اخبار ویژه روزنامه ها

یک روزنامه حامی دولت می‌گوید اختلاف میان رئیس بورس و وزیر اقتصاد موجب تغییر رئیس این سازمان شد.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

***********

کیهان

 آمریکا هم در ایران وکیل‌ مدافع‌هایی مثل شما دارد

صادق زیباکلام همکاری یک وکیل آمریکایی در پرونده آزادسازی بخشی از اموال بلوکه‌شده ایران را برای کشورمان فاکتور کرد!

او در توییتر نوشت: «یک میلیارد و ششصد میلیون دلار بلوکه‌شده ایران در لوکزامبورگ توسط دادگاه آزاد شد. یکی از وکلای ایران، آمریکایی بود. تصورش را بکنید اگر یک وکیل ایرانی برای دولت آمریکا کار می‌کرد، کمترین اتهامش جاسوسی و همکاری با دولت متخاصم می‌شد. من پرچم آمریکا را حاضر نشدم لگد نمایم هنوز دارم تقاص پس می‌دهم».

درباره این موضع‌گیری گفتنی است: اولاً چرا آقای زیباکلام به اصل ماجرا اشاره نمی‌کند؟ این که؛ رژیم مورد تمجید و ستایش و توجیه همیشگی ایشان (آمریکا) ده‌ها میلیارد دلار از اموال ملت ایران را به ظلم و اجحاف- حتی در اروپا- بلوکه کرده است. چرا در ادبیات آقای زیباکلام، همین رژیم بارها توجیه و تبرئه شد؟

ثانیاً وکالت شغل پردرآمد بین‌المللی است و وکیل مورد نظر آقای زیباکلام پول خودش را می‌گیرد. در همین کشور خودمان نیز حتی متهمان خیانت به کشور و جاسوسی به نفع آمریکا از وکیل برخوردارند.

حتی می‌شود گفت آمریکا در ایران، وکلای سیاسی و سیاست‌زده‌ای مانند خود آقای زیباکلام دارد که برخلاف حقایق بر خیانت‌ها و جنایت‌های شیطان بزرگ سرپوش می‌گذارند و طرف ایرانی را جای متهم می‌نشانند، کسی هم کاری به کارشان ندارد. کسی هم آقای زیباکلام را به خاطر لگد نکردن پرچم آمریکا احضار نکرده است. طبعاً نمی‌توان هر جرمی را مرتکب شد و به گردن لگد نکردن پرچم آمریکا انداخت. مگر کسی را به این خاطر تا به حال به دادگاه احضار کرده‌اند که زیباکلام دومی آن باشد؟!

دویچه‌وله: آمریکا هم در اقتصاد و هم کرونا در مقابل چین شکست خورد

سایت رسمی دولت آلمان نسبت به پیش گرفتن چین در رقابت‌های اقتصادی و سیاسی از آمریکا و تضعیف بیشتر اتحادیه اروپا در دوران  پساکرونا ابراز نگرانی کرد.

دویچه‌وله نوشت: پاندمی کرونا، بدون آنکه سیاسی باشد، ما را در نگرش سیاسی با تصویر یک جهان تازه دوقطبی روبرو می‌کند. تفاوت این جهان دوقطبی با جهان دوقطبی دوران جنگ سرد تنها در یک چیز است: آنجا جدالی ایدئولوژیک در کار بود، اما اینجا تنها تضاد منافع مالی و جدال بر سر حوزه‌های نفوذ تازه غالب است.

در یک قطب این جهان، ابرقدرتی می‌بینیم که در دوران ریاست جمهوری یک کلان‌سرمایه‌دار رو به ورشکستگی نفوذ خود را در خارج از مرزهای ایالات متحده آمریکا هر روز بیشتر از دست می‌دهد.

قطب دوم را جمهوری خلق چین می‌بینیم. کشوری که بخش عمده معادلات لیبرالیستی را در حوزه اقتصاد پذیرفته، اما به لحاظ سیاسی همچنان در چنبره حزب واحد کمونیست است.

چین و آمریکا، یک دهه پیش برای برون‌رفت از بحران اقتصادی کمرشکن سال ۲۰۰۸ سیاستی هماهنگ در پیش گرفتند، اما اکنون در برخورد با بحرانی بزرگ‌تر و خطرناک‌تر، به جای همفکری و همراهی با یکدیگر لحنی خصمانه گرفته‌اند. دونالد ترامپ از ویروس کرونا به عنوان «ویروس چینی» یاد می‌کند و دولت چین می‌گوید که ارتش آمریکا ویروس کرونا را در ووهان پراکنده کرده است.

هدف ترامپ، تغییر اجباری موازنه بازرگانی منفی آمریکا با چین بود و برای این اقدام یک توجیه پوپولیستی مناسب هم داشت: حمایت از تولید داخلی و کارزایی ناشی از آن. در سال ۲۰۱۸ حجم صادرات چین به آمریکا به ۵۳۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسید، در حالی که واردات چین از آمریکا تنها ۱۲۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بود.

صادرات چین به آمریکا در ده سال میان ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ در واقع بازتاب بحران بانک‌ها و مستغلات آمریکا بود که در سال ۲۰۰۸ آغاز شد و چندین سال ادامه داشت. چین که در آن زمان دارای ذخایر ارزی زیادی بود، بیش از یک تریلیون دلار به بازار ورشکسته آمریکا تزریق کرد. پولی که اقتصاد آمریکا بدون آن نمی‌توانست کمر راست کند، اما در عین حال دامنه نفوذ اقتصادی چینی‌ها را در آمریکا به شدت گسترش داد.

اکنون، در شرایطی که برپایه گزارش سازمان بهداشت جهانی نزدیک به یک میلیون و ۳۴۰ هزار تن در سراسر جهان به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند و شمار درگذشتگان از مرز ۷۴ هزار تن گذشت، کرونا به وسیله‌ای برای تشدید جدال لفظی چین و آمریکا تبدیل شده است. جدالی که دست‌کم به لحاظ منطق ریاضی نمی‌تواند به نفع آمریکا خاتمه یابد.

جمهوری خلق چین، نخستین کشوری بود که با چالش بزرگ ویروس کرونا مواجه شد. این کشور با حدود یک میلیارد و ۴۳۳ میلیون تن، نزدیک به یک چهارم جمعیت جهان را در خود جای داده است.

در کشوری با این جمعیت، آن‌طور که سازمان بهداشت جهانی گزارش می‌دهد نزدیک به ۸۲ هزار مورد آلودگی به ویروس کرونا و ۳۳۳۱ مورد مرگ و میر به ثبت رسیده است.

اگر آمار اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی درست باشد، دست کم تا به حال جمهوری خلق چین می‌تواند مدعی موفقیت بسیار بزرگ در زمینه کنترل پاندمی باشد. مقایسه آمار منتشرشده بیماران و درگذشتگان چین با آمریکا این ادعا را تایید می‌کند: در آمریکا تا آخرین ساعات روز ششم آوریل شمار مبتلایان به کرونا ۳۶۲ هزار و ۵۷۳ تن و شمار درگذشتگان ۱۰ هزار و ۷۲۰ تن بوده است.

یک محاسبه سرانگشتی نشان می‌دهد که در آمریکا تاکنون ۰/۱۱ درصد جمعیت به کرونا مبتلا شده‌اند، در حالی که این نسبت در چین تنها به ۰/۰۰۵۷ درصد می‌رسد.

از دل بحران کرونا، جنبش‌های سیاسی و اجتماعی نوینی هم می‌توانند سربلند کنند که به جای رقابت بر سر قدرت، رقابت بر سر بازگشت به انسانیت را شعار خود قرار دهند. پرچمداران این جنبش‌ها، می‌دانند که نباید اجازه بدهند بازی تجاری واشنگتن و پکن تکلیف جهان پساکرونا را یکسره کند.

در این میان، به سرنوشت اروپا باید به صورت جدی اندیشید. برای جهانی که با داغ شدن جنگ اقتصادی چین و آمریکا از یک‌سو و رویای تزار شدن پوتین از سوی دیگر با سرعت به سمت دوقطبی شدن می‌رود، ضعف اروپا چندان خوشایند نخواهد بود.

جز استوری گذاشتن سلبریتی‌ها کار دیگری بلد نیستند؟!

یک سایت اصلاح‌طلب از اینکه سلبریتی‌های عادت کرده به خودنمایی رسانه‌ای، هنگام گرفتاری‌هایی مانند کرونا غیب‌شان می‌زند، ابراز تعجب و ناخرسندی کرد.

عصر ایران نوشت: وظیفه آدم مشهورها در بحران‌هایی مثل کرونا چیست؟ شاید بپرسید آدم مشهورها چه کسانی هستند؟ همان سلبریتی‌های خودمان. همان‌هایی که مردم برای دیدن‌شان صف می‌کشیدند. همان‌هایی که دنبال‌کنندگان فضای مجازی‌شان سر به فلک می‌گذارد.

آدم مشهورهای کشورهای دیگر به‌شدت این روزها فعال هستند. آنها می‌دانند شهرت برای آنها یک وظیفه اجتماعی به همراه دارد. نمی‌شود خیلی ساده از کنار بحران‌های اجتماعی گذشت و ساکت بود.

آدم مشهورهای خارج، در روزهای کرونایی با کمک‌های مادی و معنوی خود به کمک جامعه کرونازده آمده‌اند. در ایران اما آدم مشهورها البته جز چند نفر، تقریبا هیچ کاری نمی‌کنند به جز استوری گذاشتن.

آدم مشهورها درآمد بهتری نسبت به دیگر افراد جامعه دارند. آنها می‌توانند بخشی از درآمد خود را به بیمارستان‌ها و افرادی که درگیر کرونا هستند اختصاص دهند.

چه اشکالی دارد تا پایان عصر کرونا، مشاغل مردم را در صفحه‌های اجتماعی‌شان تبلیغ کنند بدون اینکه از آنها هزینه دریافت کنند.

چه اشکالی دارد، ورزشکارها در خانه زمان ورزش بگذارند و از مردم و طرفدارهای‌شان بخواهند با آنها ورزش کنند. اینکه دیگر به حقوق عقب مانده ربط ندارد، دارد؟

اینها نمونه‌ای از کارهایی است که آدم مشهورها می‌توانند به‌عنوان وظیفه اجتماعی انجام دهند. رفتار آدم مشهورها در زمان کرونا به یادمان می‌ماند. خیلی از آنها در این زمان تقریبا هیچ کاری نکردند. قدمی برای بهتر شدن حال جامعه برنداشتند.

یا مشهور نشوید یا به وظیفه اجتماعی مشهور بودن عمل کنید تا به واسطه این رفتار محبوب شوید. آدمی به یاد این تعبیر می‌افتد که بعضی‌ها مشهورند به این که شهرت دارند!

واگذاری شرکت‌های دولتی باید همراه با شفاف‌سازی مالی باشد

یک روزنامه حامی دولت می‌گوید اختلاف میان رئیس بورس و وزیر اقتصاد موجب تغییر رئیس این سازمان شد.

روزنامه آرمان از قول عباس همتی کارشناس اقتصادی درباره تغییر رئیس سازمان بورس نوشت: دلیل این تغییرات روشن است. اختلاف نظر وزیر اقتصاد و رئیس سابق بورس بر سر برخی تصمیمات سرانجام باعث استعفای آقای محمدی شد. هر کدام از این مسئولان سعی داشتند تا حرف خود را به کرسی بنشانند و تصمیم نهایی را بگیرند.

شاپور محمدی بیشتر به استقلال سازمان بورس تاکید داشت و آقای دژپسند هم به هر حال به‌عنوان رئیس شورای‌عالی بورس نظرات خود را داشت. حال تصمیماتی که در رابطه با کاهش دامنه نوسان و تغییر حجم مبنا گرفته شد، آتش اختلافات را شعله‌ور کرد.

با این حال باید توجه داشت که بورس به حیاط‌خلوتی تبدیل شده که کسی از آن ایراد نمی‌گیرد و به همین دلیل وزرای اقتصادی جذب نقدینگی به این سمت را به نفع خود می‌دانند. زیرا تا تغییری در قیمت ارز و سکه به وجود می‌آید، سریعا از نمایندگان مجلس گرفته تا قوه قضائیه وزیر اقتصاد را بازخواست می‌کنند، اما رشد شاخص بورس، حتی اگر حبابی باشد، تشویق عمومی را به همراه دارد. دیگر کسی وزیر اقتصاد را بابت رشد شاخص بورس مورد پرسش قرار نمی‌دهد.

این کارشناس افزود: این رشد حبابی است. پس از کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی، رشد تورم و بازگشت ثبات نسبی در نیمه اول سال گذشته با بازارهای ارز، طلا و سکه، سرمایه سرگردان وارد بازار سرمایه شد. ما که بازار اولیه‌ای نداریم مردم مستقیما در شرکت‌ها سرمایه‌گذاری کنند، بر این اساس با خرید و فروش سهام سعی می‌کنند ارزش دارایی خود را حفظ کنند. حال با توجه به این شیوه سرمایه‌گذاری و نوساناتی که در بورس شاهد آن هستیم، می‌توان درباره حبابی‌بودن و شرایط غیرعادی شاخص بورس سخن گفت.

وی در عین حال گفت: انتخاب آقای قالیباف را می‌توان به فال نیک گرفت. زیرا ایشان از زمانی که دانشجو بودند فعالیت بورسی خود را به شکل حرفه‌ای آغاز کرد و از تاسیس و مدیریت شرکت‌های سرمایه‌گذاری بورسی گرفته تا ریاست سازمان بورس را در کارنامه خود دارد.

این تجربیات باعث شده تا او از تمامی زدوبندهای سیاسی بورس آگاه باشد و بتواند به‌خوبی آن را مدیریت کند. ایشان بارها نشان داده‌اند که صرفا مدیر اقتصادی هستند و به‌طور حرفه‌ای این فعالیت خود را پیش می‌برند.

همتی معتقد است: دولت بودجه خود را به‌گونه‌ای تنظیم کرده که ناچار به مال‌فروشی شده است. بنابراین این یک توفیق اجباری به حساب می‌آید که دولت قصد دارد با فروش سهام شرکت‌های بزرگ به‌گونه‌ای دست از تصدی‌گری بردارد. حال اینکه اجرا می‌شود یا خیر بستگی به عوامل مختلفی دارد.

دولت اعلام کرده که کشف قیمت بر اساس متوسط نرخ‌های دو سه ماه اخیر اتفاق می‌افتد. بنابراین دولت می‌تواند اموال خود را به این روش با قیمت بالایی بفروشد. حال چطور دولت پهن‌پیکر به این کار رضایت دهد جای سوال دارد. همچنین باید دید سرمایه خرید این سهام از کجا می‌آید؟ بر این اساس، مردم باید سهام خود را بفروشند و سهام دولتی را بخرند.

همچنین مهم است که چه کسانی این سهام را می‌خرند. دولت ضمانت داده که خصولتی‌ها در نقش خریدار ظاهر نشوند که این اتفاق خوبی است. درنهایت اینکه دولت به ابربدهکار به تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی تبدیل شده است.

تمامی بیمارستان‌ها هم طلبکار بیمه‌ها هستند، حال به نظر می‌رسد دولت قصد دارد با فروش سهام شرکت‌های بزرگ دولتی رد دیون کند. البته این بخشی از ماجراست؛ اما دولت باید ابتدا بدهی‌های خود را از طریق بانک مرکزی تسویه کند و سپس این سهام را به بورس عرضه کند.

مطالبه فراگیر شفافیت از دولت درباره بسته حمایت ۷۵ هزار میلیاردی

روزنامه‌های منتقد و حامی دولت متفق‌القولند که خطای تصمیم‌گیری و بی‌دقتی می‌تواند به انحراف در توزیع منابع مربوط به حمایت از کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا منتهی شود.

روزنامه فرهیختگان از قول وحید شقاقی‌شهری کارشناس اقتصادی نوشت: بانک مرکزی باید اعتبار ۷۵ هزار میلیاردی اختصاص یافته در این زمینه را به جامعه هدف برساند.

این کارشناس مسائل اقتصادی در ارزیابی بسته‌های حمایتی دولت گفت: «مهم‌ترین چالشی که ما همیشه در تسهیلات‌دهی با آن مواجه بوده‌ایم فقدان یک بانک اطلاعات قابل اعتماد بوده است. در حالی که با در اختیار داشتن چنین اطلاعاتی شما می‌توانید اولویت‌بندی کنید که چه بخش‌هایی با چه کیفیتی مورد حمایت واقع شوند و چگونه آغاز به کار کنند.»

«بانک مرکزی در این زمینه مسئولیت بزرگی دارد و ضروری است یک بانک اطلاعاتی منسجم طراحی کرده و ضمن نظارت دقیق بر آن، اطمینان حاصل کند که خطوط اعتباری ۷۵ هزار میلیارد تومانی به جامعه هدف اصابت می‌کند.»

روزنامه همشهری نیز با «هشدار نسبت به خطای تصمیم‌گیری و انحراف منابع در عملیات نجات مجروحان اقتصادی کرونا» نوشت: عملیات نجات مجروحان اقتصادی جنگ با کرونا در کشور با اولویت تامین نقدینگی واحدها و بنگاه‌های آسیب دیده در حال اجرایی شدن است با این حال هنوز درباره خون رسانی به بنگاه‌های مجروح شده و از نفس افتاده تردیدهای جدی وجود دارد.

هرچند تجربه سیاست‌های اعتباری انبساطی از طریق تحریک عرضه کالا، با دادن تسهیلات محدود بانکی به تقاضای نامحدود، همواره نشان دهنده شکل گیری رانت پولی و انحراف منابع در بانک‌ها بوده اما به نظر می‌رسد پول‌پاشی تنها سلاح دولت در جنگ با کروناست.

براین اساس رئیس کل بانک مرکزی در تازه‌ترین اظهارنظرش اعلام کرده است: علاوه بر ۲۳ هزار میلیارد تومان وام به یارانه بگیران، بانک‌ها به کمک بانک مرکزی، ۵۲ هزار میلیارد تومان به بنگاه‌ها و مشاغل آسیب دیده نیز با همان نرخ ۱۲ درصد وام می‌دهند. نکته قابل تامل این‌که کمک ۵۲ هزار میلیارد تومانی بانک‌ها به بنگاه‌ها و مشاغل آسیب دیده؛ بخشی از همان بسته ۷۵ هزار میلیارد تومانی قبلی است؛ یعنی قرار نیست پول جدیدی تزریق شود.

روزنامه شرق هم با طرح این موضوع که دولت پول‌های کرونایی را چگونه خرج می‌کند، خواستار ایجاد نحوه شفافیت در زمینه هزینه‌کرد اعتبارات تخصیصی شد و نوشت: دولت بیش از سه میلیون یورو از منابع مختلف، اعتبار در اختیار دارد. این رقم فقط بخشی از اعتباراتی است که ظاهرا به حساب دولت واریز شده است؛ آیا همه این منابع به صورت متمرکز هزینه خواهد شد؟ این اعتبارات در چه مسیرهایی هزینه می شود؟ آیا امکان انحراف این اعتبارات وجود ندارد؟ کسی در این باره اطلاعات درستی در اختیار ندارد.

فقط می دانیم دولت قصد دارد صد هزار میلیارد تومان برای مقابله با تبعات کرونا هزینه کند و قطعا این رقم از منابعی که در حال حاضر در اختیار دولت است، تامین خواهد شد. همین نبود شفافیت و نبود اطلاعات درباره حجم و نحوه هزینه کرد اعتبارات، اظهارنظر کارشناسی درباره آن را دشوار کرده است. برخی کارشناسان پیشنهاد می دهند که دولت با ایجاد یک سامانه شفاف و همه فهم، نحوه توزیع این اعتبارات را اعلام کند تا اعتماد از دست رفته عمومی هم بازیابی شود

خراسان

تصمیم دولت برای کاهش یکی از وظایف قوه قضاییه!

در حالی که بر اساس آیین نامه اجرایی قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب ۱۳۷۳ مقرر شده بود ‌هیئت عالی نظارت مرکب از چند نفر از جمله قوه قضاییه تشکیل و آیین ‌نامه مربوط به چگونگی کار و نظارت بر هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری را تصویب می کنند، بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به تعدادی از اعضای کابینه، از این پس دستورالعمل های فعالیت این هیئت توسط یک نهاد دولتی تهیه و ابلاغ خواهد شد.

فرسودگی حمل و نقل عمومی در کشور به ۵۰ درصد رسید!

بر اساس گزارش جدید یک نهاد مسئول به تعدادی از اعضای برجسته کابینه، مشخص شده ارزیابی های صورت گرفته درخصوص ناوگان حمل و نقل عمومی کشور از فرسودگی بیش از نیمی از اتوبوس‌های شهری خبر می دهند و با توجه به برخی مشکلات اجرایی، نوسازی ناوگان اتوبوسرانی شهری مقدور نبوده و تنها راه فعلی، بازسازی اتوبوس‌های فرسوده با انجام برخی تغییرات قانونی در مجوزهای بهره برداری و به کارگیری مجدد آن ها در چرخه حمل و نقل عمومی است.

آرمان

حرکت زیبای یک معلم دلسوز

یک فعال توئیتری با انتشار عکسی نوشت: معلم خوب و عاشقی که به دلیل اینکه دانش‌آموزانش به گوشی هوشمند و اینترنت دسترسی ندارند، روزانه 50 کیلومتر با هزینه شخصی تا روستای بُرج جایزان، جایزان کهنه، سیاهگل و امام رضا از توابع شهرستان امیدیه می‌رود تا بسته‌های آموزشی که خودش تهیه کرده به آنها برساند.

واکنش به آزادسازی 6/ 1 میلیارد دلار

صادق زیباکلام در توئیتر نوشت: یک میلیارد و ششصد میلیون دلار بلوکه شده ایران در لوکزامبورگ توسط دادگاه آزاد شده است. یکی از وکلای ایران آمریکایی بوده است. تصورش را بکنید اگر یک وکیل ایرانی برای دولت آمریکا کار می‌کرد، کمترین اتهامش جاسوسی و همکاری با دولت متخاصم می‌شد. من هنوز دارم تقاص پس می‌دهم.

احتمال آزادی مشروط نازنین زاغری

وکیل مدافع نازنین زاغری از تمدید مرخصی موکلش تا 30 فروردین خبر داد و گفت: اکنون منتظر نظر مسئولان قضایی درباره بهره‌مندی وی از آزادی مشروط هستیم. محمود بهزادی‌راد در این باره اظهارکرد:‌ مرخصی نازنین زاغری تا پایان فروردین 99 تمدید شده است. وی در ادامه سخنانش افزود: اکنون منتظر اعلام نظر مسئولان و مقامات قضایی درباره بهره‌مندی وی از آزادی مشروط موضوع ماده 58 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 92 هستیم زیرا موکل طبق قانون شرایط استفاده از آزادی مشروط را دارد.

سحر تبر کرونا نگرفت

رئیس زندان زنان شهرری ابتلای فاطمه خویشوند (سحرتبر) به بیماری کرونا را تکذیب کرد. مهدی محمدی در این باره گفت: خبر منتشر شده توسط وکیل فاطمه خویشوند صحت ندارد و آن را تکذیب می‌کنم. گفتنی است براساس این گزارش، پیام درفشان وکیل فاطمه خویشوند از ابتلای موکلش در زندان خبر داده بود.

تجمع دستفروشان مقابل شهرداری تهران

تعدادی از دستفروشان در اعتراض به وضعیت سخت معیشتی و اجازه نداشتن فعالیت به واسطه گسترش ویروس کرونا در مقابل ساختمان شهرداری تهران تجمع کردند. گفتنی است تعدادی از این تجمع‌کنندگان که به حدود 50 نفر می‌رسید با در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار رسیدگی به مشکلات معیشتی شدند. پس از شیوع ویروس کرونا بازارهای روز و مکان‌های دستفروشی در تهران جمع‌آوری شده است و پلیس اجازه دستفروشی در هیچ نقطه از پایتخت را نمی‌دهد.

کارگردان«کافه ترانزیت» بستری شد

کارگردان «کافه ترانزیت» به دلیل سکته مغزی در بیمارستان بستری شده است. کامبوزیا پرتوی، کارگردان و فیلمنامه‌نویس باسابقه به دلیل سکته مغزی در آی‌سی‌یو بستری شده است. مصطفی جلالی‌فخر در صفحه اینستاگرام خود درباره بستری شدن این سینماگر نوشت: متاسفانه با خبر شدم کامبوزیا پرتوی در «آی سی یو ویژه کرونا» در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری است. با توجه به یک بار سکته قلبی، شرایط بالینی دشواری دارند که امیدواریم مثل بار قبل بتوانند از پس بیماری‌شان بر آیند.

توضیح رشیدپور درباره دستمزدش

مجری تلویزیون در یک گفت‌وگوی تصویری توضیحاتی درباره شایعات اخیر درباره دستمزدش ارائه داده است. رشیدپور در این باره گفت: 18 میلیون میانگین بودجه کل برنامه «حالا خورشید» است، اجاره یک استودیو در بیرون سازمان، اجاره تجهیزات فنی، فیبر نوری، طراحی و ساخت دکور و تغییر فصلی دکور، بخشی از این هزینه است حتی بلیت هواپیما و اقامت برای میهمانان که از شهرستان می‌آمدند. میانگین همه این هزینه‌ها حدود 18 میلیون می‌شود. وی در ادامه عنوان کرد: به چه حکم و استناد اعتقادی، آبروی آدم‌ها را مضحکه اخبار جعلی می‌کنید؟ من در دادسرای فرهنگ و رسانه شکایتم را تقدیم کرده‌ام و مرجع قضایی بهترین مرجع است.

«خروج» نیامده، قاچاق شد

فیلم «خروج» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا در حالی شب گذشته اولین نوبت از اکران اینترنتی در سینمای ایران را پشت سر گذاشته که به فاصله چند ساعت نسخه قاچاق این فیلم در فضای مجازی منتشر شده است. اکران اینترنتی فیلم سینمایی «خروج» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا شب گذشته در حالی از دو سامانه فیلیمو و نماوا آغاز شده که یکی از مهم‌ترین نگرانی‌ها درباره اولین تجربه سینمای ایران در زمینه «اکران اینترنتی» امکان دانلود و قاچاق نسخه باکیفیت فیلم در فضای مجازی بوده است. گفتنی است انتشار نسخه قاچاق «خروج» در فضای مجازی تنها چند ساعت پس از آغاز اکران اینترنتی آن نشان داد نگرانی‌ها بی‌راه نبوده است.

قهرمان کشتی کرونا را شکست داد

چهره شاخص کشتی فرنگی جهان از کوبا و دارنده 3 طلای جهان و المپیک موفق به شکست ویروس کرونا شد. اسماعیل بوررو مولینا دارنده مدال‌های طلای المپیک 2016 و 2 طلای جهان در سال‌های 2015 و 2019 پس از بازگشت از رقابت‌های کشتی فرنگی پان‌آمریکن در کانادا که با کسب مدال طلا همراه بود به همراه فیزیوتراپ تیم کوبا، به ویروس کرونا مبتلا شدند اما آزمایش 26 نفر دیگر از اعضای تیم منفی بوده است. بوررو فرنگی‌کار وزن 67 کیلوگرم کوبا که خود را برای حضور در المپیک توکیو آماده می‌کند، پس از حدود 2 هفته بستری شدن در بیمارستان سلامتی خود را به‌دست آورده است. همچنین میلنا رودریگز فیزیوتراپ تیم کوبا نیز پس از ابتلا به کرونا سلامتی خود را به‌دست آورد.

ملاقات جادوگر با شماره 8‌؟

علی کریمی و احمد نوراللهی دو بازیکن سابق و فعلی پرسپولیس با یکدیگر دیدار کردند. احمد نوراللهی همواره از علاقه زیادش به علی کریمی اسطوره فوتبال ایران سخن گفته است. حتی او در گفت‌وگو اخیرش عنوان کرد به خاطر علاقه به جادوگر شماره هشت را می‌پوشد و کریمی بازیکن موردعلاقه او در دوران بچگی بوده است. خبرورزشی در جلد روزنامه خود تصویری از ملاقات علی کریمی و نوراللهی در کلینیک علیپور فیزیوتراپ باشگاه پرسپولیس منتشر کرده است. گفتنی است نوراللهی به شماره هشت سابق پرسپولیس و بایرن مونیخ گفت: من عاشق شما هستم و به همین خاطر شماره هشت را می‌پوشم.

فوت یک دوبلور در حادثه آتش‌سوزی

شهاب ایلکا به همراه سه نفر دیگر از همکارانش در یک حادثه آتش‌سوزی بر اثر خفگی ناشی از دود جان باختند. ایلکا دوبلور و گوینده آثاری همچون «لاک‌پشت‌های نینجا» بوده که در یکی از استودیوها به همراه سه نفر دیگر که یکی صدابردار و دو نفر دیگر که گوینده و با هم برادر بودند، جان باختند. این در حالی است که استودیویی که این افراد در آن مشغول کار بودند در حال ایزوگام بوده است که از همین طریق آتش‌سوزی شده و دود ناشی از آتش‌سوزی باعث جان باختن این افراد می‌شود. زنده‌یاد شهاب ایلکا از هنرمندان خوش‌سابقه عرصه صدا بوده که از سال 84 وارد حرفه دوبله شده و در حوزه تئاتر، گویندگی آثار مستند و دوبله فیلم‌ها و انیمیشن‌های سینمایی فعالیت داشته است.

بازگشت 140 ایرانی مقیم کویت به کشور

براساس هماهنگی‌های به عمل آمده توسط سفارت ایران در کویت دیروز تعداد 140 نفر از اتباع ایرانی با یک پرواز شرکت هواپیمایی «الجزیره» از کویت به اصفهان مراجعت کردند. این سومین مرحله مراجعت هموطنان ایرانی از کویت به ایران است. طی روزهای گذشته دو پرواز این شرکت بیش از 350 شهروند ایرانی را به تهران منتقل کرده بودند. به دلیل شیوع بیماری کرونا و توقف فعالیت‌های شغلی اتباع ایرانی در کشور کویت، تعداد زیادی از آنان داوطلبانه قصد بازگشت به کشور دارند که براساس هماهنگی با مقامات ذی‌ربط کویتی و وزارت بهداشت ایران به تدریج مراتب مراجعت آنان توسط سفارت ایران در دست پیگیری و اقدام است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • DE ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
    1 0
    اقای زیبا کلام اگر شما معتقد هستید سران امریکا ماهه .برای چی باید پولهای کشور ایران رو بلوکه کنه تا ما بزور دادگاه و وکیل اونو ازاد بکنیم؟ مثل اینه شما برید قصابی یک کیلو گوشت بگیرید پولش رو بدید ولی قصابی به شما گوشت تون رو نده! بعد مجبور بشید برید مامور و برگه شکایت بیارید تا گوشت تون رو ازش پس بگیرید! یک بچه دبستانی شعور داره اینو میفهمه ولی شما خودتون رو زدید کوچه علی چپ!
  • DE ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
    1 0
    جز استوری گذاشتن سلبریتی‌ها کار دیگری بلد نیستند؟!// چرا بلد نیستند ؟این سه نیملیتریهای ستوری جز استوری , ساختن قصر و ویلا و جکگوزی ! و زایمان خارج و تابعیت دوم فیس و افاده و تکبر و اِهِنُ تُلُپ برای ملت ایران کارهای دیگری هم بلدند مانند خار و ذلیل بودن در مقابل حتی یک کارتن خواب امریکاهی و آه کشیدن برای استشمام حتی باد طایر خارجی ها
  • IR ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
    0 0
    جواب شما مغلطه هست کسی نمیگه امریکا خوب کاری کرده پول ایران و بلوکه کرده اما حرف یچیز دیگست که بودن وکیل امریکایی در پرونده ایرانه، بینی بین اللهی نمیگم یک ایرانی وکیل امریکا بشه فقط علنا از امریکا حمایت کنه خداییش چند تا انگ و اتهام بهش چسبونده میشه و کم و کم یمدتم زندان میره. خداییش قسم دادم درسته یا نه. این نشون دهنده ازادیه یا ترس از اطلاع داشتن مردم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس