اشتغال بخش کشاورزی تا پایان سال 1393 بیش از 101 هزار نفر کاهش یافت و به 3.8 میلیون نفر رسید که بدین ترتیب سهم این بخش از کل اشتغال کشور به کمترین میزان در ده سال اخیر رسيده است.

گروه اقتصادي مشرق- بانک مرکزی در گزارشی اعلام کرد در دولت یازدهم به جای ایجاد شغل، شغل‌های موجود کاهش یافته است.

بانک مرکزی در خلاصه تحولات اقتصادی کشور در سال 1393 از منفی شدن روند اشتغالزایی در دولت روحانی خبر داد.

* كاهش اشتغال بخش کشاورزی به پایین‌ترین رقم یک دهه اخیر

بر اساس گزارش بانک مرکزی، موجودی اشتغال بخش کشاورزی تا پایان سال 1393 بیش از 101 هزار نفر کاهش یافته و به 3.8 میلیون نفر رسیده است.

بدین ترتیب سهم بخش کشاورزی از کل اشتغال کشور به کمترین میزان (17.9 درصد) در 10 سال اخیر سقوط کرده است. 

در بخش صنعت نیز تعداد شاغلان تا پایان سال 1393 بالغ بر 122 هزار نفر کاهش داشته و به 7.2 میلیون نفر رسیده است. در این مدت مجموع شاغلان بخش خدمات هم 187 هزار نفر کمتر شده و به 10.3 میلیون نفر رسیده است.

بانک مرکزی همچنین اعلام کرده که در سال مذکور بیش از 161 هزار فرصت شغلی نیز از مجموع شاغلان روستایی کشور کاسته شده است.

بانک مرکزی علت كاهش اشتغال را عدم اجرای برنامه‌های اشتغالزایی عنوان کرده است. به عنوان مثال برای طرح خوداشتغالی و مشاغل خانگی، فقط 3.2 درصد از سهمیه 3 هزار میلیارد تومانی ابلاغی به بانک‌ها تحقق یافته است. 

پیش از این رسانه‌ها بر اساس گزارش‌های مرکز آمار از منفی شدن روند اشتغال در دولت یازدهم خبر داده و نوشته بودند: در طول ۲۷ماه فعالیت دولت تدبیر و امید، هرماه ۵۳۵۲ نفر در ایران شغل خود را از دست داده اند.

مقایسه نتایج طرح آمارگیری فصلی نیروی کار در پاییز ۹۴ با تابستان ۹۲ نشان می دهد در تابستان۹۲، ۲۲.۱۹۱.۲۴۴ نفر در ایران شاغل بوده اند، اما این آمار در پاییز ۹۴ به ۲۲.۰۴۶.۷۳۳ نفر رسیده است.

به این ترتیب خالص ایجاد شغل از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون منفی ۱۴۴.۵۱۱ نفر بوده است و با احتساب ۲۷ ماه (دو سال و ۳ ماه) از عملکرد این دولت، هر ماه ۵.۳۵۲ ایرانی شغل شان را از دست داده اند.