کد خبر 843185
تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۴:۳۰

محققان طی تحقیقات مختلف به این نتیجه رسیده‌اند که حتی فکر کردن به فست فودها می‌تواند سبب تحریکاتی در مغز شما شود.

به گزارش مشرق، محققان ثابت کرده‌اند که مصرف مداوم فست فودها منجر به کاهش خلق و خوی شده و شما را در معرض ابتلا به استرس‌های شدید و افسردگی قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید:

ارتباط چاقی دوران کودکی با بیماری‌های خطرناک بزرگسالی

کدام عوامل سبب افزایش انواع سرطان‌ها می‌شوند؟

با این حال شما ممکن است بعد از مصرف این نوع غذاهای آماده، شاهد تأثیرات عجیب و غریب آن‌ها روی سلامت مغزتان باشید:

شما بیشتر افسرده می‌شوید: مطالعات محققان اسپانیایی ثابت کرده که مصرف‌کنندگان فست فود ۵۱ درصد بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به افسردگی هستند. البته تحقیقات بیشتری مورد نیاز است تا ثابت شود فست فودها منجر به افسردگی می‌شوند و یا این که افراد افسرده بیشتر راغب به مصرف این نوع غذاها هستند!

شما سریع‌تر غذا می‌خورید: رستوران‌های فست فود طوری طراحی شده‌اند که شما را تشویق به غذا خوردن سریع‌تر می‌کنند در نتیجه کالری بیشتری از مصرف این غذاها دریافت خواهید کرد. در حقیقت مصرف غذا در رستوران‌های سالم، باعث کند خوری و دریافت حداقل ۲۰۰ کالری کمتر از رستوران‌های فست فود می‌شود.

علاوه بر افسردگی، خطر ابتلا به اضطراب با مصرف غذاهای فوری بیشتر می‌شود. کربوهیدرات‌های تصفیه شده در این غذاها باعث افزایش سریع قند خون شده و به همان سرعت افت قند خون را به همراه دارند. این وضعیت منجر به حملات هراس، بی‌خوابی و سایر علائم اضطراب می‌شود.

مغز شما قند بیشتری می‌خواهد: تمام فست فودها سرشار از قند هستند و مصرف هرچه بیشتر آن‌ها باعث می‌شود شما طلب قند بیشتری کنید. این در حالی است که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و چاقی در مصرف‌کنندگان قند بیشتر است.
تحقیقات همچنین ثابت کرده‌اند که مصرف قند اعتیادآور است.

شما دچار اضطراب می‌شوید: علاوه بر افسردگی، خطر ابتلا به اضطراب با مصرف غذاهای فوری بیشتر می‌شود. کربوهیدرات‌های تصفیه شده در این غذاها باعث افزایش سریع قند خون شده و به همان سرعت افت قند خون را به همراه دارند. این وضعیت منجر به حملات هراس، بی‌خوابی و سایر علائم اضطراب می‌شود. علاوه بر این، نبود اسیدهای چرب امگا ۳ در این غذاها باعث می‌شود شما بیشتر در معرض اضطراب قرار بگیرید.

بیش فعال می‌شوید: رنگ‌های مصنوعی موجود در فست فودها از جمله بنزوات سدیم، شما را در معرض خطر بیش فعالی قرار می‌دهد.

خطر ابتلا به زوال عقل در شما بیشتر می‌شود: مصرف غذاهای چرب و فست فودها منجر به افزایش تولید انسولین در پانکراس می‌شود و شانس ابتلا به دیابت نوع ۲ را در شما بالا می‌برد. اگر شما دچار مقاومت به انسولین شوید، توانایی ذخیره اطلاعات در مغزتان نیز کاهش یافته و خطر ابتلا به زوال عقل در شما بیشتر می‌شود.

قابلیت یادگیری در شما کاهش می‌یابد: ضعف حافظه در کسانی که به مقدار زیاد فست فود مصرف می‌کنند، مشهود است.


منبع: آوای سلامت