ترامپ

رئیس فراکسیون پارلمانی «سائرون» عراق از مداخلات آمریکا در مسائل داخلی عراق انتقاد و تأکید کرد که مداخله واشنگتن در تشکیل دولت جدید، غیر قابل قبول است.

به گزارش مشرق، «نبیل الطرفی» رئیس فراکسیون پارلمانی «سائرون» عراق از مداخله ایالات متحده آمریکا در مسائل داخلی عراق به شدت انتقاد کرد.

الطرفی به پایگاه خبری المعلومه گفت که «ائتلاف سائرون به هر نحوی، مداخله کینه‌توزانه آمریکا در مسائل داخلی عراق را نمی‌پذیرد».

بیشتر بخوانید:

جزئیات طرح آمریکا برای آغاز جنگی خانمان‌سوز در عراق

وی تصریح کرد که «سائرون به طور قاطع، مداخله طرف‌های خارجی در تشکیل دولت جدید را نمی‌پذیرد».

این نماینه عراقی خاطر نشان کرد: «تشکیل دولت، از مأموریتهای ملتی است که در میادین به پا خواسته و تحصن کرده است. ما هیچ نیازی به هیچ گونه مداخله خارجی نداریم».

این نماینده عراقی همیچنین نسبت به هر گونه مداخله آمریکا در تشکیل دولت آینده هشدار داد.

در همین ارتباط، «ماجد شنگالی» نماینده پیشین حزب دموکراتیک کردستان، پیش از این هشدار داده بود که «مداخله آمریکا در انتخاب نخست وزیر آینده، قوی و روشن خواهد بود».

شنگالی همچنین گفت که تظاهرات مردمی در عراق، ازاعتراض به مطالبات خدماتی، به مسائل سیاسی، بدل شده است.

 احزاب و گروه‌های سیاسی عراق رایزنی‌های خود را برای انتخاب نخست وزیر دولت آتی این کشور پی گرفته‌اند و هر بار اسامی نامزدهایی مطرح و نامزدهای دیگری حذف می‌شوند، اما هنوز هیچ نتیجه‌ای حاصل نشده است.

«محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق سوم دسامبر جاری (دوازدهم آذر ماه) در درخواستی کتبی به «برهم صالح» رئیس جمهور عراق از وی خواست هر چه سریع‌تر نخست وزیر جدید را معرفی کند، زیرا  بر اساس ماده 76 قانون اساسی عراق، رئیس جمهور باید ظرف پانزده روز نامزد بزرگ‌ترین فراکسیون پارلمانی را مامور تشکیل دولت کند.

مهلت قانونی انتخاب جانشین «عادل عبدالمهدی» در هجدهم دسامبر(27 آذر ماه) به پایان می‌رسد و  به گفته کارشناسان اگر گروه‌های سیاسی عراق در این مدت نتوانند رئیس جدید قوه مجریه کشورشان را معرفی نکنند بیم از بروز یک خلا قانونی می‌رود.

«علی التمیمی» کارشناس قانون اساسی عراق معتقد است: پس از پایان مهلت پانزده روزه و ناکامی رئیس جمور در تعیین نامزد جانشینی عبدالمهدی، نخست وزیر مستعفی برای 30 روز دیگر نخست وزیر پیشبرد امور خواهد بود و پس از آن کار دولت مستعفی تمام می‌شود و بر اساس ماده 81 قانون اساسی که می‌گوید اگر به هر دلیل کرسی نخست وزیری خالی ماند رئیس جمهور به آن تکیه می‌زند، اختیارات نخست‌وزیری به رئیس جمهور منتقل خواهد شد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس