کتاب «ساعت 16 به وقت حلب» نوشته سید حسن شکری که در ارتباط با سردارشهید حاج حسن همدانی است، در مراسمی رونمايي شد. گلعلی بابایی گفت: سردار همدانی علاوه بر اینکه یک نظامی قدر و معتقد به نظام اسلامی و مدافع بود برای گسترش فرهنگ دفاع مقدس نیز خیلی زحمت کشید.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، مراسم معرفی و رونمايي از کتاب «ساعت 16 به وقت حلب» به میزبانی نهاد کتابخانه‌ها و شهرداری منطقه 15 ناحیه 7 با حضور چند تن از مسئولان شهرستان قیامدشت، گلعلی بابایی نویسنده دفاع مقدس و دکتر سید حسن شکری نویسنده کتاب و جمعی از علاقه‌مندان در سرای محله قیامدشت برگزار شد.

در این مراسم حجت الاسلام محمدحسین امیری، امام جمعه قیامدشت گفت: شهدای مدافع حرم حق زیادی از جهات مختلف بر گردن ما دارند. اینها کسانی هستند که امنیت داخلی و آسایش ما را در خارج از مرزهای ما تامین کردند و رقم زدند که احساس ناامنی نکنیم. ما نتوانستم آنقدر که باید و شاید از آنها تجلیل کنیم و شاید درست هم متوجه نشدیم که چه کار بزرگی کردند. دشمن ناامنی را به اروپا و آمریکا برد اما به برکت خون شهدا آرامش در کشور ما برقرار است.

گلعلی بابایی در این مراسم گفت: قدردانی از شهید، تقدیر از اعتقادهای همه ماست. صحبت کردن درباره سردار شهید حاج حسین همدانی کار مشکلی است؛ چراکه ما در حد و قواره او نیستیم. افتخار من این است ساعت‌ها با او درباره خاطرات جنگ و خاطراتی از دفاع مقدس صحبت می‌کردیم و ماحصل آن کتاب‌هایی در این زمینه است.

وی افزود: کتاب‌های زیادی درباره شهید همدانی نگارش شده است و همچنین مستندهای زیادی نیز از تلویزیون پخش شده و همه اینها نشان‌دهنده این است که سردار همدانی علاوه بر اینکه یک نظامی قدر و معتقد به نظام اسلامی و مدافع بود برای گسترش فرهنگ دفاع مقدس نیز خیلی زحمت کشید.

بابایی تصریح کرد: وقتی سردار همدانی سال 90 به عنوان مستشار نظامی به سوریه رفت، مشاوره‌های بسیار خوبی به فرماندهان و ارتش سوریه داد. پس از سنجیدن موقعیت، یگان‌های مدافع حرم را تاسیس کرد؛ یگانی از رزمنده‌های شیعه و سنی افغانستان، یگانی از رزمنده‌های ایران و یگانی هم از رزمنده‌های عراقی. همچنین برنامه‌ریزی سازماندهی‌های وی باعث نجات سوریه از سقوط شد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از پیشنهادهای وی و در واقع آخرین پیشنهاد همدانی این بود که در اسلحه‌خانه‌ها را باز بگذاریم که مردم از خودشان دفاع کنند و همین زمینه‌ای برای تشکیل بسیج وطنی شد. راهی که وی انتخاب کرده بود استفاده از فرهنگ و خاطرات 8 سال دفاع مقدس بود؛ مثلا کتاب‌هایی مانند زندگینامه حاج احمد متوسليان و حاج احمد همت را به عراقی ترجمه کرد و در بین ارتش سوریه و نیروهای بسیجی سوریه پخش کرد و بازتاب خوبی از نظامیان گرفت.

این نویسنده دفاع مقدس ضمن تشکر از شکری، در ارتباط با کتاب «ساعت 16 به وقت حلب» گفت: تنوع خاطرات در این کتاب نشان می‌دهد که همه اقشار با سردار همدانی ارتباط مستقیم داشتند.

در بخش دیگری از مراسم سید حسن شکری نویسنده کتاب گفت: 18 سال همنشينی و زندگی تنگاتنگ با شهید همدانی من را بر آن داشت، بعد از شهادت وی با قلبی آکنده از درد شروع به جمع‌آوری آثاری درباره وی کنم. بعد از شهادت سردار همدانی کارم را تقریبا کنار گذاشتم. «ساعت 16 به وقت حلب» شامل 65 خاطره از شهید همدانی در عرض 65 سال زندگی پربار وی است که از تولد آغاز می‌شود و تا پایان عمر پربرکت وی ادامه دارد.

شکری در پایان سخنرانی خود به نیابت از همسر شهید که در مراسم حضور نداشت، خاطره‌ای از کتاب را خواند.

در پایان مراسم، با حضور مهدی حیدری، معاون اداره کل کتابخانه‌های عمومی، رئیس کتابخانه‌های عمومی شهر ری، امام جمعه، شهردار و بخشدار قیامدشت از کتاب «ساعت 16 به وقت حلب» رونمايي شد.