گردان کمیل لشگر 27 را همه مردم با ماجرای غمبار والفجر مقدماتی و گیر افتادنشان در یکی از کانال‌های مرزی عراق می‌شناسند. خوشبختانه زیارت کانال کمیل در فکه جنوبی روزی خیلی از زائران راهیان نور می شود.

گروه جهاد و مقاومت مشرق - حمید بناء از فعالان فرهنگی حوزه دفاع مقدس است که در عرصه ادبیات، هنرهای نمایشی و فضای مجازی، حضور چشمگیری دارد. او به‌تازگی نگارش کتابی با موضوع گردان کمیل لشکر 27 محمدرسول‌الله‌(ص) را به پایان رسانده و آماده چاپ کرده است. «کمیل هنوز زنده است» را انتشارات مجنون به زودی روانه بازار کتاب خواهد کرد. به همین بهانه گفت‌وگویی با نویسنده کتاب انجام داده‌ایم که از نظرتان می‌گذرد.

آقای بناء شما را به عنوان یک فعال فرهنگی در حوزه دفاع مقدس می‌شناسیم؛ از فعالیت‌ها و اقدامات خود در این حوزه بگویید.
پررنگ‌ترین فعالیت ما در حوزه فرهنگ و دفاع مقدس همراهی و همکاری با مجموعه تلویزیونی «از آسمان» به عنوان نویسنده است. مجموعه‌ای که به عنوان تنها برنامه مستمر سیما در حوزه دفاع مقدس شناخته می‌شود. «از آسمان» تا کنون بیش از 1200 مستند تولید و پخش کرده و به لطف شهدا این سیر همچنان ادامه دارد. در کنار آن ویژه‌برنامه‌های دیگری هم تهیه شد که به صورت موردی تولید و پخش می‌شود.

درباره کتاب کمیل هنوز زنده است، بیشتر بخوانیم:

کتاب گردان کمیل به چاپ نزدیکتر شد

کتابی که از دل یک گروه تلگرامی متولد شد + عکس

شنیدیم کتاب جدیدتان به نام «کمیل هنوز زنده است» به زودی منتشر می‌شود.
بله؛ «کمیل هنوز زنده است» قصه جالبی دارد. رزمنده‌های گردان کمیل یک گروه در شبکه اجتماعی دارند که علاوه بر گفت‌وگوهای معمولی بین رفقا، خاطرات روزهای جنگشان را هم در آن به اشتراک می‌گذارند. فضای این گروه بسیار جالب و دوست‌داشتنی است. با اینکه موهایشان سپید شده ولی در زمان خاطره‌گویی به همان جوان‌های روزهای جنگ تبدیل می‌شوند. پیشنهاد نگارش و تدوین این خاطره‌ها توسط آقای درویش یکی از فرماندهان اصلی گردان در دوران دفاع مقدس مطرح شد. خاطره‌ها بعد از گردآوری با تعهد به ساختارشان بازنویسی شدند و دو بخش معرفی فرماندهان شهید و تاریخچه هم به آن اضافه شد.

حمید بناء از فعالان فرهنگی حوزه دفاع مقدس

انگیزه شما برای نوشتن کتاب گردان کمیل چه بود؟
مهم‌ترین انگیزه بنده همان کششی است که به لطف شهدا ما را در این مسیر نگه داشته است. به هر حال حفظ و انتشار خاطره‌ها و مهم‌تر از آن تاریخ شفاهی دفاع مقدس وظیفه‌ای است که زمان آن خیلی زودتر از آنچه فکرش را بکنیم به پایان می‌رسد. مجالی برای درنگ نیست. خدا را شاکرم که توفیق این کار نصیبم شد. البته در این مسیر باید از عزیزان بسیاری سپاسگزاری کنم و امیدواریم «کمیل هنوز زنده است» به نمایشگاه کتاب تهران برسد.

مخاطبان می‌خواهند که از گردان کمیل و جهادشان در جنگ بیشتر بدانند...
گردان کمیل بن زیاد لشگر 27 را همه مردم با ماجرای غمبار والفجر مقدماتی و گیر افتادنشان در یکی از کانال‌های مرزی عراق می‌شناسند. خوشبختانه زیارت کانال کمیل در فکه جنوبی روزی خیلی از زائران راهیان نور می‌شود. در آن واقعه تلخ بسیاری از رزمنده‌های گردان کمیل مظلومانه شهید شدند و پیکرشان همانجا باقی ماند. بعدها در تفحص شهدا برخی از کمیلی‌ها شناسایی شدند ولی هنوز هم خانواده‌های بعضی از آنها چشم به راه عزیزانشان هستند. این گردان خط‌شکن بارها در عملیات‌های مختلفی شرکت داشت. شهادت فرماندهان و تعداد زیادی از نیروهای آن باعث شد که چند مرتبه به‌طور کامل بازسازی شود. کمیل در کربلای5 هم بسیار اثرگذار بود. نام کمیل در تاریخ لشگر 27 محمدرسول‌الله‌(ص) بسیار درخشان است.

«کمیل هنوز زنده است»

در جریان نوشتن این کتاب چه نکته‌ای به نظر شما جالب‌تر بود؟
آشنایی با کمیل و قرار گرفتن در حال و هوای بچه‌های آن مهم‌ترین دریافت من در مسیر انتشار کتاب بود که امیدوارم تا پایان عمر همراهم باشد. کمیل هنوز زنده است نخستین کار کاغذی بنده به حساب می‌آید.

در حال حاضر مشغول چه کاری هستید؟
این روزها به لطف شهدا مشغول جمع‌آوری خاطره‌هایی درباره شهید مدافع حرم امیرعلی محمدیان هستیم که ان‌شاء‌الله کار نوشتن آن به زودی تمام خواهد شد. شهید امیرعلی محمدیان یکی از دوستان ما بود که از دوران نوجوانی در پایگاه بسیج و مجموعه‌های فرهنگی شاهد بزرگ شدنش بودیم. پسری بسیار فعال و پرجنب‌وجوش و یک بسیجی به قول معروف پایکار. در اردوهای راهیان نور هم حضور مؤثری داشت. امیرعلی سال 94 در خان‌طومان سوریه به شهادت رسید و متأسفانه پیکرش به کشور بازنگشت. بعد از شهادتش پایگاه بسیج ما به نام ایشان شد و حال با افتخار در گفت‌وگوها خودمان را بچه‌های پایگاه شهید محمدیان معرفی می‌کنیم.

اشاره کردید زمان زیادی برای ثبت تاریخ شفاهی دفاع مقدس باقی نمانده است؛ چگونه می‌توان این خاطرات را از آسیب‌ها حفظ کرد؟
نگارش تاریخ شفاهی و خاطرات رزمنده‌ها به صورت گردانی یکی از نیازهای ضروری ما در حوزه دفاع مقدس است. همانطور که می‌دانید عملیات‌ها توسط گردان‌ها و فرماندهان آنها اجرا می‌شد. به این مورد باید زندگی چند ساله آنها در کنار هم را اضافه کرد. هویت‌بخشی به گردان‌ها و جمع‌آوری خاطرات و ثبت تاریخشان دانسته‌های ما از جنگ را کامل‌تر می‌کند.

منبع: روزنامه جوان