سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** همکاری با آل سعود،ایران را از بن بست اقتصادی نجات میدهد
روزنامه همشهری در مطلبی با عنوان «لزوم بهبود روابط با کشورهای حوزه خلیج فارس» نوشت: «بی شک شرایط منطقه ای و بین المللی امروز کشور در پیچیده ترین و حادترین وضعیت خود در طول ۴ دهه پس از انقلاب قرار دارد. پرواضح است شرایط جنگ اقتصادی، تحریم و فشار حداکثری که زندگی مردم را به شدت تحت تأثیر خود قرار داده است، نمی تواند و نباید به همین منوال ادامه یابد و باید راهبردهای مناسب و اقدامات عملی مخصوصا در عرصه دیپلماسی منطقه ای برای آن اندیشیده شود».
ارگان رسانه ای شهرداری تهران در ادامه نوشت:«اگر چه راهبرد اصلی کشور در حوزه سیسات خارجی در مقابل فشارهای ایالات متحده آمریکا، "مقاومت فعال" است، اما فارغ از برخی عایدات امنیتی به نظر می رسد آنچنان که باید و شاید نتوانسته منافع اقتصادی کشور را تأمین کند. در این راستا به نظر نگارنده این سطور، کاهش تنش ها و گسترش همکاری ها با کشورهای حوزه خلیج فارس و علی الخصوص عربستان در کنار سیاست "نگاه به شرق...و تعامل با اروپا" باید مورد توجه جدی قرار گیرد تا بتواند راهگشای بسیاری از بن بست های اقتصادی و امنیتی در محیط بین الملل و در شرایط تحریم و فشار باشد».
همشهری در ادامه نوشت:«راهبرد مقاومت...حرکت رو به جلو در عرصه اقتصادی را با وقفه جدی مواجه خواهد کرد...ایران و عربستان سعودی اصلی ترین بازیگران منطقه محسوب می شوند که منافع عمده ای را در منطقه دنبال می کنند...بدون شک توجه به این راهبرد و بکارگیری جدی تر آن می تواند...به لحاظ امنیت و اقتصادی، منافع کشور را تأمین کند».
ارگان شهرداری تهران اگر چه در بخشی از این یادداشت به مسئله «نگاه به شرق» تاکید کرده است، اما در ادامه در تناقضی آشکار تاکید کرده است «روسیه به عنوان متحد ایران،بیش از گذشته به منافع خود در سایر کشورها چشم دوخته است... و به دنبال معامله گری پنهان با سایر قدرت ها از جمله آمریکا و عربستان سعودی است».
ارگان رسانه ای شهرداری تهران در تحلیلی تأمل برانگیز، مدعی شده است که رویکرد مقاومت در برابر غارتگری و دیکتاتوری و سلطه گری دولت تروریست آمریکا، نمی تواند منافع اقتصادی کشور را تأمین کند.
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه مدعی شده است که در شرایط فعلی، کاهش تنش با آل سعود می تواند در حوزه اقتصادی و امنیتی برای ایران بن بست شکن باشد.
این در حالی است که شرایط فعلی اقتصاد کشور، نتیجه اعتماد به آمریکا و توافق با واشنگتن است. در حقیقت، وضع موجود میوه برجام است.
صاحبنظران و تحلیلگران تاکنون بارها تاکید کرده اند که آل سعود «گاو شیرده» ترامپ در منطقه است. رژیم آل سعود علاوه بر حمایت همه جانبه از تروریست های تکفیری در منطقه، چندین سال است که در اقدامی جنایتکارانه، کودکان و زنان یمنی را قتل عام کرده است.
با این حساب، آیا ایران باید برای بهبود اقتصاد خود به این رژیم چشم بدوزد؟!
** علی مطهری، پسرِ شهید مطهری است،این برای شما کافی نیست؟!
«سعید شریعتی» از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «آقای مطهری التزامش به جمهوری اسلامی احراز نشده است! چطور میشود آقای علی مطهری را که رئیس بنیاد و موسسه شهید مرتضی مطهری بهعنوان تئوریسین اصلی نظام جمهوری اسلامی است و آثار و مکتوبات پدرش را در کشور نشر میدهد و سابقهاش در چند دورهای که نماینده بوده، جز دفاع از اصل و اساس جمهوری اسلامی چیز دیگری نبوده، بر اساس مخالفت با جمهوری اسلامی رد صلاحیت میکنند؟».
«پروانه سلحشوری» نماینده عضو فراکسیون امید مجلس- آبان ۹۵- در بخشی از متن سخنرانی خود به عنوان نماینده موافق با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان گفته بود:«یکی از دوستان بنده به من گفت به خاطر خدمات آقای سلطانیفر در استانداری گیلان نذر کردهام به هر زیارتی که میروم دو رکعت نماز برای ایشان بخوانم، آیا این برای شما(نمایندگان) کافی نیست؟»!
این اظهارنظر عجیب، بازخورد بسیار زیادی در فضای مجازی داشت. یکی از کاربران در واکنش به این اظهارنظر نماینده اصلاح طلب مجلس نوشته بود:«ما یه همسایه داریم، خیلی آدم خوبیه، هر جا هم میریم ۴ رکعت نماز براش می خونیم، یعنی باید رئیس جمهور شه؟!»
یک مثال دیگر، نظریه «داماد لرستان» در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ است. در آن سال «زهرا رهنورد» همسر «میرحسین موسوی»- از سران فتنه- در مصاحبه با شبکه تلوزیونی بیبیسی فارسی در تشریح چرایی تقلب در انتخابات گفته بود:«یک نقاطی هستند که خودشان نشان دهنده نادرست بودن میزان آراست. مثلا ترکزبانها و مردم آذربایجان فرزند خودشان را رها نمیکنند تا به فرد دیگری رای بدهند یا خود بنده که بارها گفتم من لر هستم و آقای موسوی هم گفته داماد لرستان است، لرها داماد خودشان را رها نمیکنند...این دو مورد برای ما ملاک است که باقی موارد هم همینطور است....ما نمیدانیم چگونه با این صندوقها عمل شده و رأیها چگونه دست برده شده و چه بوده».
حالا، یکی از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ در اقدامی مشابه با این استدلال عجیب که «علی مطهری، فرزند شهید مرتضی مطهری و رئیس انتشارات است» مدعی شده است که وی نباید ردصلاحیت می شد!
قانون و حق الناس برای طیف تندروی اصلاح طلب، هیچ ارزش و اهمیتی ندارد. یکبار با دروغ تقلب آن را پایمال می کنند و بار دیگر با حمله به روند قانونی احراز صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس.
** تقلای رسانه های اصلاح طلب برای تنفس مصنوعی به برجام
«احمد نقیب زاده» فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه سازندگی نوشت: «در طی دو سال اخیر، دستگاه دیپلماسی کشور با اولتیماتوم های ۶۰ روزه به بدعهدی های اروپا مهلت داد، اما متاسفانه اروپا پاسخ مطلوبی نداد و بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس نخست وزیر انگلیس نیز اعلام کرد که می خواهیم راه ترامپ را برویم. اما اینکه جریان سیاسی از داخل تحت تاثیر هیجانات خواهان برداشتن گام نهایی توسط ایران برای خروج از برجام شده است، رویکردی غیرمنطقی و به ضرر منافع ملی است.»
نقیب زاده در ادامه نوشت:«با این اقدام ایران، اروپا بیش از پیش با آمریکا هم سخن شده و کشور را در تنگناهای سیاسی و اقتصادی جدیدی قرار می دهد. ادامه این شیوه باید ادامه یابد و ایران نباید گام نهایی را درباره خروج از برجام بردارد».
چندی پیش «عباس آخوندی» وزیر سابق راه و شهرسازی- که افتخار می کرد که هیچ مسکنی برای مردم نساخته است!- در مصاحبه با روزنامه شرق گفته بود که حتی اگر همه از برجام خارج شوند، ایران باید بماند!
این در حالی است که در بخشی از قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» مصوب مجلس شورای اسلامی- مهر ۹۴- تاکید شده است که «دولت موظف است هرگونه عدم پایبندی طرف مقابل در زمینه لغو مؤثر تحریمها یا بازگرداندن تحریمهای لغو شده و یا وضع تحریم تحت هر عنوان دیگر را به دقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف نماید و توسعه سریع برنامه هستهای صلحآمیز جمهوری اسلامی ایران را سامان دهد به طوری که ظرف مدت دو سال ظرفیت غنیسازی کشور به یکصد و نود هزار سو افزایش یابد».
روزنامه سازندگی که خروج از برجام را برای کشور خطرناک نامیده است،چندی پیش در اعترافی دیرهنگام نوشته بود:«امروز فقط یک کشور به صورت عملی پایبند به توافق بوده است؛ ایران. آشکار است که اکنون دیگر توافقی وجود ندارد که اروپاییها بخواهند از آن حمایت کنند. بلکه آنان از محدودیتهای هستهای ایران حمایت میکنند... ایران موبه مو تعهدات هستهای خود را اجرا میکند، اما تحریمهایی را تحمل میکند که به مراتب سختتر از دوره قبل از توافق است و طرفهای دیگر کاملاً از تعهدات خویش خارج شدهاند ... امروز دولت نیازمند آن است که باور کند برجام به پایان رسیده… اکنون جواب مشخص است. خروج از برجام و بازگذاشتن راه مذاکره با کسانی که قدرت عمل به تعهداتشان را دارند، این گزینه بهتری از ماندن در توافق یکجانبه، تحریمهای سختتر از پیشابرجام، دلخوش کردن به اقدامات نمادین اروپا و مشاهده رکودی است که این بار میتواند اقتصاد کشور را از گروه کشورهای با درآمد متوسط به فقیر مبدل سازد».