به گزارش مشرق، اسدالله قرهخانی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت در لایحه بودجه سال ۹۷ کل کشور پیشنهاد داده که قیمتهای حاملهای انرژی افزایش بیابد که در یکی از موارد آن افزایش قیمت بنزین تا ۱۵۰۰ تومان است، گفت: البته پیش از آنکه در برنامه ششم توسعه افزایش قیمت حاملهای انرژی مصوب شود مجلس در قانون هدفمند کردن یارانهها دولت را مکلف کرده بود که قیمت حاملهای انرژی با شیب ملایم افزایش بیابد.
وی با بیان اینکه متاسفانه هر دولتی که بر سرکار میآید بر اساس اهداف خود برنامهریزی بر روی مسائل کلان اقتصادی انجام میدهد، ادامه داد: به طور مثال زمانی که طرح تثبیت قیمتها مصوب شد برخی اعلام کردند این طرح اشتباه است و باعث شد شوکهای ناگهانی به جامعه میشود و جامعه نیز آمادگی برخورد با این شوکها را ندارد و در اثر سو مدیریت دولت این شوکها عدهای را ثروتمند و عدهای را فقیرتر میکند. حال باید از این افراد پرسیده شود آیا این افزایش ناگهانی قیمت حاملهای انرژی باعث شوک در جامعه نمیشود؟
نماینده مردم علیآباد کتول در مجلس با تاکید بر اینکه متاسفانه دولت در چند سال اخیر قیمت بنزین را افزایش نداده است که خود جای سوال دارد، افزود: مگر قانون دولت را مکلف نکرده است که حداقل باید سالیانه ۱۰ درصد به قیمت حاملهای انرژی اضافه شود، مگر مخارج پالایشگاهها و کرایه حملو نقل افزایش نیافته، مگر هزینههای جایگاهداری افزایش نیافته است، باید از دولت پرسید چرا در چند سال اخیر مبادرت به افزایش قیمت حامل های انرژی نکرده و این اقدام با چه هدفی انجام شده است که امروز در لایحه بودجه پیشنهادافزایش ۵۰ درصدی برای افزایش قیمت بنزین را به مجلس ارائه میکند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: اگر در ۵ سال گذشته دولت سالیانه ۱۰ درصد به قیمت حاملهای انرژی میافزود، امروز دیگر نیازی نبود که پیشنهاد افزایش ۵۰درصدی قیمت بنزین را به مجلس ارائه کند و نگران این نباشیم که با گرانی حاملهای انرژی به ویژه بنزین شوک یکباره به جامعه وارد شود.
قرهخانی با تاکید براینکه اگر قیمت حامل های انرژی به صورت غیرمعقول افزایش پیدا کند قطعاٌ باعث ایجاد تورم در نظام اقتصادی کشور میشود، گفت: البته استدلال دولت برای افزایش قیمت حاملهای انرژی سرمایهگذاری در بخش اشتغال است که با ایجاد شوکهای ناگهانی نمیتوان این کار را انجام داد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس افزود: پیشنهاد بنده این است که طی سه سال آینده حاملهای انرژی با شیب ملایم افزایش پیدا کند تا به جامعه شوک نیز وارد نشود. البته باید سازوکاری ایجاد شود که درآمدهای حاصل از افزایش قیمتها به سمت بیراهه نرود.