در حالی که طرح توسعه این 2 فاز در سال 1385 کلید خورد، از همان اوایل کار با تشدید تحریمها، شرکتهای خارجی که برای توسعه بخشهایی از این پروژه مذاکرات مفصلی انجام داده بودند، کار را رها کرده و به کشورهای خود بازگشتند.
در آن مقطع زمانی شاید کمتر کسی از مسئولان تصور میکرد با خروج شرکتهای خارجی بتوان این فازها را تکمیل کرد. با این حال، با واگذاری کامل پروژه به قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) و اعتماد به توان داخلی، نتیجه کار فراتر از آن چیزی شد که در ابتدا تصور میشد.
در 10 سالی که قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) مشغول توسعه این 2 فاز بزرگ بود، حتی در سختترین شرایط اقتصادی و سیاسی که دولت به علت مشکلات تحریمها و کسری بودجه نمیتوانست به این پروژه اعتبار مناسب تزریق کند، کار در این میدان متوقف نشد و قرارگاه با استفاده از منابع سپاه به تکمیل این پروژه بزرگ ادامه داد.
تاخیر در تزریق بودجه دولت به فازهای 15 و 16 حتی به چند سال کشید و با تغییر دولت نیز ادامه یافت.
این در حالی بود که اگر هر شرکت خارجی مجری این پروژه بود به محض توقف تزریق بودجه، کار را تا دریافت اعتبار تعطیل میکرد.
بهمنماه سال گذشته اسحاق جهانگیری رئیس جمهور رقم بدهی دولت به قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) را حدود 5 هزار میلیارد تومان بدهی اعلام کرد و از همراهی قرارگاه با دولت تقدیر کرد.
با توجه به واقعیات فوق، میتوان گفت این پروژه که ظرفیت تولید روزانه بیش از 50 میلیون متر مکعب گاز شیرین، 77 هزار بشکه میعانات گازی، 400 تن گوگرد، 2700 تن اتان و 2900 تن پروپان و بوتان را دارد، با شرایط بیپولی دولت اما با اتکا به توان داخلی و منابع سپاه تکمیل شد.
همچنین در شرایط سیاسی کشور که برخی جریانهای حاشیهساز تلاش میکنند رابطه دولت با نهادهای انقلابی همچون سپاه را تیره سازند، حضور حسن روحانی در مراسم افتتاح فازهای 15 و 16 پارس جنوبی که به فازهای سپاه موسوم شدهاند، پیام مهمی در بر دارد.