستند؛ بنابراین شوراهای استانی براساس وظایفی که برعهده آنها گذاشته شده است، فعالیت‌های خود را آغاز کرده‌اند. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: معتقدیم فرمول رسیدن به اجماع اصلاح‌طلبان در همه استان‌ها یکسان نیست. بررسی اینکه نحوه دستیابی به اجماع و ائتلاف، براساس چه مکانیسمی باشد، برعهده شوراهای استانی است.

امشب آيت‌الله آملی‌لاريجانی با مردم سخن می‌گويد


روابط‌عمومي قوه‌ قضائیه: حسن رحیمی، مدیرکل روابط‌عمومی و تشریفات قوه قضائیه، اعلام کرد: آيت‌الله آملي‌لاريجاني، رئيس دستگاه قضا، امشب ساعت ٢٢:٤٥، از شبكه اول سيماي جمهوري اسلامي ايران در يك گفت‌وگوي زنده تلويزيوني، ضمن ارائه گزارشی از عملكرد دستگاه قضائی با مردم سخن مي‌گويد. 

دستور وزیر کشور در مورد اتفاقات روز تشییع شهدا


ایسنا: حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور، گفت: وزیر کشور به استاندار تهران دستور داده است بررسی‌های لازم را درباره اتفاقات روز تشییع پیکر شهدا در تهران انجام دهد.

انتشار خاطرات امام(ره) فقط با مجوز مؤسسه تنظيم و نشر 


تسنیم: حمید انصاری، قائم‌مقام مؤسسه تنظیم نشر و حفظ آثار امام‌خمینی(ره)، گفت: امروز ممکن است هرکسی سنگ امام و انقلاب را به سینه بزند، ولی در رفتار و گفتار و کردارش، به گونه دیگری عمل کند. انصاری افزود: جلسه خصوصی امام، که مخفیانه ضبط نمی‌شده است. بله، اگر مخالف با مسلمات اندیشه امام باشد یا سیره امام این را نفی کند، اینجا مؤسسه موضع می‌گیرد و تاکنون هم گرفته است؛ البته معتقدیم در انتشار خاطرات مربوط‌به امام نیز طبق قانونِ «نحوه حفظ آثار و یاد حضرت امام»، باید از مؤسسه مجوز بگیرند. اتفاقا یکی از موارد اختلاف‌ِنظر مؤسسه با برخی از مراکز اسناد و مؤسسات و انتشارات تاریخی، همین موضوع بوده است و حتی در برهه‌ای به رسانه‌ها نیز کشیده شد. ما مصر بوده و هستیم که طبق قانون و حکم حضرت امام(ره)، برای انتشار هرچه منسوب‌به امام است، باید از مرجعی که حضرت امام(ره) تعیین کرده‌اند و در قانون هم تصریح شده است، مجوز گرفته شود.