فردریک ترامپ، پدربزرگ دونالد، با شروع تب جستجوی طلا در کانادا به این کشور رفت و با تأسیس هتل «آرکتیک» و فراهم کردن فاحشه برای جویندگان طلا ثروتی به جیب زد که بعدها سرمایه اولیه خانواده ترامپ شد.

سرویس جهان مشرق دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیش از آن‌که تبدیل به یک سیاستمدار شناخته‌شده شود، یک تاجر و سرمایه‌دار مشهور بود. اگرچه ترامپ بارها ادعا کرده که ثروت امروز خود را مدیون هیچ‌کس نیست [۱] و با تلاش و کوشش و البته هوش خودش میلیاردر [۲] شده است، اما گزارش‌ها نشان می‌دهند ثروت امروز رئیس‌جمهور آمریکا ریشه در جای دیگری دارد [۳] . یکی از گزارش‌هایی که ادعاهای کارآفرینی دونالد ترامپ را رد کرد، مقاله سال ۲۰۱۸ روزنامه نیویورک‌تایمز بود که در آن بر اساس اسناد مالیاتی محرمانه ادعا شده است رئیس‌جمهور فعلی آمریکا طی سال‌های گذشته از طریق فرار مالیاتی و روش‌های دیگر دست‌کم ۴۱۳ میلیون دلار (با احتساب دلار سال ۲۰۱۸) از «امپراتوری املاک» پدرش «فرِد ترامپ» (که یکی از ثروتمندترین افراد در آمریکا در دهه ۱۹۷۰ بود [۴] ) ثروت کسب کرده است [۵] . این در حالی است که دونالد ترامپ ادعا می‌کرد فقط یک وام یک میلیون دلاری از پدرش گرفته [۶] و نه تنها بعداً آن وام را به علاوه سودش تسویه کرده، بلکه ثروت امروزش را هم از همان وام با دست‌های خودش ساخته است؛ ادعایی که واشینگتن‌پست آن را دروغ می‌داند و به خاطر این دروغ به دونالد ترامپ امتیاز «چهار پینوکیو» می‌دهد [۷] .

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4
ترامپ: پدرم یک وام کوچک یک میلیون دلاری به من داد [دانلود]

دونالد ترامپ (ایستاده چپ) در کنار پدرش «فردریک جونیور» یا همان «فرِد» (+)

یکی از اسناد نیویورک‌تایمز که نشان می‌دهد دونالد ترامپ بارها از حساب پدرش پول برداشت کرده است (+)

گزارش نیویورک‌تایمز نشان می‌دهد دونالد کوچولو از وقتی سه سال بیش‌تر نداشت از قبَل امپراتوری پدرش سالیانه ۲۰۰ هزار دلار (با احتساب دلار سال ۲۰۱۸) درآمد داشت و به هشت سالگی که رسید رسماً یک میلیونر به حساب می‌آمد. این رقم رفته‌رفته افزایش پیدا کرد و با رسیدن دونالد به دهه‌های چهارم و پنجم زندگی، به ۵ میلیون دلار در سال نیز رسید. البته فقط درآمد بادآورده نبود، بلکه فرِد بارها برای نجات اقتصادی پسرش هم مجبور به دادن ده‌ها میلیون دلار پول به او شده بود [۸] . با همه این‌ها موضوع گزارش حاضر نه ثروت ترامپ است و نه ثروت پدرِ ترامپ، بلکه ثروتی است که دونالد و فرِد هر دو از آن ثروتمند شدند و در حقیقت منشأ ثروت خاندان ترامپ محسوب می‌شود. برای پیدا کردن سرچشمه ثروت ترامپ‌ها باید یک نسل عقب‌تر برویم. گزارش سال ۲۰۱۶ پایگاه اینترنتی خبرگزاری بلومبرگ (علاوه بر گزارش‌های دیگر قبل و بعد از آن) نشان می‌دهد چگونه ثروتی که دونالد ادعا می‌کند با عرق جبین به دست آورده، در واقع ریشه در جای دیگری دارد که باور کردن آن کمی دشوار است.

دونالد ترامپ سال‌ها قبل از آن‌که به سنین نوجوانی برسد یک میلیونر شده بود (+)

دونالد ترامپ بارها درباره سختی‌هایش در زندگی برای رسیدن به ثروت و شهرت صحبت کرده است (+)

دونالد ترامپ (چپ) و پدرش «فرِد» در یک آگهی بازرگانی در دهه ۱۹۸۰ (+)

غذا، آب‌جو و زن‌های آماده خدمت

سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ همزمان با جدی‌تر شدن ورود دونالد ترامپ به حوزه سیاست، گزارش‌های بی‌شماری درباره زندگی خصوصی، شغلی و اندکی سیاسی وی منتشر شدند که مسیر رسیدن او تا نامزدی برای قدرتمندترین جایگاه سیاسی در آمریکا را زیر ذره‌بین گذاشتند. همان سال‌ها بلومبرگ در گزارشی به سراغ منشأ اولیه ثروت خانواده ترامپ رفت؛ عنوان آن گزارش این بود: «ثروت خانوادگی ترامپ ریشه در یک فاحشه‌خانه دوره تبِ طلا در کانادا دارد [۹] ». این گزارش به زندگی شغلی «فردریک ترامپ [۱۰] » (پدر فرِد و پدربزرگ دونالد ترامپ) پرداخته و نشان داده است که وی چگونه از تب جست‌وجوی طلا در «یوکُن» (در شمال غربی کانادا)   برای گذاشتن سنگ بنای امپراتوری  بزرگ ترامپ استفاده کرد.

«فردریک ترامپ» پدربزرگ دونالد ترامپ (+)

روستای کالشتادت در آلمان، محل تولد فردریک ترامپ (+)

سنگ قبر دو نفر از اعضای خانواده ترامپ در روستای کالشتادت آلمان (+)

گزارش بلومبرگ این‌گونه آغاز می‌شود:

ریشه ثروت خانوادگی‌ای که مسیر دونالد ترامپ تا شهرت را هموار کرد اکنون در یک شهر ارواح [سوت و کور] اندکی پایین‌تر از قطب شمال در کانادا دفن شده است. آن‌چه امروز باقی مانده فقط تکه‌های خردشده بطری‌های شیشه‌ای در ساحل دریاچه شهر «بِنِت» در استان بریتیش کلمبیا [در غرب کانادا] است؛ شیشه‌هایی که شاید بقایای ساختمان شلوغی باشند که یک روز توسط پدربزرگ دونالد ترامپ اداره می‌شد و به سه چیز شهرت داشت: غذای خوب، آب‌جو، و زن‌های آماده به خدمت. کمی بالاتر یک کلیسا جا خوش کرده و مناره تک و تنهایش از دل درختان انبوه کاج سر برآورده است. بنت زمانی یک گذرگاه مهم برای جویندگان در طول تب جست‌وجوی طلای «کلوندایک [۱۱] » همزمان با ورق خوردن تاریخ از قرن نوزدهم به قرن بیستم بود و فردریک ترامپ با اداره یک رستوران و مشروب‌خانه در این شهر توانست ثروت هنگفتی برای خودش دست و پا کند. سرمایه‌ای که او تنها در مدت دو سال از این طریق جمع‌آوری کرد، نهایتاً به ثروتی تبدیل شد که هزینه‌های حضور [و بعدها پیروزی] نوه‌اش در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را تأمین نمود.

تصویری از خیابان «فرانت» در شهر بنت، جایی که رستوران «آرکتیک» واقع شده بود؛ تابلوی رستوران در تصویرِ بزرگ‌تر مشخص است (+)

رستوران «آرکتیک» در شهر بنت در کانادا؛ جایی که اولین جرقه‌های ثروت در خانواده ترامپ زده شد (+)

بقایای شیشه‌های مشروب از دوران طلایی شهر بنت (+)

کلیسای «سنت اندرو» در شهر بنت (+)

از درامپف تا ترامپ؟

نکته جالبی که درباره سیاست‌های ضدمهاجرت دونالد ترامپ وجود دارد و بلومبرگ نیز به آن اشاره می‌کند آن است که پدربزرگ خود ترامپ یک مهاجر اروپایی بود. فردریک در روستای «کالشتادت» در کشور «پادشاهی باواریا» (یا «پادشاهی بایرن») بخشی از امپراتوری آلمان، به دنیا آمد. «گووِندا بلِیر» خبرنگار و نویسنده مشهور آمریکایی که بیوگرافی‌اش درباره سه نسل از خانواده ترامپ، یعنی خانواده‌های فردریک، فرِد و دونالد، سال ۲۰۰۰ برای اولین بار تحت عنوان «خانواده ترامپ: سه نسل معمار یک امپراتوری[۱۲] » منتشر و سال ۲۰۱۵ همزمان با رقابت‌های انتخاباتی دونالد ترامپ مجدداً و این بار با عنوان «خانواده ترامپ: سه نسل معمار و یک نامزد ریاست‌جمهوری[۱۳] » چاپ شد، حتی می‌گوید «فردریک ترامپ» در اصل «فریدریش ترامپف» بوده و نام خانوادگی «ترامپ» از نام خانوادگی «درامپف» ریشه گرفته است. البته این روایت توسط برخی کارشناسان دیگر رد شده و گفته می‌شود نام خانوادگی «ترامپ» هرگز ارتباطی با «درامپف» نداشته است [۱۴] . به هر حال، آن‌چه که هیچ شکی در آن نیست و حتی خود ترامپ هم شخصاً به آن اذعان کرده، تولد پدربزرگش در روستای کوچک کالشتادت و مهاجرت وی به آمریکا در سنین نوجوانی و پس از فوت زودهنگام پدرش [۱۵] «یوهانس ترامپ» بر اثر بیماری است.

آرشیو اداره مهاجرت ایالات متحده نشان می‌دهد «فریدر ترامپف» ۱۶ ساله و بی‌کار از آلمان به آمریکا مهاجرت کرده است (+)

فرم درخواست پاسپورت «فردریک ترامپ» از وزارت خارجه آمریکا (+)

جلد نسخه‌های سال‌های ۲۰۰۰ (چپ) و ۲۰۱۵ کتاب «گووندا بلیر» درباره سه نسل از خانواده ترامپ (+)

بلومبرگ درباره داستان مهاجرت فردریک به آمریکا می‌نویسد:

گره خوردن داستان زندگی خانواده ترامپ با تب جست‌وجوی طلای از زمانی شروع شد که فردریک (که آن زمان او را با نام فرِد می‌شناختند) در سن ۱۶ سالگی با وسایلی که فقط اندکی از یک چمدان بیش‌تر بودند، آلمان را ترک کرد. فردریک عازم نیویورک شد تا به عنوان یک آرایشگر مشغول به کار شود، اما بعداً در جست‌وجوی ثروت راه غرب را در پیش گرفت. وی بعد از مدتی کار در شهرهای «سیاتل» و «مونت‌کریستو» (که اکنون دیگر خالی از سکنه است) به دنبال تب جست‌وجوی طلا از شهر بنت سر درآورد. او و شریکش «ارنست لوین» در بنت رستوران «آرکتیک» [به معنای «قطب شمال»] را ساختند که خودش را مجهزترین رستوران شهر معرفی می‌کرد. طبق آگهی منتشرشده در تاریخ ۹ دسامبر ۱۸۹۹ در روزنامه «بنت سان»، رستوران آرکتیک به صورت ۲۴ ساعته باز بود و «اتاقک‌های خصوصی برای [استفاده از] زن‌ها و مهمانی [۱۶] » داشت. گووندا بلیر در کتاب بیوگرافی خانواده ترامپ، جایی که ریشه‌های ثروت این خانواده را ردیابی کرده است، می‌نویسد این اتاقک‌ها معمولاً دارای یک تخت‌خواب و یک ترازو برای وزن کردن خاک طلا بود که از همین خاک طلا برای پرداخت هزینه «خدمات» هم استفاده می‌شد. البته در شهرهای مرزی و هرج‌ومرج‌زده آن دوران، مدل تجاری رستوران آرکتیک مبتنی بر غذا، آب‌جو و خدمات جنسی رواج داشت.

تبلیغ رستوران «آرکتیک» در روزنامه «بنت سان» (چپ) و توصیه روزنامه «یوکن سان» به خانم‌های محترم برای دوری کردن از این رستوران (+)

اولین بار معدنچیان محلی سال ۱۸۹۶ در امتداد رودخانه کلوندایک طلا پیدا کردند (+)

ده‌ها هزار نفر به امید پیدا کردن طلا از مسیرهای صعب‌العبور خود را از آلاسکا به منطقه یوکن در کانادا رساندند (+)

سودجویی از طلاجویان

بلومبرگ توضیح می‌دهد که رستوران آرکتیک تا دریاچه بنت فقط «یک پرتاب سنگ» فاصله داشت و «در قلب شهر وسط ردیفی از ساختمان‌های مشابه و همچنین دریایی از چادرهای سفیدرنگِ برپاشده توسط جویندگان طلا» واقع شده بود. در عین حال، روزنامه محلی «یوکُن سان» در تاریخ ۱۷ آوریل ۱۹۰۰ در معرفی رستوران‌ها و هتل‌های شهر بنت، اگرچه رستوران آرکتیک را برای مردهای مجرد دارای «امکانات عالی» توصیف می‌کند، اما به «زنان محترمی که به تنهایی یا با همراه سفر می‌کنند» توصیه می‌کند در این هتل ساکن نشوند تا مبادا سرنوشت دردناک هم‌جنس‌های خودشان که به فساد کشیده شده‌اند خاطره نفرت‌انگیزی را برایشان رقم بزند [۱۷] . البته به نظر می‌رسد این واقعیت برای دونالد ترامپ اهمیت زیادی نداشت، چراکه وقتی «جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا سال ۲۰۱۸ در حاشیه نشست کشورهای «گروه ۷» تصویری از رستوران-هتل-فاحشه‌خانه آرکتیک را به رئیس‌جمهور آمریکا تقدیم کرد، ترامپ به جای احساس شرم، احساس غرور می‌کرد و حتی «سارا سندرز» سخنگوی سابق کاخ سفید در صفحه توئیتر خود از این لحظه به عنوان «لحظه‌ای باشکوه [۱۸] » یاد کرد. این در حالی است که بسیاری از کاربران توئیتر در پاسخ به توئیت سندرز به فاحشه‌خانه بودن رستوران آرکتیک اشاره کردند و حتی برخی ناظران می‌گویند ترودو با دادن این قاب عکس به ترامپ قصد دست انداختن او را داشته و در تمام این مدت تلاش می‌کرده تا جلوی خنده‌اش را بگیرد [۱۹] . البته برای رعایت جانب انصاف باید یادآوری کرد که (چنان‌که در ادامه هم خواهید خواند) ترامپ بارها توصیفات تاریخی درباره شغل پدربزرگش در کانادا را تکذیب کرده است.

توئیت سارا سندرز، سخنگوی سابق کاخ سفید، درباره «لحظه باشکوه» اهدای عکسی از فاحشه‌خانه پدربزرگ ترامپ به او توسط نخست‌وزیر کانادا (+)

دونالد ترامپ (وسط) در کنار پدرش فرِد و مادرش «ماری» (+)

دونالد ترامپ و خواهرها و برادرهایش: (از چپ) رابرت، الیزابت، فرِد جونیور، دونالد و ماری‌ان (+)

دو نکته درباره دونالد ترامپ بسیار برجسته است: یکی نقش حوزه املاک در ثروت او و دیگری اشاره‌های گاه و بی‌گاه خودش درباره هوش و ذکاوت ذاتی‌اش [۲۰] . به نظر می‌رسد رئیس‌جمهور آمریکا هر دوی این ویژگی‌ها را (با این فرض که ویژگی دوم صحت دارد) از پدربزرگ خود به ارث برده است. خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ درباره «زیرکی» و فرصت‌طلبی فردریک ترامپ در دوره تب جست‌وجوی طلا در کانادا می‌نویسد:

فردریک ترامپ فوراً متوجه شد که سود واقعی در جنون جست‌وجوی طلا کجاست. بنا بر تخمین‌ها ۱۰۰ هزار جوینده طلا راهی منطقه کلوندایک [در ناحیه یوکُن در شمال غربی کانادا] شدند [۲۱] ، اما تنها یک‌سوم از آن‌ها به مقصد رسیدند، و فقط ۴ درصد توانستند طلا پیدا کنند. بلیر می‌نویسد با توجه به این آمارها، تصمیم ترامپ به زمین گذاشتن کلنگ [و نرفتن به دنبال طلا] «اقدامی زیرکانه» بود، چراکه او به این ترتیب «از جویندگان طلا سودجویی کرد.» بنت یک مرکز کلیدی برای جویندگان طلا بود که از آلاسکا راه می‌افتادند، با پای پیاده از دل کوه‌های پوشیده از برف عبور می‌کردند و سوار بر کلَک‌های زهوار دررفته آب‌های خروشان رودخانه یوکن را پشت سر می‌گذاشتند تا در جست‌وجوی طلا به شهر «داوسون» برسند. با این حال، پس از آن‌که یک خط‌آهن از شهر «اسکاگ‌وی» در ایالت آلاسکا تا شهر «وایت‌هورس» [به معنای «اسب سفید»] احداث شد، جویندگان طلا دیگر می‌توانستند بنت را دور بزنند و بنابراین این شهر اهمیت خود را از دست داد. فردریک ترامپ در واکنش به این اتفاق، [پیچ و مهره‌های] رستوران آرکتیک و الوارهای قیمتیِ آن را از هم باز کرد و رستورانش را [ظاهراً با همان نام «آرکتیک»] در وایت‌هورس بازسازی نمود. بلیر در کتاب خود عکسی را آورده که فردریک ترامپ را با سبیل بلند و یک پیش‌بند سفید [در رستوران جدید خود] نشان می‌دهد. وی در این تصویر در مشروب‌خانه رستوران کنار دیواری ایستاده که چندین پرده از آن آویزان است و زنانی که به «خانم‌های سرگرم‌کننده» مشهور بوده‌اند پشت این پرده‌ها به صورت خصوصی جویندگان طلا را سرگرم می‌کرده‌اند. [این نشان می‌دهد که رستوران جدید فردریک ترامپ در وایت‌هورس هم یک فاحشه‌خانه بوده است.]

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4
فقط بعضی از مواردی که ترامپ در آن‌ها خودش را خیلی باهوش دانسته است [دانلود]

رستوران بازسازی‌شده «آرکتیک» (راست) در شهر وایت‌هورس کانادا (+)

دونالد ترامپ جوان در کازینوی «تاج‌محل» در شهر «آتلانتیک سیتی» ایالت «نیوجرسی»؛ اواخر دهه ۱۹۸۰ ترامپ در قرض فرو رفته بود و سرمایه‌اش داشت آب می‌شد (+)

دونالد ترامپ در سال ۱۹۸۵؛ ترامپ ادعا می‌کند زندگی سختی داشته، اما اسناد نشان می‌دهند او غرق در ثروت بزرگ شده است (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› ماجرای ترامپ، فاحشه‌ها و تخت‌خواب باراک اوباما

›› درون کاخ سفیدِ ترامپ: از زن‌بارگی با همسران دوستان تا خیانت پسرش به آمریکا

 

آرکتیک با مدیریت جدید: بدون مشروب و فاحشه

رستوران آرکتیک و سپس رستوران فردریک ترامپ در وایت‌هورس سرمایه اولیه خانواده ترامپ را فراهم کردند. بلومبرگ در همین‌باره به نقل از کتاب بلیر می‌نویسد:

فردریک ترامپ سال ۱۹۰۱ وقتی وایت‌هورس را ترک کرد تا به زادگاهش روستای کالشتادت در آلمان برگردد، فرد ثروتمندی بود. البته نتوانست دوباره تابعیت آلمان را به دست بیاورد [دولت آلمان پس از ترک این کشور تابعیت فردریک را باطل کرده بود] و بنابراین با ثروت خود به نیویورک بازگشت، اما ثروتش (معادل خرید قدرتی در حدود نیم میلیون یورو [بیش از ۵۵۰ هزار دلار] در سال ۲۰۱۴) نهایتاً بودجه لازم برای اولیه سرمایه‌گذاری‌های خانواده ترامپ در بخش مسکن در نیویورک را فراهم کرد، شغلی که بعدها توسط فرزندش فرِد و نوه‌اش دونالد ادامه پیدا کرد. دونالد ترامپ، که در کتاب خاطرات خود ادعا می‌کند پدربزرگش سوئدی است، ماه آگوست [سال ۲۰۱۸] به نیویورک‌تایمز گفت که توصیفات بلیر درباره شغل فردریک «کاملاً غلط» است. با این وجود، «هوپ هیکس» سخنگوی [وقت] ترامپ، به درخواست‌های اظهارنظر در این‌باره از طریق دو پیام صوتی و یک ایمیل پاسخی نداد.

تصویر فرِد ترامپ، پدر دونالد، در رستوران «کباب ترامپ» واقع در «برج ترامپ» در منهتن نیویورک (+)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید؛ تصاویر پدر و مادر ترامپ روی میز پشت سرش دیده می‌شوند (+)

«رستوران آرکتیک: محل تولد ثروت خانواده ترامپ»؛ تابلوی فروشگاهی با نام آرکتیک در شهر وایت‌هورس در کانادا (+)

با توجه به تاریخ منحصربه‌فرد و اهمیت شهر بنت در سرنوشت خانواده ترامپ، مقامات محلی این شهر بارها خواسته‌اند تا این شهر را دوباره به یک قطب گردشگری تبدیل کنند. برخی از این مقامات حتی طرح‌های خود را برای شخص دونالد ترامپ هم ارسال کرده‌اند، اما رئیس‌جمهور آمریکا یا این طرح‌ها را ندیده و یا نپسندیده است. با این وجود، این پروژه‌ها و از جمله آن‌ها بازسازی نمونه‌ای مشابه رستوران آرکتیک در شهر بنت بدون دخالت ترامپ در حال پیگیری هستند. حتی یک بسته تور چهار روزه بنت‌گردی شامل همه هزینه‌ها (مثلاً جابه‌جایی با هواپیماهای شناور روی آب) به قیمت وسوسه‌انگیز ۱۲۵۰ دلار به ازای هر نفر نیز ارائه شده است. علاوه بر بنت در وایت‌هورس هم استفاده از تاریخچه خانواده ترامپ طرفداران خودش را دارد. «اسکات اِچِز» در نقطه‌ای که قبلاً رستوران فردریک ترامپ قرار داشت، مغازه کوچکی را اجاره کرده و نام آن را «رستوران آرکتیک» گذاشته است، اگرچه آن‌چه داخل مغازه فروخته می‌شود ارتباطی با یک رستوران ندارد: تی‌شرت، عکس‌های سیاه‌وسفید و پوسترهایی که روی آن‌ها نوشته شده: «آرکتیک با مدیریت جدید. تا اطلاع ثانوی مشروب، فاحشه یا قمار نداریم.»

 

طی سال‌های اخیر کتاب‌های متعددی درباره شخصیت، زندگی و شیوه ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ منتشر شده است که یکی از مشهورترین آن‌ها کتاب «آتش و خشم» نوشته «مایکل وولف» است. بخش‌هایی از این کتاب را می‌توانید در گزارش‌های قبلی مشرق از این‌جا بخوانید:

›› ترامپ «به اندازه گاو هم نمی‌فهمد» / راز موهای «خاص» رئیس‌جمهور آمریکا چیست

›› ترامپ یک «الدنگ عوضی» است که از عهده ریاست‌جمهوری برنمی‌آید

›› پوتین محل «سگ» هم به ترامپ نداد/ پرزیدنت با سبیل «جان بولتون» مشکل داشت

 

همچنین درباره دوران عجیبی که آمریکا با ریاست‌جمهوری ترامپ دارد می‌گذراند، خواندن گزارش‌های زیر نیز پیشنهاد می‌شود:

›› وقتی دونالد ترامپ نام شهری را که در آن است نمی‌داند!

›› از مجسمه ترامپ که می‌گوید «روی من ادرار کن» تا «گشت مدفوع» در شهرهای آمریکا

›› درمان مخالفان ترامپ با «سگ‌درمانیِ» دانشگاهی/ مراسم «گریه‌کنان» در دانشگاه نخبه آمریکایی

›› آمریکا چه کار کردی!؟ / کاخ وحشت/ خدا آمریکا را بیامرزد/ ایالات متفرقه

 

[۱] ۸ Times Donald Trump Claimed He Was A Self-Made Man Link

[۲] Donald John Trump Link

[۳] ۴ Ways Fred Trump Made Donald Trump and His Siblings Rich Link

[۴] The myth and the reality of Donald Trump’s business empire Link

[۵] Trump Engaged in Suspect Tax Schemes as He Reaped Riches From His Father Link

[۶] Trump: My dad gave me a 'small loan' of a million dollars Link

[۷] Trump’s false claim he built his empire with a ‘small loan’ from his father Link

[۸] منبع شماره ۵

[۹] Trump’s Family Fortune Originated in a Canadian Gold-Rush Brothel Link

[۱۰] فردریک ترامپ لینک

[۱۱] تب طلای کلوندایک لینک

[۱۲] The Trumps: Three Generations That Built an Empire Link

[۱۳] The Trumps: Three Generations of Builders and a President Link

[۱۴] Kallstadt, Germany: on the trail of 'the Donald' in the Trump ancestral home Link

[۱۵] Donald Trump's grandfather ran Canadian brothel during gold rush, author says Link

[۱۶] The Bennett Sun - Dec ۹, ۱۸۹۹ Link

[۱۷] The Atlin Claim - May ۵, ۱۹۰۰ Link

[۱۸] Great moment between @JustinTrudeau and @POTUS… Link

[۱۹] Justin Trudeau trolls Trump with framed photo of his grandfather's Canadian brothel Link

[۲۰] President Trump has called himself smart six times before Link

[۲۱] Klondike Gold Rush Link

برچسب‌ها