به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، لورا كندي، نماينده آمريكا در كنفرانس خلع سلاح روز سهشنبه در اين كنفرانس گفت: ايران در واقع با گسترش ظرفيت غنيسازياش تا نزديك 20 درصد در مسير مخالف حركت كرده است و همچنان به فعاليتهاي غنيسازي و فعاليتهاي مربوط به آب سنگين ادامه ميدهد كه همگي نقض قطعنامههاي شوراي امنيت سازمان ملل است.
به گزارش خبرگزاري رويترز، كندي در بخش ديگري از اظهاراتش مدعي شد: ايران همچنان شفافيت و همكاري لازم براي راستيآزمايي ماهيت منحصرا صلحآميز برنامه هستهيياش را از آژانس بينالمللي انرژي اتمي و جامعه بينالمللي دريغ ميكند.
نماينده آمريكا در كنفرانس خلع سلاح ايران را به سنگاندازي در تحقيقات آژانس بينالمللي انرژي اتمي درباره ابعاد نظامي احتمالي در برنامه هستهيياش متهم كرد و آن را "بسيار نگرانكننده" خواند.
كندي از ايران خواست تضمينهاي قابل قبولي را درباره ماهيت منحصرا صلحآميز فعاليتهاي هستهيياش ارائه كند.
وزير امور خارجه ايران در اجلاس خلع سلاح بر تعهد و پيگيري قاطع دولت جمهوري اسلامي ايران براي خلع سلاح بينالمللي در راستاي تثبيت صلح و ثبات و امنيت جهاني تاکيد کرد و با تاکيد بر اينکه سلاح هستهيي در دکترين دفاعي ايران جايگاهي ندارد، خاطرنشان کرد: بر اساس فتواي رهبر معظم انقلاب اسلامي دستيابي به سلاح هستهيي گناه و انبار کردن آن نيز بيهوده و خطرناک است.
صالحي افزود: ملت بزرگ ايران از حقوق مسلم خود براي استفاده صلحآميز از انرژي هستهيي دفاع کرد و هيچگاه در برابر تهديد و ترور تسليم نخواهد شد.
وزير امور خارچه وجود نزديک به بيست وسه هزار کلاهک هستهيي در انبارهاي کشورهاي هستهيي را بزرگترين تهديد به ديدگاه نظام جهاني عامالشمول بر اساس امنيت پايدار دانست و افزود: تهديدهاي ناشي از وجود کلاهکهاي هستهيي اثرات عميقي بر امنيت بينالملل داشتهاند و تازماني که سلاحهاي هستهيي وجود دارند و به روز رساني ميشوند، همواره تهديد استفاده از آنها و اشاعه افقي و عمودي آنها وجود خواهد داشت.
وي افزود: مايه نگراني عميق است که دارندگان اين سلاحها آزادانه ساير کشورها از جمله کشورهاي غيرهستهيي را با اين سلاحها تهديد ميکنند.
صالحي با اشاره به جدي بودن تهديدهاي ناشي از توليد و به کارگيري سلاحهاي هستهيي، اضافه كرد: جمهوري اسلامي ايران بر اين باور است که سلاحهاي هستهيي نيز جايي در نظام بينالمللي مبتني بر امنيت پايدار نخواهد داشت.
وزير امور خارجه با اشاره به افزايش خواست جهاني براي انهدام کامل سلاحهاي هستهيي درچند سال اخير و ارائه راهکارهاي گوناگون و برخي تلاشهاي منطقهاي در اين راستا، اين تحول را نشانگر عزم جدي جامعه بينالملل يا افکار عمومي جهاني براي خلع سلاح بينالمللي و مايه خرسندي دانست و درعين حال از عدم پيشرفت مؤثر و سازمان يافته به سوي به کار بستن تعهدات خلع سلاح هستهيي براساس ماده شش ان.پي.تي ابراز ناخرسندي کرد.
صالحي در اين راستا با انتقاد از رويکرد رياکارانه بعضي کشورهاي هستهيي در زمينه تعهدات خلع سلاح هستهيي خود و لزوم عزم سياسي و تعهد عملي و صادقانه اين کشورها در اين زمينه افزود: آمريكا هم اکنون به دنبال هزينه 700 ميليارد دلاري براي به روزرساني کلاهکهاي هستهيي خود و ساخت تأسيسات ساخت کلاهک جديد ميباشد.
وزير امورخارجه در همين راستا افزود: جمهوري اسلامي ايران بر اين باور است که زمان آن فرا رسيده که کنفرانس خلع سلاح کميتهاي ويژه براي مذاکرات در زمينه کنوانسيونهاي سلاحهاي هستهيي را در راس امور قرار دهد.
صالحي علاوه بر آن در جمع خبرنگاران در ژنو گفت كه انتظار دارد مذاكرات با آژانس بينالمللي انرژي اتمي ادامه يابد و خوشبين است كه اين مذاكرات در مسير درست پيش بروند.
وزير امور خارجه ايران گفت: ما انتظار داريم گفتوگوهايي كه شروع شدهاند ادامه پيدا كنند. اختلاف نظرهايي درباره ايجاد يك چارچوب اوليه كه زمينه را براي يك نقشه راه جديد در زمينه اقدامات بعدي تعيين كند وجود داشت اما خوشبينيم كه نشستهاي بعدي بين هيات عالي رتبه آژانس و طرف ايراني در مسير درست پيش برود.
صالحي علاوه بر آن غرب را به خاطر حمايت از رژيم صهيونيستي كه عضو معاهدهي منع گسترش تسليحات هستهيي نيست و تنها دارنده سلاح هستهيي در خاورميانه به حساب ميآيد به داشتن استانداردهاي دو گانه متهم كرد.
وزير امور خارجه ايران گفت: ما بارها بارها با صراحت اعلام كرديم كه در برخورد با برنامه هستهيي صلحآميز ايران دو گزينه وجود دارد. يكي مسير تعامل و همكاري است و ديگري مسير مناقشه و درگيري.
صالحي افزود: ايران به ماهيت صلحآميز برنامه هستهيياش اطمينان دارد و بارها در گزينه اول تاكيد كرده است. وقتي پاي حقوق و وظايف مربوطه ما به ميان ميآيد موضع هميشگيمان اين است كه ايران به دنبال درگيري نيست و چيزي جز حقوق مسلم و قانوني خود نميخواهد.