به گزارش مشرق، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور عصر امروز جمعه پس از بازدید از روند ثبت نام داوطلبان انتخابات مجلس یازدهم و داوطلبان میاندوره ای مجلس خبرگان رهبری در جمع خبرنگاران گفت: امروز گزارشی که دادند 9122 نفر تا الان در انتخابات مجلس و 19 نفر در انتخابات خبرگان ثبتنام کرده اند که نسبت به دوره قبل 15 تا 20 درصد افزایش داشته است.
وی افزود: تاکید میکنم آنهایی که از نظر علاقه و توانمندی علمی، خود را در حد مجلس شورای اسلامی می دانند و مطمئن هستند در آن جایگاه می توانند به ملت خدمت کنند دریغ نکنند و برای ثبتنام اقدام کنند.
بیشتر بخوانید:
توضیح کدخدایی در مورد موانع ورود کاندیداها به مجلس
صادقی: اگر در لیست نباشم کنار میکشم
عارف در انتخابات مجلس ثبت نام نمیکند
وزیر کشور با بیان اینکه انتخابات، مسابقه در خیرات است، تاکید کرد: تلاشمان این است که توافقی که با شورای نگهبان به آن رسیده ایم در زمینه رسیدگی به صلاحیت همه داوطلبان پیگیری شود و متناسب با مُرّ قانون و براساس مدارکی که باید مراجع چهارگانه ارائه کنند کار پیش رود.
رحمانی فضلی با بیان اینکه عدم احراز شاید چندان برای مردم و داوری افکار عمومی اقناع کننده نباشد، تصریح کرد: ما با شورای نگهبان به این توافق رسیدیم و امیدواریم شورای نگهبان در فرصت باقیمانده کارگروه های رسیدگی را افزایش دهد. باید کاری کنیم که همه مدارک و مستندات حتما دیده شود تا حقی ضایع نشود.
وی با ارائه آماری از وضعیت رقابت برای تصدی کرسی های مجلس اظهار کرد: در استان البرز به ازای هر کرسی نماینده ۹۰ نفر تاکنون ثبتنام کردند. این درحالی است که در حوزه انتخابیه دیگری تاکنون ۹ نفر برای کرسی ثبتنام کردند.
وزیر کشور درباره نحوه ارائه توضیحات از سوی وزارت کشور درباره موضوع بنزین گفت: تاکنون سه مرتبه توضیح لازم را داده ام و اگر لازم باشد بازهم توضیح می دهم. باید افکار عمومی را در این زمینه از منظر اطلاعات و آزادی هایی که می شود ارائه کرد آگاه ساخت به ویژه که در فضای مجازی مسائل مختلفی مطرح میشود و باید افکار عمومی را آگاه کرد.
وزیر کشور گفت: امشب باید انتخاب هیات های اجرایی به پایان رسد و براساس گزارشی که به من رسیده بیش از ۸۰ درصد از آنان به تایید شورای نگهبان رسیدند و مابقی هم این روند را طی میکنند و از فردا کار رسیدگی را آغاز میکنم.
وی در پاسخ به این پرسش که احتمال تمدید مهلت ثبتنامها چقدر است؟ گفت: در این هفت روز زمان کافی برای کسانی که علاقهمند بودند فراهم است و فکر نمیکنم ما اجازه تمدید داشته باشیم.
وزیر کشور افزود: چهار کارگروه برای این موضوع تشکیل شد که یکی مسئولیتش با صدا و سیما بود و دیگری نیز کارگروهی بود که ناجا، اطلاعات و بسیج، سپاه، آن را تشکیل می دادند. کارگروه های فنی با مسئولیت وزارت نفت و کارگروه فضای مجازی نیز با مسئولیت وزارت اطلاعات کار خود را انجام دادند.
رحمانی فضلی تاکید کرد: تقاضای ما این است که این کارگروه ها خود برای مردم توضیح دهند و شفاف سازی کنند همچنین صداوسیما هم باید از این کارگروه ها و مسئولان آن بخواهد که در این زمینه توضیح دهند.
وی ادامه داد: در انتخابات ریاست جمهوری با هماهنگی شورای نگهبان از یک دستگاه برای تشخیص هویت استفاده کردیم و در این انتخابات هم به توافقاتی در این زمینه با شورای نگهبان رسیده ایم.
رحمانی فضلی تاکید کرد: نحوه رأی دادن و شمارش آرا هم به صورت الکترونیکی جای بحث دارد؛ در انتخابات شوراها در ۱۴۰ شهر ثبتنام و شمارش آرا به صورت الکترونیکی انجام شد. با توجه به تعداد بالای داوطلبان شورای شهر حداکثر ظرف ۲ ساعت نتایج آن حوزه ها اعلام شد.
وزیر کشور در پاسخ به پرسشی درباره نتایج رایزنی با شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی گفت: همه اجزای انتخابات الکترونیکی است، به جز دو قسمت که یکی از آنها احراز هویت است و عمدتاً نگرانی نامزدهای انتخابات همیشه همین بحث است. در این بخش امکان تخلف و اشتباه زیاد است.
وی ادامه داد: هیچ تخلف و اشکالی در این زمینه پیش نیامد و با شورای نگهبان در حال مذاکره هستیم و اگر نظر آنان جلب میشود میتوانیم در ۱۱ استان که شامل ۱۴۰ حوزه انتخابیه می شود این کار انجام میشود.
رحمانی فضلی تأکید کرد: منتظر هستیم که اگر دوستان فنی وزارت کشور با شورای نگهبان به نتیجه برسند که تا اسفندماه این فرصت فراهم است کار را در این زمینه انجام دهیم.