به گزارش مشرق به نقل از الجزیره، دولت وفاق ملی لیبی به نخست وزیر «فائز السراج» بامداد روز چهارشنبه از تعلیق مشارکت خود در دور دوم مذامرات صلح لیبی در ژنو خبر داد.
دولت السراج دلیل عدم حضور خود در دور دوم مذاکرات صلح لیبی در ژنو را ادامه حملات شبه نظامیان شرق لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر به طرابلس اعلام کرد.
بیشتر بخوانید:
موافقت اتحادیه اروپا با اجرای تحریمهای تسلیحاتی علیه لیبی
دولت وفاق ملی لیبی تأکید کرد: مشارکت خود در مذاکرات ژنو را حالت تعلیق در میآوریم تا جامعه جهانی مواضع خود را در قبال نقض توافقات آتش بس از سوی نیروهای حفتر را بیان کند.
دولت وفاق این تصمیم را پس از حملات توپخانه ای سنگین شبه نظامیان شرق لیبی به طرابلس پایتخت این کشور اتخاذ کرده است.
خبرگزاری رویترز گزارش داد که بامداد چهارشنبه، صدای انفجار مهیبی بر اثر حملات توپخانه ای سنگین به طرابلس پایتخت لیبی، به گوش ساکنان محلی رسیده است.
شبه نظامیان شرق لیبی تحت فرماندهی خلیفه حفتر، سه شنبه شب نیز بندر طرابلس را هدف حملات خمپاره ای خود قرار دادند که در پی آن، سه نفر از شهروندان لیبیایی کشته و پنج نفر زخمی شدند.
کشور لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی دخالت نظامی آمریکا و همپیمانان غربی آن بدون مجوز سازمان ملل، صحنه جنگ و درگیری داخلی است. این کشور که پس از سرنگونی معمر قذافی با بحران سیاسی گستردهای مواجه شده است، اکنون به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده است و به دنبال آن صفبندهای بینالمللی در حمایت از هر یک از این دولت تشکیل شد.
کشورهایی مانند امارات، عربستان، مصر، فرانسه و روسیه از دولت شرق لیبی به نخستوزیری «عبدالله الثنی» و ارتش «خلیفه حفتر» به پایتختی طبرق و کشورهایی مانند ترکیه، قطر، الجزایر، ایتالیا، آمریکا و اتحادیه اروپا نیز از دولت غرب لیبی به نخستوزیری «فائز السراج» و به پایتختی طرابلس حمایت میکنند.