به گزارش مشرق، آیا کیکی که در آشپزخانه است اسمتان را صدا می زند؟ هر روز صبح شکر را در چای یا قهوه خود خالی می کنید؟ همیشه به دنبال دسر های شیرین هستید؟شما تنها نیستید. امروزه بیشتر مردم از هوس های قندی شدید رنج می برند، به شکلی که متوسط مصرف قند در طول روز 22 قاشق چای خوری شده است یعنی حدود سه برابر میزان توصیه شده است.
بیشتر بخوانید:
بهترین نوع "نمک" کدام است؟
بیشتر غذاهایی که به صورت طبیعی شیرین هستند سمی نیستند، بیشتر سموم طبیعی تلخ هستند. اولین غذایی که حیوانات پستاندار می خورند کمی شیرین است و آن شیر مادرشان است. بیشتر قندی که مردم استفاده می کنند از غذاهای فرآوری شده می آید، و باعث می شود به سادگی میزان مصرف از حد متعادل تجاوز کند. یک قوطی نوشابه حاوی 10 قاشق چای خوری قند است، یعنی اگر شخصی با ناهار خود یک قوطی نوشابه بنوشد از حد مجاز خود بیشتر استفاده کرده است. حتی غذاهایی که به نظر بی خطر می آیند مانند غذای کودکان، حاوی سطوح بالایی از قند هستند.
محققان رابطه آسیب دیده ما با قند را مورد بررسی و آزمایش قرار داده اند. محققان در دانشگاه ییل، از اسکن MRI استفاده کردند تا واکنش مغز را تحت تاثیر قند درک کنند. اما ( Emma ) سورانس سی ساله در حالی که فعالیت مغزش تحت نظر بود دوز کمی میلک شیک دریافت کرد. وقتی سورانس میلک شیک را چشید مغز برای نشان دادن شور و هیجان خود سرشار از فعالیت شد.
محققان می گویند: ما فکر میکنیم زیاده روی در خوردن غذاهایی که واقعا خوش طعم و لذیذ هستند می تواند خطرناک باشد.
محققان دانشگاه میشیگان در یک آزمایشگاه که شبیه به یک فست فود بود رابطه ی بین غذا و اعتیاد به آن را مورد بررسی قرار دادند. در تحقیقات آزمایشگاهی روی قند، افراد برای به دست آوردن میلک شیک مورد علاقه خود یک بازی کامپیوتری انجام می دادند و متاسفانه مشخص شد آنها برای به دست آوردن شیرین ترین میلک شیک ها به سختی تلاش می کردند.
دکتر اشلی گردراتز میگوید: مردم، به ویژه آنهایی که در خطر چاقی قرار دارند، برای به دست آوردن تنقلات شیرین فرآوری شده سخت تلاش می کنند.
به نظر می رسد قند در مغز درست مانند مواد مخدر عمل می کند.
چیزی که ما می بینیم این است که قند درست مانند مواد مخدر نقاط بسیاری از مغز را فعال می کند. حالا به این اندازه می دانیم که می توانیم بگوییم قند اعتیاد آور است. شاید تحقیقات بیشتری برای اطمینان کامل نیاز باشد اما در حال حاضر چنین برداشت می شود.
مراکز وابسته به قند می گویند این ماده اعتیاد آور نیست.
آنها می گویند: شواهد علمی نمی تواند کامل ثابت کند که قند یا هر ماده ی مغذی دیگری اعتیاد آور است. به علاوه هدف قرار دادن تمام قندهای طبیعی یک رویکرد ساده به مشکل پیچیده چاقی است که به سادگی می توان گفت نظریه ای علمی نیست.
تمام متخصصان موافقند که داشتن یک رژیم غذایی متعادل با مقدار مشخصی قند برای هر کسی ضروری است.
بهترین راه برای بالا بردن سطح برنامه غذایی این است غذاهایی را دوست بداریم که آنها نیز ما را دوست بدارند و به سلامتمان کمک کنند، طوری که قوه ی چشایی را بهبود ببخشند تا بیشتر جذب چنین غذاهایی شوید. یکی از مشخصه های غذاهای خوب این است که زیاد شیرین نیستند.
منبع: وب سایت دکتر کرمانی