به گزارش مشرق، دکتر ربابه شیخالاسلام با بیان اینکه در قرنطینه خانگی نیز میتوانیم فعالیت بدنی داشته باشیم، اظهار کرد: میتوان با ایجاد تغییراتی در چیدمان خانه، محیطی برای دویدن و نرمش کردن ایجاد کرد؛ همچنین استفاده از تردمیل و پیادهروی در خانه یا محیطهای باز و کمتردد با رعایت تدابیر بهداشتی میتواند باعث افزایش فعالیت بدنی افراد و کاهش خطر چاقی شود.
وی افزود: افراد سالمند نیز میتوانند با راهرفتن در خانه و نرمش کردن به ارتقای سلامتی خود کمک کنند.
بیشتر بخوانید:
نوشیدن کدام شربت خانگی بدن را در برابر کرونا مقاوم میکند؟
شیخالاسلام درباره تغذیه افراد سالمند تصریح کرد: مصرف سبزیجات میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی افراد شود، البته منظور از سبزیجات تنها سبزی خوردن نیست بلکه سالادها و انواع کلم، کدو، بادمجان، شلغم، ترب، کرفس و بهطور کلی مواد غذایی گیاهی جزو گروه سبزیجات محسوب میشوند. مصرف سالادهایی که چند نوع گیاه رنگی مانند فلفل دلمهای سبز، زرد، قرمز، هویج و... در آنها وجود داشته باشد در ارتقای وضعیت سلامتی افراد بسیار مفید است.
وی ادامه داد: در شرایط موجود بهتر است مردم خریدهایشان را تلفنی یا اینترنتی سفارش بدهند تا از خانه خارج نشوند، سالمندان نیز میتوانند از بستگان خود بخواهند با رعایت نکات بهداشتی این مواد غذایی را برایشان تهیه کنند.
این متخصص تغذیه یادآور شد: اگرچه مصرف سبزیجات و میوهها بهصورت تازه بهتر است اما ممکن است خرید و آمادهسازی این مواد غذایی بهصورت روزانه بهخصوص برای افراد سالمند، دشوار باشد بنابراین سالمندان میتوانند سبزیجات را در مقادیر بیشتر تهیه و با آب و کف ضدعفونی کنند و در سفرهای تمیز بچینند تا به خوبی خشک شود. سپس هویج، کرفس، کدو حلوایی و... را به تناسب ذائقه خود در ماهیتابه بدون روغن، در آب خود سبزیجات تفت دهند؛ و این سالاد نیمهپخته را پس از خنک شدن در کیسههایی در یخچال یا فریزر قرار بدهند و در هر وعده غذایی آنها را همراه با کاهو و گوجه فرنگی تازه مصرف کنند.
شیخالاسلام خاطرنشان کرد: سالمندان میتوانند مخلوط این سبزیجات را در کنار ماهی، کباب تابهای و کتلت کمچرب و ... مصرف کنند تا نیاز بدن آنها به مواد مغذی تأمین شود.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مواد غذایی سوخته باعث ایجاد سمومی در بدن میشوند، هشدار داد: تهدیگهای سوخته و برشته و یا کبابهایی که کنارههای آنها سوخته است، برای سلامتی بدن مضرند و مصرف آنها باعث میشود سیستم ایمنی بدن ما که باید به مبارزه با عوامل بیماریزا از جمله کرونا بپردازد، درگیر دفع و از بین بردن این سموم شود.
وی با اشاره به نقش مهم کارشناسان تغذیه در بیمارستانها، تاکید کرد: کارشناسان تغذیه حاضر در بیمارستانها باید هنگام طبخ غذا در بیمارستان بر این مسئله نظارت کافی داشته باشند، زیرا سلامت پرسنل بیمارستان که در مواجهه با بیماریهای مختلف هستند، متکی به تغذیه صحیح و سالم نیز هست؛ همچنین داشتن خواب مناسب و مصرف آب کافی برای ارتقای سیستم ایمنی کادر درمان و حفظ جان آنها ضروری است.
وی در پایان با تأکید بر ضرورت توجه نکردن به شایعات تغذیهای در فضای مجازی یادآور شد: سایت www.behsite.ir پایگاه اطلاعرسانی تغذیه و سلامت به زبان فارسی است که میتواند به افزایش اطلاعات هموطنان در زمینه تغذیهای کمک کند.