کد خبر 1047995
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۷
مراقب آلودگی نان های سنتی باشیم/نکاتی که باید رعایت کنیم

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، گفت: یکی از راه های انتقال غیر محسوس ویروس کرونا به داخل منازل، نان های سنتی هستند.

به گزارش مشرق، جلال الدین میرزای رزاز، افزود: نان در کشور به دو صورت صنعتی و سنتی عرضه می شود. نان های صنعتی یا نان های حجیم در کارخانجات صنعتی تهیه و به بازار عرضه می گردد که طبیعتاً از دقت نظارت بیشتری در خصوص تهیه مواد اولیه و افزودنی هایی نظیر میزان نمک، مایه خمیر و …، برخوردارند.

بیشتر بخوانید:

آیا استفاده از ضدعفونی کننده‌ها از ابتلا به کرونا جلوگیری می‌کند؟

وی با تاکید شرایط بهداشتی تهیه نان های صنعتی یا همان نان های حجیم، گفت: پس از خرید این نوع نان ها با ضد عفونی کردن پلاستیک آن یا دور انداختن پلاستیک حمل آن می توان از آلوده نبودن آن به ویروس اطمینان نسبی داشت.

میرزای رزاز، در ارتباط با نان های سنتی، اظهار داشت: نان های سنتی، در این روزها که با بحران کرونا مواجه هستیم، می توانند در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی عامل انتقال بیماری باشند.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، ادامه داد: وقتی خمیر تحت هر شرایطی تهیه شود هنگامی که در تنور پخت قرار می گیرد هر گونه آلودگی ویروسی در آن از بین می رود و نانی که از تنور خارج می شود می توان گفت عاری از آلودگی به ویروس کرونا است اما در خصوص استفاده و خوردن این نان تازه و گرم، نگرانی ها آغاز می شود.

وی در خصوص راه های انتقال ویروس کرونا از طریق نان های سنتی، گفت: اگر نان آلوده گردد، نمی توان مانند سایر مواد و اقلام دیگرمواد غذایی دیگر آن را بشوییم و یا ضد عفونی نماییم و خیلی غیر محسوس و چراغ خاموش ویروس را به داخل خانه خود برده ایم.

میرزای رزاز ادامه داد: در صورت وجود افراد شاغل در نانوایی ها که مشکوک به ناقل بودن و یا علائم بیماری هستند، مراتب را در این وضعیت به مراجع ذی ربط اطلاع دهیم. از منتظر ماندن در واحدهای نانوایی و پهن کردن نان برای خنک شدن در میز نانوایی جداً خود داری کنیم، از بریدن و خرد کردن نان توسط چاقو و برس های عمومی که معمولاً در نانوایی ها وجود دارد، پرهیز کنیم، اگر از نایلون برای حمل نان به منزل استفاده کرده ایم آن را داخل خانه نبریم و پس از خارج کردن نان آن را دور بیندازیم.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، در خصوص نحوه مصرف نان در منزل، افزود: اگر نان خریداری شده و حمل شده به منزل آلوده باشد برای اطمینان از سلامت آن باید بدانیم نان قابلیت شستشو و ضد عفونی کردن ندارد و درجه حرارت پایین حتی فریز کردن در فریزر ویروس های موجود در نان را از بین نمی برد. تنها راه اطمینان از اینکه نان فاقد آلودگی است، حرارت دادن مجدد آن در منزل قبل از مصرف است.

وی در مورد نحوه حرارت دادن به نان ها قبل از مصرف، گفت: این حرارت دادن به طریق مختلف است. استفاده از توسترهای برقی و گازی و استفاده از ماکروویو و در صورت عدم دسترسی، استفاده از ماهیتابه و قابلمه جهت حرارت دادن و گرم کردن نان توصیه می گردد.

میرزای رزاز در پایان بار دیگر با توجه به خطر انتقال ویروس کرونا از طریق نان های سنتی، از عموم شهروندان خواست نکات ایمنی و بهداشتی را جدی گرفته و حتماً در هنگام مصرف نان از سالم بودن و آلوده نبودن آن اطمینان حاصل کنند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 5
  • IR ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
    11 1
    چند ثامیه باید داغ بشه؟؟؟
    • IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
      2 13
      ثامیه؟؟؟؟؟!!!!!!!
    • IR ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
      13 0
      من که نمی دونم، ولی تا اونجا که نسوزه دیگه :))))))))) خیلی هم نگران نباش
    • IR ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
      6 0
      در حدی که تبدیل به کربن بشه
  • IR ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
    26 8
    به جای نون و کرونا مسئولان مملکت رو داغ کنین نتیجه بهتر نیست؟
    • IR ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
      22 10
      بایستی منافقان آلبانیایی و دشمنان کشور را داغ کرد.از هر فرصتی برای نفوذ و ضربه استفاده می کنند.
  • DE ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
    15 0
    نان را بمدت کمتر از 10 ثانیه در ماکروویو قرار دهید ویروس کرونا که سهل است ویروس احتکار را هم میکُشد!
  • IR ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
    16 3
    به جای مسئولان که دارن شبانه روز زحمت میکشن باید شما منافقین که از آلبانی کامنت می گزارین سرب داغ ریخت تو حلقتون بیشرفها.
  • IR ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
    8 0
    خیلی ممنون که به ما یاد دادید نان قابلیت شستشو و ضدعفونی کردن ندارد. شما با انتقال این معلومات سطح علمی کشورمان را جابجا کردید
  • CA ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
    0 0
    هیچ ویروسی بالای هشتاد درجه سانتیگراد زنده نمی‌مونه پس حرارت رو جوری تنظیم کنید که بخار آب داخل نان بعد از حرارت به هر طریقه ای از روی خارج شود و برای اطمینان از نابودی کامل هر گونه ویروس یا باکتری یکی دو دقیقه در داخل فریزر قرار دهید. همین روش برای سایر مواد غذایی می‌تواند بکار برده شود.یعنی اگر مایع بود یا بخار آب حرارت دهید( دو تا ظرف نیاز هست) بعد طرف داغ شده را در داخل مخلوط یخ و نمک قرار دهید( تا بیست درجه زیر صفر خنک میکند)
  • ممقانی IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
    3 0
    سلام اونایی که فر و... ندارند روی شعله اجاق گاز بگیرن .
  • IR ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
    2 0
    ما که دست به کار شدیم و خودمون توی خونه نان میپزیم :| طعم و ظاهرش مثل بیرون نمیشه ولی لاقل خیالمون راحته
    • IR ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
      0 0
      سو استفاده بعضیها از این شرایط نتیجه اثار بی توجهی مسوولان دولت از مواردی است که دولت خود در حال سو استفاده است از قبیل قیمت طلا :قیمت خودرو ::قیمت مواد غذایی::افزایش قیمت اهن و غیره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس