کد خبر 815115
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۰

سخنگوی دولت تنها ۲۰ روز بعد از اینکه گفته بود شاید بنزین گران‌تر از ۱۵۰۰ تومان شود، اعلام کرد می‌توان نرخ هر لیتر بنزین را تا ۱۲۰۰ تومان تعیین کرد!

به گزارش مشرق،  محمدباقر نوبخت چند هفته پیش و بعد از نقدهای فراوانی که به لایحه بودجه ۹۷ شد، گفته بود مسؤولیت این لایحه را می‌پذیرم و همه نقدها را متوجه من کنید. نوبخت در ۲۱ آذرماه هم درباره بنزین ۱۵۰۰ تومانی استدلال کرده بود که احتمال دارد بنزین حتی گران‌تر از ۱۵۰۰ تومان شود!

وی در این باره گفته بود: «در قانون بودجه سال جاری و لوایح گذشته همیشه ظرفیتی برای اصلاح قیمت حامل‌های انرژی در نظر گرفته می‌شود، در بودجه سال ۹۶، دولت اجازه دارد تا سقف ۴۸ هزار میلیارد تومان نسبت به اصلاح قیمت حامل‌های انرژی اقدام و درآمد کسب کند، در حال حاضر بر اساس قیمت‌های موجود چیزی حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان کسب کرده‌ایم».

نوبخت با اشاره به اینکه ۱۶ هزار میلیارد تومان فاصله تا سقف تعیین‌شده وجود دارد، بیان داشت: «با قیمت کنونی بنزین نمی‌توان به سقف رسید، بنابراین قیمت بنزین حتی می‌تواند به عددی بالاتر از عدد مطرح‌شده افزایش پیدا کند». با آغاز اعتراضات اما نوبخت در یک چرخش ۱۸۰ درجه‌ای اعلام کرد دولت با بنزین ۱۲۰۰ تومانی موافق است. عقب‌نشینی ۳۰۰ تومانی دولت از افزایش نرخ بنزین در حالی است که روی افزایش قیمت سوخت حساب کرده و با این عقب‌نشینی شاهد بی‌نظمی بیش از پیش بودجه‌ای خواهیم بود. عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ با بیان اینکه دولت به دنبال تعدیل برخی هزینه‌ها در لایحه بودجه ۹۷ است، گفت: رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه امروز(شنبه) تلفیق از آمادگی دولت برای عرضه بنزین با قیمت ۱۲۰۰ تومان خبر داده است.

مهرداد لاهوتی با بیان اینکه در جلسه امروز (دیروز) کمیسیون تلفیق برخی وزرای دولت از جمله وزیر نفت و وزیر اقتصاد و همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه حاضر بودند، گفت: در این جلسه نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه از آمادگی دولت برای تعدیل قیمت بنزین و تعیین قیمت ۱۲۰۰ تومان برای هر لیتر در سال آینده خبر داد. عضو کمیسیون تلفیق بودجه تاکید کرد: به هر حال نرخ پیشنهادی ۱۵۰۰ تومانی در نظر گرفته شده برای بنزین در سال ۹۷ قطعی نبوده و نمایندگان مجلس در این باره نظرات خود را دارند. لاهوتی ادامه داد: بر اساس گفته‌های رئیس سازمان برنامه و بودجه، دولت برای تعدیل برخی هزینه‌های ذکر شده در لایحه بودجه اعلام آمادگی کرده است.


دفتر محمدباقر نوبخت در اقدامی شتابزده بعد از انتشار این اظهارات، گفته‌های لاهوتی را تکذیب و اعلام کرد باید سخنان نوبخت رسما از طریق روابط‌عمومی اعلام شود. البته نمایندگان مجلس اعلام کردند نوبخت درباره بنزین ۱۲۰۰ تومانی سخن گفته و نباید این تکذیبیه را جدی گرفت.


گرانی بنزین به تشدید رشد نرخ تورم منجر می‌شود


 نماینده مردم سپیدان در مجلس شورای اسلامی گفت: می‌توان با لحاظ تجربه استفاده از کارت سوخت و سهمیه‌بندی، قیمت بنزین را دونرخی کرد به نحوی که کسانی که مصرف مازاد سوخت دارند بهای بیشتری پرداخت کنند. سیدعلاءالدین خادم در گفت‌وگو با خانه ملت درباره موضوع افزایش قیمت حامل‌های انرژی، گفت: عموم مردم نسبت به افزایش قیمت حامل‌های انرژی در لایحه بودجه سال ۹۷ اعتراض دارند، چرا که احساس می‌شود این موضوع سبب تشدید رشد تورم در جامعه می‌شود. نماینده مردم سپیدان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تجربه بیانگر این است که رشد قابل توجه و یک‌باره قیمت حامل‌های انرژی باعث ایجاد شوک اقتصادی در جامعه می‌شود، بنابراین باید در بحث افزایش نرخ حامل‌های انرژی، تمام جواب لحاظ شود.  


 رشد نرخ بنزین در مقطع فعلی باعث گرانی کاذب کالاها می‌شود


خادم در ادامه گفت‌وگوی خود افزود: در موضوع افزایش نرخ حامل‌های انرژی باید از نظرات کارشناسان استفاده کرد، چرا که افزایش نرخ سوخت در مقطع زمانی فعلی به صلاح اقتصاد کشور نیست.  وی با بیان اینکه با رشد قیمت حامل‌های انرژی به صورتی که در لایحه بودجه سال ۹۷ لحاظ شده، مخالف هستم، ادامه داد: وضعیت اقتصادی خانوارها به نحوی نیست که بتوانند تورم بیشتری را تحمل کنند و نباید فراموش کرد رشد نرخ بنزین در مقطع فعلی باعث گرانی کاذب کالاها می‌شود. خادم تصریح کرد: اگر قرار است نرخ حامل‌های انرژی با رشد روبه‌رو شود باید مکانیزم صحیحی وجود داشته باشد به‌نحوی که زیانی از این بابت متوجه اشخاصی که مصرف بهینه سوخت دارند، نشود. عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اگر در نهایت تصمیم بر این شد که نرخ حامل‌های انرژی در سال آینده با رشد روبه‌رو شود باید نرخ حامل‌های انرژی به صورت پلکانی افزایش یابد، همچنین می‌توان با لحاظ تجربه استفاده از کارت سوخت و سهمیه‌بندی، قیمت بنزین را دونرخی کرد به نحوی که کسانی که مصرف مازاد سوخت دارند بهای بیشتری پرداخت کنند.


 شیب افزایش قیمت حامل‌های انرژی تند نخواهد بود


سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۷ گفت: تلاش این است که قیمت حامل‌های انرژی مطابق شرایط اقتصادی در جامعه تعیین شود و رشد قیمت آنها با شیب کند باشد. علی‌اصغر یوسف‌نژاد، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۷، در نشست خبری خود با اصحاب رسانه درباره جلسه دیروز این کمیسیون گفت: در نشست کمیسیون تلفیق با حضور نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و زنگنه وزیر نفت چند موضوع مختلف درباره نرخ حامل‌های انرژی و کلیات بودجه مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: ابتدا باید توجه داشت مصوبات کمیسیون تلفیق به منزله حکم قطعی برای اجرا نیست، بلکه این مصوبات به عنوان یک موضوع تصویب شده در کمیسیون تلفیق است که برای اجرای قطعی باید در صحن علنی مجلس مورد موافقت نمایندگان قرار گیرد و بعد از آن نیز توسط شورای محترم نگهبان به تایید برسد. یوسف‌نژاد تصریح کرد: جهت‌گیری کمیسیون تلفیق بودجه مجلس و دولت این است که فشار اقتصادی به مردم بویژه اقشار کم‌درآمد و ضعیف جامعه تحمیل نشود. سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۷ افزود: اعضای کمیسیون تلفیق تلاش خواهند کرد براساس واقعیات جامعه تصمیم‌گیری شود و تصمیم‌گیری نهایی به مصلحت و منفعت کشور باشد و به اشتغالزایی و گردش پولی در کشور توجه شود.

وی گفت: موضوع افزایش قیمت حامل‌های انرژی برای جامعه اهمیت دارد، بنابراین باید به دقت مورد رسیدگی قرار گیرد. در تبصره ۱۸ لایحه بودجه مقرر شده که با افزایش نرخ حامل‌های انرژی ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان درآمد به دست بیاید که با محاسبه تامین منابع ۱۵ هزار میلیارد تومانی از صندوق توسعه ملی و ۵۰ درصدی که بانک‌ها و دولت در نظر می‌گیرند، در مجموع حدود ۷۴ هزار میلیارد تومان بابت اشتغالزایی صرف شود.

یوسف‌نژاد بیان کرد: اینکه شنیده می‌شود قیمت بنزین به هر لیتر ۱۵۰۰ و گازوئیل ۴۰۰ تومان خواهد رسید، باید توجه کرد که در لایحه پیشنهادی دولت اعدادی در این باره تعیین نشده و تلاش این است که قیمت حامل‌های انرژی مطابق شرایط اقتصادی در جامعه تعیین شود و رشد قیمت آنها با شیب کند باشد. سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۷ ادامه داد: آقای نوبخت و زنگنه که در جلسه کمیسیون تلفیق بودجه حضور داشتند نیز بر ضرورت اینکه شیب افزایش قیمت حامل‌های انرژی تند نباشد، تاکید داشتند، البته در ماده ۳۹ این اختیار به دولت داده شده است که تا سال ۱۴۰۰ قیمت حامل‌های انرژی به ۹۵ درصد قیمت‌ها در فوب خلیج‌فارس برسد.

منبع: روزنامه وطن امروز
 

برچسب‌ها