کد خبر 573233
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۱

رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی از بررسی موضوع تعیین تعرفه واردات لوازم خانگی بر اساس میزان ساخت داخل خبر داد و گفت: با توجه به رقابت نابرابر بین تولیدکنندگان داخلی و واردکنندگان، این موضوع در وزارت صنعت در حال پیگیری است.

به گزارش مشرق، محمدرضا دیانی  اظهار داشت: رکود در صنعت لوازم خانگی همچنان وجود دارد و بهبودی در فضای تولید و بازار مشاهده نمی‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی رقابت نابرابری با واردکنندگان دارند که یکی از این مسائل به موضوع هزینه‌های مالی برمی‌گردد، به طوری که هزینه مالی تولیدکنندگان داخلی 7 تا 8 برابر رقبای خارجی است.

وی تصریح کرد: همچنین تولیدکنندگان داخلی در زمینه مواد اولیه با مشکل روبه‌رو هستند و مواد اولیه داخلی را به ویژه در مورد محصولات پتروشیمی و فولاد گران‌تر از بازارهای جهانی خریداری می‌کنند.

دیانی اضافه کرد: از سوی دیگر، برای تأمین مواد اولیه وارداتی نیز با مشکلاتی روبه‌رو هستیم و کشورهای خارجی که محصولات ساخته شده خود را به بازار ایران صادر می‌کنند، استراتژی در پیش می‌گیرند که بر اساس ‌آن، مواد اولیه را گران‌تر از نرخ‌های جهانی به تولیدکنندگان ایرانی عرضه می‌کنند تا واردات محصولات آنها به صرفه‌تر باشد.

* کره‌ای‌ها مواد اولیه را گرانتر از قیمت جهانی به ما می‌دهند

وی توضیح داد: کره جنوبی، ژاپن و چین مواد اولیه صنایع لوازم خانگی و نساجی را گران‌تر از نرخ‌های جهانی به بازار ایران عرضه می‌کنند تا تولیدکنندگان ایرانی نتوانند با آنها رقابت کنند.

وی با اشاره به موضوع تبلیغات به عنوان یکی دیگر از مشکلات تولیدکنندگان داخلی در رقابت با شرکت‌های خارجی، گفت: واردکنندگان لوازم خانگی بودجه‌های زیادی را برای تبلیغات صرف می‌کنند و در حال حاضر علاوه بر تبلیغات مستقیم کالاها، شاهد پخش انواع فیلم‌های کره‌ای از شبکه‌های تلویزیونی هستیم که در واقع تبلیغات استراتژیک شرکت‌های خارجی را نشان می‌دهد.

رئیس انجمن لوازم خانگی تصریح کرد: این در حالی است که در شبکه‌های داخلی مرتب علیه کیفیت محصولات ایرانی تبلیغات منفی صورت می گیرد.

وی در ادامه از بررسی موضوع تغییر تعرفه واردات لوازم خانگی بر اساس میزان ساخت داخل این محصولات خبر داد و گفت: این مسئله در وزارت صنعت پیگیری می‌شود تا شرایط رقابت برای تولیدکنندگان ایرانی بهبود یابد.

دیانی تأکید کرد: دولت باید در جذب سرمایه‌گذاران خارجی طوری عمل کند که به جای ایجاد کارخانه‌های جدید، از ظرفیت موجود در کشور و خطوط تولید فعلی استفاده شود که این استراتژی در کشورهایی مانند ترکیه و چین اجرایی شده است.

* نصف ظرفیت صنعت لوازم خانگی تعطیل است

دیانی با بیان اینکه در حال حاضر کمتر از 50 درصد ظرفیت کارخانه‌های لوازم خانگی کشور فعال است، گفت: کارخانه‌های داخلی با انباشت کالا روبه‌رو هستند و رکود همچنان پا برجاست.

رئیس انجمن لوازم خانگی تأکید کرد: وزارت صنعت و دولت باید در رابطه با صنایعی که از مزیت‌هایی مانند گاز ارزان یا مواد معدنی ارزان برخوردار نیستند ولی محصول های‌تک تولید می‌کنند، برنامه‌ریزی حمایتی داشته باشد تا بتوانند با کالاهای وارداتی رقابت کنند.

منبع: فارس