کد خبر 1032741
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۱
ماهواره ظفر

ماهواره ظفر می‌تواند نقشه‌های پهنه‌بندی و پایش تغییرات دریاچه‌های دائمی و فصلی در مقیاس ملی را به دست آورد.

به گزارش مشرق، ماهواره "ظفر" دانشگاه علم و صنعت صبح امروز جهت پرتاب به سازمان فضایی وزارت ارتباطات تحویل داده شد.این ماهواره که قرار است از یکی از سه ایستگاه قشم، گرم‌شهر و یا ماهدشت پرتاپ شود آماده شده و امروز از اتاق تمیز دانشگاه علم و صنعت جهت قرار گرفتن روی پرتاب‌گر و آماده شدن برای پرتاپ به سازمان فضایی ایران تحویل داده شد.

بیشتر بخوانید:

همکاری دو وزارت خانه برای ساخت ماهواره

از اواخر دهه 80 سازمان فضایی ایران مأموریت ساخت ماهواره‌های مختلف را به دانشگاه‌های کشور داد و در این مأموریت دانشگاه علم و صنعت، عهده دار ساخت ماهواره ظفر شد.

این ماهواره 113 کیلوگرمی که می‌تواند حداقل یک سال و نیم در مدارهای فضایی بماند، مأموریت تصویربرداری و ذخیره اطلاعات را دارد؛ همچنین این ماهواره می‌تواند به صورت واقعی اطلاعات را ذخیره کند و پیام را به صورت ارتباط صوتی یک طرفه بین دو کاربر ارسال کند.

ظفر در شیب مداری 56 درجه حدود 94 دقیقه گردش دارد و می‌تواند نقشه‌های مختلف از سطح زمین را پایش کند.

ماهواره ظفر کاربردهای بسیار متعددی دارد و می‌تواند نقشه‌های کاربری اراضی در مقیاس ملی و نقشه‌های ساختار همچون شناسایی گسل‌ها را تهیه کند، علاوه بر آن این ماهواره می‌تواند هر روزه به روزرسانی و پایش توسعه شهری را داشته باشد و مرز پهنه‌های کشاورزی در مقیاس ملی را به دست آورد.

به کمک ماهواره ظفر می‌توان از مشکلات بسیاری عبور کرد و اطلاعات زمین‌شناسی و پایش‌های محیط زیستی را به دست آورد، ظفر می‌تواند نقشه‌های پهنه‌بندی و پایش تغییرات دریاچه‌های دائمی و فصلی در مقیاس ملی را به دست آورد، علاوه بر آن این ماهواره توانایی آن را دارد که پایش تغییرات در عرصه‌های طبیعی و جنگلی در مقیاس ملی را انجام دهد و پایش تغییرات دریاچه‌های دائمی و فصلی را داشته باشد.

این ماهواره تماما ایرانی به دست دانشمندان جوان در دانشگاه علم و صنعت ساخته شده است و می‌تواند آینده کشور را درخشان کند، این ماهواره امکان برقراری ارتباط صوتی یک طرفه بین دو کاربر را فراهم می‌کند و به تعداد 256 کاربر امکان ارسال پیام دارد.

حالا این ماهواره پس از سال‌ها برای ظفر بخشی به مدارهای فضایی تحویل سازمان فضایی داده می‌شود تا صدای ایرانیان را در مدارهای فضایی طنین‌انداز کند.

ماهواره ظفر با دستان پرتوان دانشمندان ایرانی ساخته شده و تکنولوژی آن از سایر ماهواره‌هایی که تا کنون ساخته شده‌اند، بالاتر است؛ این ماهواره هم توان مخابراتی دارد و هم می‌تواند سیگنال‌های فضایی را جمع‌آوری کند.

این ماهواره قرار است پیام‌ها و صداهای مردم ایران را در فضا پخش کند و بر همین اساس مسئولان ساخت ماهواره از مردم درخواست کردند تا آن‌ها در سامانه مخصوص صدایشان را ضبط کنند و برای ماهواره ظفر بفرستند تا صدای ایرانیان در فضا پخش شود.

بر اساس گفته‌های مسئولان سازمان فضایی به زودی اقدامات اجرایی برای قرار گرفتن ماهواره ظفر در مدار انجام می‌شود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • پری مجرد48ساله IR ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    16 0
    به ایرانی بودن خود می بالم
    • IR ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
      1 18
      به ايراني بودنت بال بال بزن، اسير همين حركات تبليغاتيتونم . بالاخره نزديك ٢٢ بهمنه زشته بگن ...
  • نادر IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    15 0
    خودتون با اعلان قبلی یه جوری به دشمن فرصت خرابکاری میدین
    • من IR ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
      0 0
      البته با اطلاعات ناقص خودم ميگم فكر كنم قبل از هر پرتاب بايد هماهنگي شده و مدار رزرو شود
  • IR ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    11 0
    بفرستید تا چشم عربستان در بیاد. ای کور شه چشم حسود
  • IR ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    14 0
    امیدوارم با ماهواره بر قائم به مدار پرتاب شود.
  • IR ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    3 2
    برنامه فضایی ایران در مرحله کنونی فقط جنبه تبلیغاتی داره... فرستادن میکرو مکعب ها به مدار پایین لئو با عمر حداکثر دو سه هفته چه فایده کاربردی داره؟!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس