به گزارش مشرق، هدی عین اللهی متخصص پوست، مو، زیبایی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بیماری پوستی پسوریازیس گفت: بیماری پوستی پسوریازیس چندان شایع نیست، ولی افرادی که با آن درگیر هستند مشکلات زیادی را پیش رو دارند.
او افزود: بیماری پسوریازیس یا بیماری صدف یک بیماری پوستی خود ایمنی است که بدن بر علیه خودش عمل میکند. این بیماری ژنتیکی بوده و به هیچ عنوان مسری و واگیردار نیست.
عین اللهی تصریح کرد: در پوست انسان به طور مداوم سلولهای مرده و آسیب دیده در حال ریزش هستند و سلولهای سالم و جدید جایگزین آنها میشوند، ولی در بیماری پسوریازیس به دلیل سیگنالها و دستورات اشتباهی که به سلولهای پوستی میرسد سلولها با سرعتی بسیار بالا تولید میشوند و به این ترتیب موجب پوسته پوسته شدن پوست شده و ظاهری نامناسب به پوست فرد میدهند.
بیشتر بخوانید:
خطراتی که رژیم غذایی کتوژنیک دارد
۵ خاصیت برتر روغن آوکادو
این متخصص پوست، مو، زیبایی با اشاره به میزان شیوع بیماری پسوریازیس اظهار کرد: طبق آمار به دست آمده از وزارت بهداشت آمریکا حدود ۷.۵ میلیون نفر از مردم آمریکا از گروههای سنی کودکان تا سالمندان، زنان و مردان به این بیماری مبتلا هستند.
عین اللهی درباه علائم بیماری پسوریازیس گفت: ایجاد زخمهایی نقرهای رنگ و ضخیم بر سطح پوست، قرمزی، خارش، خشکی پوست، ضخیم شدن ناخن ها، ترک خوردن و تورم پوست از علائم ابتلا به بیماری پسوریازیس است.
او افزود: علائم ابتلا به بیماری پسوریازیس بیشتر در نواحی آرنج، زانو و پوست سر بروز میکند، ولی ممکن است در نواحی دیگر نیز درگیر شوند.
این متخصص پوست، مو، زیبایی درباره نحوه تشخیص بیماری پسوریازیس گفت: بیماری پسوریازیس میتواند با تشخیص پزشک متخصص به راحتی انجام شود، ولی در صورتی که تشخیص داده نشد میتوان با نمونه برداری از سطح پوست یا انجام آزمایشات گوناگون به بروز این بیماری پی برد.
عین اللهی با اشاره به انواع بیماری پسوریازیس اظهار کرد: بیماری پسوریازیس پلاک شایعترین نوع پسوریازیس است که حدود ۹۰ درصد از انواع این بیماری را با علائم پوستی خشک و قرمزی رنگ زخمها تشکیل میدهند. البته زخمهای پلاکی ممکن است همه جای بدن را درگیر کنند.
این متخصص پوست، مو، زیبایی اظهار کرد: بیماری پسوریازیس سر باعث ریزش موقتی پوست سر خواهد شد و پس از درمان این مشکل به زودی برای فرد بیمار بر طرف میشود.
عین اللهی افزود: بیماری پسوریازیس ناخنی گاهی اوقات باعث ایجاد مشکلاتی در ناخنهای فرد مانند: سوراخ شدن ناخنها، غیر عادی شدن شکل ناخنها، کنده شدن ناخنها و تغییر رنگ آنها میشود.
این متخصص پوست، مو، زیبایی با اشاره به بیماری پسوریازیس قطرهای اظهار کرد: در این نوع از پسوریازیس نقاطی شبیه به قطره در نواحی قفسه سینه، دستها، پاها و پوست سر ایجاد میشود.
عین اللهی تصریح کرد: بیماری پسوریازیس معکوس با بروز زخمهای قرمز رنگ و التهاباتی در نواحی زیر بغل، کشاله ران، دور اندامهای جنسی خود را نشان میدهد و در صورت دستکاری و تحریک تشدید خواهند شد.
دلیل اصلی ابتلا به بیماری پسوریازیس چیست؟
این متخصص پوست، مو، زیبایی با اشاره به دلیل اصلی ابتلا به بیماری پسوریازیس اظهار کرد: سابقهی خانوادگی و ژنتیک، استرس، آب و هوای سرد، مصرف بیش از حد الکل، عفونتها مخصوصا عفونت گلو یا برفک دهان، صدمه به پوست و کشیدن سیگار از دلایل اصلی ابتلا به بیماری پسوریازیس هستند.
عین اللهی افزود: مصرف داروهای شیمیایی برای کاهش فشار خون، داروی بیماریهای دوقطبی، داروهای ضد مالاریا و یا داروهای ضد چاقی نیز ممکن است زمینه ساز ابتلا به پسوریازیس باشند.
این متخصص پوست، مو، زیبایی با اشاره به درمان بیماری پسوریازیس اظهار کرد: بیماری پسوریازیس درمان قطعی ندارد، اما میتوان با مراجعه به متخصص پوست روند این بیماری را کنترل کرد.
عین اللهی در پایان گفت: این روزها داروهای گانودرما برای درمان این بیماری تبلیغ میشوند و متاسفانه برخی از بیماران به جای مراجعه به متخصص شروع به مصرف خودسرانه این دارو میکنند، اما این دارو در وهله اول متوقف میشود و در حالتهای بعدی با شدت بیشتری رشد پیدا میکند.