به گزارش مشرق، عادل آذر رئیس دیوان محاسبات کل کشور امروز ( سه شنبه 26 فروردین) در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در قرائت گزارش این دیوان در باره تفریغ بودجه سال ۹۷ گفت: این گزارش در قالب 4 بخش منابع و مصارف، تبصرهها و ماده واحدهها، حسابرسی عملکرد و نظارت و پیشنهادات را قرائت کرد.
بیشتر بخوانید:
انحراف ۴.۸ میلیارد دلاری دولت در بودجه ۹۷
* تحقق 133.3 درصدی منابع و 127.7 درصدی مصارف
رئیس دیوان محاسبات کل کشور تصریح کرد: میزان پیش بینی منابع بودجه سال 97 کل کشور آمده است که بر همین اساس پیش بینی این منابع پس از اعمال تغییرات بالغ بر یک میلیون و 305 هزار و 156 میلیارد تومان بوده است که حدودا 133.3 درصد آن محقق شده است.
آذر درباره مصارف بودجه هم خاطرنشان کرد: میزان پیش بینی و تحقق مصارف بودجه سال 1397 کل کشور هم در این گزارش درج شده است که بر همین اساس میزان پیش بینی مصارف این بودجه پس از اعمال تغییرات بالغ بر یک میلیون و 352 هزار و 626 میلیارد تومان بوده است که میزان تحقق آن حدود 127.7 درصد مبلغ پیش بینی است که این افزایش بالاتر از 100 درصد بیشتر مربوط به بودجههای شرکتها، بانکها و بیمهها است که بر همین اساس اختیاری را به مجامع داده است که میتواند بودجهها را بیشتر از آنچه که در قانون آمده است در نظر بگیرند.
وی گفت: از دلایل فزونی منابع نسبت به مصارف شناسایی و اعمال معافیت حقوق گمرکی به مبلغ 3 هزار و 689 میلیارد تومان بیش از اعتبار مصوب به صورت جمعی خرجی و همچنین شناسایی اعمال معافیت حقوق ورودی قانون مدیریت حمل و نقل سوخت به مبلغ 540 میلیارد تومان بیش از اعتبار مصوب به صورت جمعی و خرجی و عدم ابلاغ اعتبار مربوط به اسناد تسویه خزانه نوع دوم که از ابتکارات بودجه سال 97 بوده است به مبلغ 7 هزار و 23 میلیارد تومان به صورت جمعی خرجی و عدم واگذاری هزار و 188 میلیارد تومان از اوراق و اسناد خزانه اسلامی است.
عادل آدر گفت: چون قرائت گزارش تفریغ بودجه 97 در صحن علنی مجلس به طول انجامید و کمی به تاخیر افتاد من گزارش مذکور را به سران قوا دادهام و حتی یک دیدار هم با آیتالله رئیسی رئیس قوه قضائیه برای بررسی تخلفات موارد مندرج در این گزارش داشتهام.
* بررسی تخلفات بودجهای سال 97 در دو شعبه قضایی
وی گفت: با دستور قوه قضائیه دو شعبه ویژه در دستگاه عدلیه برای بررسی تخلفات گزارش تفریغ بودجه97 تعیبن شده است.
رئیس دیوان محاسبات کل کشور با انتقاد از مصوبه درباره افزایش حقوق کارمندان در سال 99 که به دلیل عدم تعیین سقف میتوانند تداعی کننده حقوقهای نجومی باشند گفت: طبق قانون 98 مجلس دهم حداکثر حقوق را 32 میلیون تومان تعیین کرد این در حالی است که برای سال 99 هیچ گونه استثنایی و سقفی برای حقوقهای کارمندان تعیین نشده است و در سال 99 ممکن است حقوق بالاتر از 50 میلیون تومان هم داشته باشیم.
وی در بخشی از گزارش خود اعلام کرد: در بررسی حقوقهای نجومی در سال 97 و بعد از بررسی دیوان محاسبات مشخص شد که یکی از مدیران دولتی 53 میلیون تومان حقوق دریافت کرده که بالاترین نجومی بگیر بوده است.
رئیس دیوان محاسبات در بخشی از گزارش تفریغ بودجه 97 همچنین اعلام کرد: 15 شرکت و فرد بیشترین تخلفات را در موضوع ارز 4200 تومانی داشتهاند که بیش اظهاری و یا کم اظهاری در واردات و توزیع آن داشتهاند.
* تکلیف تخلفات دولت چه میشود؟
رئیس دیوان محاسبات کل کشور در پاسخ به سوالات مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس که درباره شفاف سازی پرداخت ارز 4200تومانی، 18 میلیارد دلاری که بانک مرکزی به صرافیها داده است و نتیجه احکام صادر شده از سوی دیوان محاسبات پاسخ داد.
عادل آذر در ادامه با بیان اینکه تفریغ بودجه هر سال از سوی هیأتها تنظیم میشود و تا پایان اردیبهشت ماه به هیأتهای ستاد، گزارشهای تخلف ارائه میشود، عنوان کرد: در جریان تفریغ بودجه سال96، سه هزار و 398 بند تخلف در قالب 971 پرونده گزارش حسابرسی رفته است و از این تعداد 685 دادخواست از سوی دادستان تنظیم شده است.
وی افزود: در این زمینه هیأتهای مستشاری رأی میدهند و دادستان صرفاً دادخواست میدهد که تاکنون 500 رأی از 685 دادخواست صادر شده است و 1500 میلیارد تومان به خزانهداری بازگشته که نشان میدهد به پروندهها رسیدگی میشود که مسئول آن قوه قضائیه است.
پزشکیان تصریح کرد: حقوقهای نجومی تنها 11 میلیارد تومان و این همه سر و صدا کرد اما در بند 2 حسابرسی عملکرد گزارش ، 360 پرونده در دستگاههای اجرایی وجود دارد که 1700 میلیارد تومان برای کشور هزینه داشتهاند.
پزشکیان بعد از اتمام قرائت این گزارش خاطر نشان کرد: بخشهای مختلف این گزارش به کمیسیونهای تخصصی مربوطه ارسال میشود و دیوان نیز در آینده گزارشی از احکام صادره و برخوردها با متخلفان دستگاههای اجرایی ارائه کند ودستگاههای مربوطه نیز با قاطعیت با تخلفات برخورد کنند.