به گزارش مشرق، «الصدیق عبدالعزیز» معاون وزیر خارجه سودان، دیروز (دوشنبه - سوم فوریه)، میزبان «علی بن حسن جعفر» سفیر عربستان سعودی در این کشور بود.
به نوشته پایگاه خبری «الوئام» با انتشار این خبر نوشت: در این دیدار، روشهای توسعه روابط دوجانبه ریاض و خارطوم بررسی شد.
بیشتر بخوانید:
امارات، دیدار نتانیاهو با رئیس شورای انتقالی سودان را ترتیب داد
سفیر عربستان سعودی در این دیدار گفت که کشورش در مرحله آتی از سودان از نظر اقتصادی حمایت و به آن کمک خواهد کرد تا نام آن از فهرست کشورهای حامی تروریسم، حذف شود.
آمریکا در سال ۱۹۹۳ و در دوره حکومت «عمر البشیر» رئیسجمهور سودان، این کشور را در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار داد که در نتیجه آن سودان از دریافت کمکهای مالی و وام از صندوق بینالمللی و بانک جهانی محروم شد.
معاون وزیر خارجه سودان نیز در این دیدار، بر اهمیت تشکیل یک کمیته وزارتی مشترک میان دو کشور در زمان مقرر به عنوان یک محرک برای همکاریهای مشترک در راستای توسعه روابط دوجانبه تاکید کرد.
این وعدههای ریاض، یک روز پس از دیدار «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی با «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان در «اوگاندا» و رایزنی آنها درباره عادیسازی روابط، داده میشود.
پس از این دیدار جنجالی که حتی دولت سودان اعلام کرده که در جریان تصمیم البرهان برای رایزنی با نتانیاهو نبوده، وزارت خارجه آمریکا طی بیانیهای از رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان تقدیر کرد و از او برای سفر رسمی به آمریکا دعوت به عمل آورد.
عربستان سعودی نیز اکنون، از طریق سفیر خود در سودان به خارطوم وعده همکاری و پشتیبانی بیشتر میدهد.
شورای حاکمیتی انتقالی در سودان که در پی اعتراضات مردمی سال گذشته، قدرت را در دست گرفت، از حمایت عربستان سعودی و امارات برخوردار است؛ دو کشوری که بر خلاف فلسطینیها و بسیاری از کشورهای منطقه، طرح معامله قرن علیه فلسطین را محکوم نکردند.
دسامبر ۲۰۱۸ تظاهرات گسترده علیه البشیر در سودان آغاز شد و در نهایت نیز به سرنگونی رژیم البشیر منتهی شد و پس از آن شورای حاکمیتی متشکل از غیرنظامیان و نظامیان قدرت را به دست گرفت که ریاست آن را عبدالفتاح البرهان بر عهده دارد.