سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** تاجزاده: باید درباره مسائل منطقه مذاکرات برد- برد را کلید بزنیم!
«مصطفی تاجزاده» از محکومین فتنه ۸۸ در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد گفت:
«برجام ثابت کرد که ما می توانیم درباره موضوعات مختلف به توافق برسیم و البته چالش ها هم بر سر مسائل اختلافی پابرجا بماند. حتی می توانیم در مورد مسائل منطقه ای مذاکره کنیم و در منطقه بازی برد-بردی تعریف کنیم که با کاهش حساسیت ها علیه خود در دنیا اهداف ملت ایران را پیش ببریم.»
تاجزاده افزود:
«در برخی موارد مانند عراق و افغانستان مواضع ما به آمریکا نزدیک تر از اروپاست».
تاجزاده مدعی شده است که «باید با کاهش حساسیت ها علیه خود در دنیا اهداف ملت ایران را پیش ببریم». چندی پیش «محمود سریع القلم»-مشاور سابق رئیس جمهور- گفته بود:«به نظر میرسد کشور نیاز به فاصله گرفتن از کانون مدارهای حساسیت آمریکا را دارد».
همانقدر که برجام برد-برد بود، مذاکرات منطقه ای هم می تواند برد-برد باشد. در برجام قرار بود تا به ازای محدودیت های گسترده در صنعت هسته ای، تمامی تحریم های ضد ایرانی به یکباره لغو شود، اما در عمل هیچگاه این اتفاق رخ نداد و این توافق به اقدامات یکطرفه ایران و امتیازگیری یکطرفه آمریکا ختم شد.
آمریکا با «حضور مستشاری ایران در عراق و سوریه» و «شکستن کمر تروریستهای تکفیری در منطقه توسط ایران» و «تعامل مثبت ایران با روسیه» و «پشتیبانی ایران از محور مقاومت» و «تاکید ایران بر تمامیت ارضی کشورهای همسایه» و «دشمنی ایران با رژیم کودک کش صهیونیستی» مشکل دارد.
اصلاح طلبان و همقطاران تاجزاده تاکنون بارها بدون توجه به سرنوشت عبرت آموز برجام، در نقش سخنگوی ترامپ مدعی شده اند که باید برجام منطقه ای را کلید بزنیم. این جماعت با سابقه ای که در فتنه ۸۸ دارند، ثابت کرده اند که نه منافع ملی و نه عزت مردم و نه پیشرفت اقتصادی، کوچکترین اهمیتی برایشان ندارد.
** صالحی: با نقض برجام، نظر رهبری درباره آمریکا برای چندمین بار ثابت شد
«علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی در مصاحبه با روزنامه ایران در پاسخ به این سوال که «فکر میکنید اگر دو کشور مذاکرات خود را درباره سایر موضوعات اختلافی ادامه میدادند ارادهای برای حل آنها وجود داشت؟ اساساً این مذاکرات در چه شرایطی میتوانست پیگیری شود؟» گفت:
«ما وقتی مذاکره هستهای با امریکا را شروع کردیم آنها خیلی علاقهمند بودند در سایر حوزهها هم با ایران مذاکره کنند ولی رهبر معظم انقلاب گفتوگو درباره مسائل غیر هستهای را منع کردند و گفتند مذاکره فقط درباره موضوع هستهای باشد و در حوزههای دیگر حق ورود نداشتیم. حضرت آقا معتقد بودند نمیشود به امریکا اعتماد کرد و تأکید داشتند که این کشور همواره نقض عهد میکند. آن بار هم اتمام حجت کردند و گفتند بروید مذاکره کنید اما فقط درباره موضوع هسته ای. به هر حال جمهوری اسلامی هم منتظر ماند تا ببیند امریکا در اجرای برجام چگونه پیش میرود اما خب آنها عهدشکنی کردند و با نقض برجام، نظر حضرت آقا برای چندمین بار تأیید شد».
چندی پیش روزنامه اصلاح طلب قانون در مطلبی با عنوان «ظریف،امیرکبیری ناکام!» نوشته بود:«پیش بینی مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه آمریکا به هیچ عهدی پایبند نیست، اینک در حالی به حقیقت میپیوندد که تیم مذاکره کننده ظریف می پنداشتند همه راه ها را برای تقلب و عهد شکنی بسته اند و به اصطلاح، مو لای درز برجام نمی رود».
در سال ۹۲ و با آغاز به کار دولت یازدهم، رهبر معظم انقلاب با وجود یقین به سرانجام مذاکره با آمریکا و همپیمانانش، بهواسطه ایده دولت ــ که راهحل مشکلات را در مذاکره با آمریکا و همپیمانان این کشور میدید ــ و با هدف بالابردن ظرفیت فکری ملت، مجال مذاکره و توافق را برای دولت فراهم کردند، همچنانکه بیشترین حمایت را از تیم مذاکرهکننده ــ با وجود بیاعتمادی مطلق به آمریکا ــ انجام دادند.
مقام معظم رهبری-آبان ۹۲- در دیدار دانشآموزان فرمودند: «بنده همچنان که گفتم خوشبین نیستم؛ من فکر نمیکنم [از] این مذاکرات آن نتیجهای را که ملت ایران انتظار دارد، بهدست بیاید، لکن تجربهای است و پشتوانهی تجربی ملّت ایران را افزایش خواهد داد و تقویت خواهد کرد؛ ایرادی ندارد امّا لازم است ملت بیدار باشد...یکی از ترفندها و خلافگوییها این است که اینجور القا کنند به افکار عمومی مردم که اگر ما در قضیهی هستهای، تسلیم طرف مقابل شدیم، همهی مشکلات اقتصادی و معیشتی و غیره حل خواهد شد؛ این را دارند تبلیغ میکنند. البته تبلیغاتچیهای خارجی با شیوههای کاملاً ماهرانهی تبلیغاتی خط میدهند، در داخل هم بعضی از روی سادهلوحی و بدون اینکه نیت سوئی داشته باشند، بعضی هم واقعاً از روی غرض همین را دارند تبلیغ میکنند که "اگر ما در این قضیه کوتاه آمدیم و تسلیم شدیم در مقابلِ طرف مقابل، همهی مشکلات اقتصادی و مانند اینها حل خواهد شد"؛ این خطا است».
رهبر معظم انقلاب در ۲۹ مهر و ۲۹ دی ۹۴ در دو نامه خطاب به رئیس جمهور، دولت را به ماهیت استکباری، شرارتآلود، خصمانه، فریبکارانه و عهدشکنانه رژیم آمریکا توجه دادند و بر ۹ شرط برای اجرای برجام تاکید کردند. اما متاسفانه دولت نتوانست شروط مدنظر رهبری را اجرا کند.
مقام معظم رهبری- اول فروردین ۹۵- در اجتماع پرشور زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی(ع) فرمودند:«وزیر محترم امور خارجه (آقای ظریف)به من گفت: "ما نتوانستیم برخی خطوط قرمز را حفظ کنیم».
رهبر معظم انقلاب همچنین -تیرماه ۹۴- در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام فرمودند: «هر آنچه رهبری در جلسات عمومی میگوید عیناً همان مسائلی است که در جلسات خصوصی به رئیس جمهور و دیگر مسئولان ذیربط میگوید، بنابراین این خط تبلیغی غیرصحیح که از برخی خطوط قرمز رسمی در جلسات خصوصی صرفنظر شده است، خلاف واقع و دروغ است».
** ابتکار:موشک داریم اما پوشک نه!
روزنامه ابتکار در مطلبی با عنوان «اقتصاد در پوشک؟» نوشت:
«همه چیز هست و هیچ چیز نیست؛ این اوضاع این روزهای کشورمان است. مسئولان قصد دارند با استفاده مکرر از عبارت "مردم نگران نباشند"، وضعیت بحرانی اقتصاد کشور را کوچک جلوه دهند و در سوی دیگر بسیاری بر این باورند که نباید به کسی اعتماد کرد. مردمی رنج کشیده که سالها است وعدهها را شنیدهاند. این روزها عبارت «موشک داریم اما پوشک نه» حتما در شبکههای اجتماعی به چشمتان خورده است».
روزنامه اصلاح طلب ابتکار چندی پیش در گزارشی توهین آمیز به فرماندهان ارشد سپاه پاسداران حمله کرد و مدعی شد که سردار قاسم سلیمانی، یک سربازِ دلواپس سیاست است.
روزنامه های اصلاح طلب در آبان ۹۶ و در برههای که کمر داعش توسط رزمندگان محور مقاومت به فرماندهی حاج قاسم سلیمانی شکسته شد، در اقدامی هماهنگ، این اتفاق بزرگ را کم اهمیت جلوه داده و مدعی شدند که باید پرونده منطقه از سپاه قدس به وزارت خارجه تحویل داده شود.
این طیف در حال حاضر همصدا با رسانه های معاند، موضوع پوشک را بهانه ای برای حمله به توان موشکی و قدرت دفاعی ایران قرار داده است.
در روزهای گذشته روزنامه آرمان در مطلبی سخیف نوشته بود:«پوشک بر وزن موشک از نوع احتیاجاتی است که امروزه مسأله جدی خانوادههای دارای کودک شده است...آری، مردم موشک را با پوشک میخواهند و انتظار دارند با سلامت گلهای لطیف خداوندی بازی نشود».
دوگانه «پوشک-موشک» تکرار ناشیانه دوگانه «معیشت-هسته ای» در سال ۹۲ است. یک جریان خاص در داخل کشور همراستا با عملیات روانی دشمن در پی آن است که مولفه های قدرت ایران را هزینه جازده و به عبارت دیگر، نقاط قوت ملی را به معیشت مردم گره بزند.
اما تبدیل شدن دلار ۳۵۰۰ تومانی در سال ۹۴ به دلار ۱۵ هزار تومانی در سال ۹۷ تنها یک مصداق از دروغ بودن این «دوگانه های دشمن شادکن» است.
** دروغ تکراری نماینده اصلاح طلب مجلس درباره FATF
«محمود صادقی» نماینده فراکسیون امید در مجلس در مصاحبه با روزنامه اعتماد با ادعای اینکه «منبع موثقی خبر از موافقت رهبری با لایحه مبارزه با پولشویی داد» گفت:
« احتمالا لوایح چهارگانه پیش از ضربالاجل FATF تصویب میشود».
اصلاح طلبان در اقدامی مغایر با منافع ملی در تقلا هستند تا به هر طریق ممکن، رویکرد خسارت بار پیوستن ایران به FATF و به عبارتی «اجرای خودتحریمی در ایران» را هر چه زودتر اجرایی کنند.
محمود صادقی پیش از این نیز مدعی شده بود که «بیت رهبری موافق FATF است»!
این ادعا توسط دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی تکذیب شد. مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی-۳۱ اردیبهشت- با صدور اطلاعیهای با تکذیب برخی اظهارنظرها که حضور دریابان شمخانی در جلسه غیرعلنی مجلس را با نظر مساعد دفتر رهبر معظم انقلاب نسبت به FATF مرتبط کردهاند، تاکید کرد:«هیچگونه تصمیمی مبنی بر پیوستن جمهوری اسلامی ایران به FATF اتخاذ نشده و بیان مطالبی از این دست بدون توجه به ضرورتهای امنیت ملی و صرفا با اغراض سیاسی مطرح میشود».
«محمود صادقی» نماینده عضو فراکسیون امید مجلس، از جمله افرادی است که بارها و بارها مطالب کذب و اشتباه را در صفحه توئیتر خود منتشر کرده و اذهان عمومی را منحرف ساخته اما بعد از مدتی با تکذیب نهادها و شخصیتهایی که این اتهامات ناروا به آنها زده شده، نسبت به این موضوع عذرخواهی کرده است اما کماکان از این موارد متنبه نشده و به رویه اعتبارزدایی خود ادامه میدهد.
لازم به ذکر است که رویکرد اصلاح طلبان در موضوع FATF دقیقا مشابه رویکرد این طیف در موضوع برجام است. یکی از پرتکرارترین دروغهای اصلاح طلبان در پسابرجام این بوده است که برجام زیر نظر رهبری امضا و اجرا شد! این دروغ پرتکرار با ۲ هدف عمده صورت گرفت. اول شانه خالی کردن از مسئولیت خسارت محض برجام و دوم بستن دهان منتقدان.