به گزارش مشرق، پیروز حناچی شهردار تهران در حاشیه یکصد و نود و پنجمین جلسه شورای شهر در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: بودجهای که امروز برای مدیریت شهری ارائه کردیم ۳۰ هزار میلیارد تومان است که موضوع تورم در آن دیده شده و متممی هم پیش از این هم درباره بودجه داشتیم تا مبنای افزایش آن قرار گیرد.
بیشتر بخوانید:
سورپرایز شهردار برای مردم تهران
احتمال افزایش ۶۰ درصدی عوارض "محدوده کاهش آلودگی هوا"
وی با اشاره به اینکه در میزان بودجه شهر تهران با شورای شهر هم به نتیجه و توافق رسیده بودیم، گفت: امروز سرفصلهای اختصاص بودجه را اعلام کردم و تلاش میکنیم که درآمد پایداری هم برای شهر تهران داشته باشیم، البته دو لایحه نیز در این زمینه در مجلس وجود دارد و در صورتی که محقق شود، قطعاً به درآمد پایدار شهری افزوده خواهد شد.
شهردار تهران اعلام کرد: در زمینه بودجه برای نخستینبار برای محلات مواردی را درنظر گرفتیم، چرا که درخواست مردم اختصاص بودجههای محلی بوده است.
* اختصاص ۲ هزار میلیارد تومان بودجه برای محلات تهران
وی گفت: پروژههای محلی هر چند درشت نیست، ولی رضایتمندی مردم را به همراه دارد. مواردی همچون افزایش فضای سبز و تغییرات ترافیکی جزئی و موضوعات بهداشتی از جمله درخواستهای محلی است.
وی گفت: ۲ هزار میلیارد تومان امسال برای محلات بودجه اختصاص یافت که این اولین بار است که از پایین به بالا به موضوع بودجه نگاه کردهایم.
وی عنوان کرد: با همکاری شورایاران و معتمدین محلی، بودجههای محلات اختصاص مییابد و تلاش میکنیم که به تجربه فوقالعادهای در این زمینه دست یابیم.
* اصرار به تخریب ملک اقدسیه نداریم
حناچی در ادامه در مورد ملک اقدسیه گفت: این ملک خانهای معروف ولی معمولی است که مربوط به اواخر پهلوی دوم بوده و پلان تشریفاتی دارد.
وی با بیان اینکه ملک اقدسیه مقداری آینهکاری و گچکاری داشته ولی سبک ملی ندارد، گفت: ملک اقدسیه جزو میراث فرهنگی تلقی نمیشود، حتی در فروش این ملک، شهرداری به صورتی عمل میکند که تعادل منطقه به هم نخورد. همچنین اصراری به تخریب این ملک نداریم.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا سامانه طرح تفصیلی به روی برخی از اعضای شورای شهر جهت بررسی ملک اقدسیه بسته شده است، گفت: این موضوع را بررسی میکنم.
* هر حرفی زدیم اجرا کردیم
شهردار تهران در ادامه به موضوع حمل و نقل عمومی اشاره کرد و بیان داشت: تاکنون هر حرفی زدیم اجرا کردیم، دو خط مترو به بهرهبرداری رسیده و روزانه ۲ میلیون و ۵۰۰ سفر از طریق مترو انجام میگیرد.
وی گفت: با تغییر قیمت سوخت و گران شدن بنزین، ۱۵ درصد به تعداد مسافران مترو افزوده شده و از اولویتهای ما است که با کمک دولت، نوسازی و بازسازی حمل و نقل عمومی را انجام دهیم و به تعداد ناوگان حمل و نقل عمومی نیز بیفزاییم.
حناچی با تأکید بر اینکه در تهران چارهای به جز برقی شدن اتوبوسها نداریم و باید به این سمت پیش رویم، گفت: برخی از اتوبوسها روزانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتر تردد میکنند که با توجه به آلودگی هوا برقی شدن آنها امری ضروری است.
حناچی گفت: موضوع اوراق مشارکت هم مسأله دیگری است که میتوان از آن در زمینه حمل و نقل عمومی از آن استفاه کرد، همچنین دولت فاینانسی را برای مترو در نظر گرفته که ما آن را پیگیری میکنیم.
* استقبال حناچی از تغییر در طرح ترافیک
شهردار تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه نظر شما در مورد تغییر طرح ترافیک در پایتخت چیست، خاطرنشان کرد: طرح ترافیک یک مسئله کارشناسی شده است، ولی هر موضوعی که سبب بهتر شدن و یا تأثیرگذاری بیشتر آن شود را میپذیریم و برای آن اقدام میکنیم، البته این مسأله با همکاری شورای ترافیک صورت میگیرد.
وی در پایان گفت: راهبرد استراتژیک ما در پایتخت، توسعه حمل و نقل عمومی است و اقدامات لازم را در این زمینه آغاز کرده و ادامه میدهیم.